Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ: Υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο για νοθεία στις εκλογές της 6ης Μαϊου!

 ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΦΩΝΗ
Το ευρώ είναι ένας μηχανισμός χρεοκοπιών

  • «Μας έδιωξαν από το “Ράδιο 9” γιατί δεν ήθελαν να ακούσουν ξανά, εναντίον της κατοχής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ»
  • «Ενώ το διεθνές δίκαιο προστάτευε τη χώρα μας, οι εδώ, αφήσανε τους τοκογλύφους να ανατρέψουν σε βάρος μας, τον πυρήνα του διεθνούς δικαίου» 
  • «Το ΔΝΤ είναι ένας μηχανισμός για να καθυποτάξει τους ανυπότακτους. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ενώ τα γραφεία του απέχουν ένα τετράγωνο από τον Λευκό Οίκο»
  • «Η κρίση θα πλήξει και την Γερμανία»
  • «Το κόμμα του κ. Καμμένου είναι η πίσω πόρτα  της Ν.Δ. Ρωτήστε υποψηφίους του, όπως τους κ.κ. Μαρκόπουλο και Ζώη»
  • «Το “Άρμα Πολιτών” εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιό μας. Μόνον ο κ. Δημαράς πήγε με το κόμμα Καμμένου»
  • «Η “Χρυσή Αυγή” είναι μια σαταντιστική, ναζιστική δύναμη, τελείως ανθελληνική»
Αποκλειστική συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
Το ΕΠΑΜ (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο) διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων στις εκλογές της 6ης Μαϊου, με το ψηφοδέλτιο «ΟΧΙ». Ο Δημήτρης Καζάκης, ιδρυτής και Πρόεδρος του αντιμνημονιακού κινήματος, υποψήφιος ο ίδιος στην Β’ Αθηνών, σε αποκλειστική του συνέντευξη στον συνεργάτη της «Ελεύθερης Ώρας», Μάκη Βραχιολίδη, τονίζει ότι το «ΟΧΙ» είναι η κατεξοχήν αντικατοχική και αντιστασιακή  φωνή στο πολιτικό σύστημα, η οποία έχει συγκεκριμένη πρόταση για την έξοδο από την κρίση. Δεν διστάζει μάλιστα να επικρίνει τα υπάρχοντα αντιμνημονιακά κόμματα επειδή αντιμετωπίζουν τραγικά και μοιραία την κρίση, μη μπορώντας να απεμπλακούν από το καθεστώς που μας έχει επιβληθεί. Προς τούτο δε, υπογραμμίζει ότι το ευρώ είναι μηχανισμός χρεοκοπιών, ο ίδιος μάλιστα από την δεκαετία του 1990 δήλωνε δημοσίως ότι θα οδηγούσε σε μαζικές χρεοκοπίες. «Και η Γερμανία θα πληγεί από την κρίση» επισημαίνει με βεβαιότητα ο κ. Καζάκης. Κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα του έμπειρου οικονομολόγου, αποπνέει σιγουριά και γνώση του αντικειμένου. Ίσως γι’ αυτό τον λόγο τα πολιτικά συμφέροντα τον έθεσαν στο περιθώριο. Ο ίδιος όμως, αν και φοβάται το ενδεχόμενο νοθείας στις εκλογές, εκφράζει την αισιοδοξία του τόσο για το κόμμα του όσο και για την ενδυνάμωση του ποσοστού των λαϊκών δυνάμεων, ώστε να επέλθη η απελευθέρωση της Ελλάδος από τις κατοχικές δυνάμεις. Πέραν από την υπόσχεση που δίνει ότι θα κάνει τα αδύνατα-δυνατά να οδηγηθούν στο σκαμνί οι υπαίτιοι της εθνικής τραγωδίας και οι δωσίλογοι που υπέγραψαν την παράδοση της χώρας στους δανειστές, η συνέντευξη του Δημήτρη Καζάκη παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, μια και λέγονται πράγματα που δεν έχουν ειπωθεί από άλλους αντιμνημονιακούς πολιτικούς αρχηγούς.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κατέρχεσθε στις εθνικές εκλογές, ωστόσο πολύς κόσμος ακόμη δεν το γνωρίζει. Μήπως φταίει το γεγονός ότι διεκδικείτε καθυστερημένα την είσοδό σας στην Βουλή;
ΚΑΖΑΚΗΣ: Για δύο λόγους: πρώτον γιατί δεν υπάρχει ισότιμη μεταχείριση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, κάτι  που είναι γνωστό από παλιά αλλά και το γεγονός ότι εμείς καθυστερήσαμε. Και αυτό για τους εξής λόγους: πρώτον γιατί υπήρχαν εσωτερικές διεργασίες μέσα στο ΕΠΑΜ μέχρι να καταλήξουμε μέσα από συλλογική απόφαση εάν θα κατέβουμε ή όχι, και δεύτερον γιατί κρατηθήκαμε από οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια προεκλογικού αγώνα, ώστε να μην θεωρηθεί προκλητική ενέργεια, από δυνάμεις με τις οποίες διερευνούσαμε την δυνατότητα συνεργασίας μέχρι την τελευταία στιγμή.
Γιατί δεν φροντίσατε να διευρύνετε το μέτωπο συνεργασιών σας; Περιοριστήκατε στην συνεργασία σας με το κόμμα του Παπαθεμελή και με ένα κίνημα πολιτών, αν δεν κάνω λάθος.
ΚΑΖΑΚΗΣ: Όχι. Η συνεργασία μας είναι σε τρία επίπεδα. Πρώτον, με όσα κόμματα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που έχουμε κάνει από τον Οκτώβριο του 2011, δεύτερον από 30—35 κινήματα, βάσεις και πρωτοβουλίες πολιτών που συναντηθήκαμε στις πλατείες και σε άλλες εκδηλώσεις και διαδηλώσεις του λαού και τρίτον, με αγωνιστές που προσήλθαν σχεδόν από όλο το πολιτικό φάσμα. Στο ψηφοδέλτιο του «ΕΠΑΜ-ΟΧΙ» βρίσκονται αγωνιστές σχεδόν από όλη την αριστερά  που θέλησαν να δώσουν τον αγώνα τους μαζί με το ΕΠΑΜ και όχι με τα κόμματά τους  ή τους  σχηματισμούς τους και άλλους αγωνιστές, όπως για παράδειγμα το «Άρμα Πολιτών», που πέραν από τον κ.  Δημαρά, όλοι οι υπόλοιποι εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια του «ΟΧΙ».


Εργαζόσασταν σε ραδιοφωνικό σταθμό και εμφανιζόσασταν συχνά –έστω- σε μικρούς τηλεοπτικούς σταθμούς όπου διακηρύσσατε τις απόψεις σας για την κρίση. Ξαφνικά σας «έκοψαν»  και από τα μικρά τηλεοπτικά κανάλια, σας έδιωξαν και από τον ραδιοφωνικό σταθμό όπου εργαζόσασταν. Γιατί;
ΚΑΖΑΚΗΣ: Γιατί όπως μας είπαν, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να βρίζουμε και να μειώνουμε τους Έλληνες πολιτικούς αλλά δεν ήθελαν να ακούσουν ξανά τίποτα για την κατοχή, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ευρώ και τα ζητήματα που αφορούν την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.
Πράγματι κύριε Καζάκη, είστε από τα ελάχιστα αντιμνημονιακά κόμματα που μιλάνε για την ανάγκη εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή. Τα υπόλοιπα αντιμνημονιακά κόμματα, αν και καταφέρονται κατά της Ευρώπη,ς εντούτοις επιμένουν στην παραμονή της Ελλάδος στην ευρωζώνη. Γιατί λέτε να συμβαίνει αυτό;
ΚΑΖΑΚΗΣ: Νομίζω ότι υπάρχει μια τραγική και μοιραία αυταπάτη σχετικά με τον τρόπο που βιώνεται η ευρωζώνη. Είναι και ο τρόπος με τον οποίο, κυρίως τα κόμματα της αριστεράς έχουν συμβιβαστεί με την υπάρχουσα κατάσταση και δεν μπορούν να βγουν πέρα από το καθεστώς που έχει επιβληθεί σήμερα, όχι μόνο στη χώρα μας, σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Μιλήσατε για καθεστώς. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι σχέδιο της Γερμανίας να επιβάλει ένα δικό της καθεστώς σε συνεργασία με τους τοκογλύφους, για να κατασπαράξουν την Ελλάδα και τα κράτη της νότιας Ευρώπης;
ΚΑΖΑΚΗΣ: Νομίζω ότι το βασικό σχέδιο, να το πούμε έτσι, είναι το εξής: Το διεθνές δίκαιο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παρέχει πάρα πολλά όπλα για ασυλίες σε ένα κράτος, όταν αποφασίσει το κράτος αυτό να διαγράψει τα δημόσια χρέη του. Δεν μπορεί δηλαδή ο δανειστής, ιδιαίτερα εάν είναι ιδιώτης δανειστής, να πειράξει ένα κράτος ή να μπορεί να στραφεί ενάντια σε ένα κράτος που επικαλείται το διεθνές δίκαιο και διαγράφει τα χρέη του. Όταν μπήκαμε στην διαδικασία υπερχρέωσης, όχι μόνο εμείς, βεβαίως εμείς ήμασταν οι πρώτοι, αλλά και άλλες χώρες, οι διεθνείς τοκογλύφοι και το πολιτικό τους προσωπικό, σκέφτηκαν ένα τρόπο να ανατρέψουν αυτό τον σκληρό πυρήνα του διεθνούς δικαίου. Και έτσι εφάρμοσαν στην Ελλάδα τους νομικούς εκείνους τρόπους, που θα τους επιτρέπουν να απαγορεύουν στα κράτη από ‘δω και μπρος, να διαγράφουν τα χρέη τους προκειμένου να διασώζουν την οικονομία και τις χώρες τους.
Το ένα μετά το άλλο τα κράτη δείχνουν να υπάγονται στο ΔΝΤ. Τελικά αυτό το ΔΝΤ τι είναι; Είναι μια υπερδύναμη ώστε να εντάσσονται κάτω από την προστατευτική του ομπρέλα τα οικονομικά αδύναμα κράτη;
ΚΑΖΑΚΗΣ: Η δύναμη του ΔΝΤ εξαρτάται κατά βάση από τις οικονομικά ισχυρές οικονομίες και τον τρόπο που το χρησιμοποιούν και πρώτα και κύρια οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν απόλυτη εξουσία στο ΔΝΤ. Άλλωστε, να ξέρετε ότι τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, όπου είναι τα κεντρικά του γραφεία, απέχουν περίπου ένα τετράγωνο μακριά από τον Λευκό Οίκο. Τέτοια σχέση έχει με τις ΗΠΑ. Το ΔΝΤ είναι ένας μηχανισμός για να καθυποτάξει τους ανυπότακτους ή εκείνες τις οικονομίες που ενδεχομένως οι λαοί όταν βρεθούν σε δύσκολη θέση, να πάρουν δρόμους ή να πάρουν αποφάσεις που πλήττουν τα συμφέροντα των αγορών ή των μεγάλων πολιτικών εταιρειών ή των μεγάλων τραπεζών.
Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι και άλλες χώρες πλήττονται από την κρίση. Η Ολλανδία, η Τσεχία, οι οποίες θεωρούνται χώρες-δορυφόροι της Γερμανίας. Πού προβλέπεται να πηγαίνουν τα πράγματα;
ΚΑΖΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, το ευρώ είναι ένας μηχανισμός χρεοκοπιών. Όσοι από μας ασχολούμαστε με αυτά τα ζητήματα, το λέγαμα ήδη από την δεκαετία του ’90. Η απαγκίστρωση από το εθνικό νόμισμα και η επιβολή ενός νομίσματος χωρίς αντίκρυσμα όπως είναι το ευρώ, οδηγούσε αναγκαστικά σε μαζικές χρεοκοπίες. Αυτό είναι που βιώνουμε σήμερα. Θα δείτε ότι η διαδικασία χρεωκοπιών θα καταπλήξει και την ίδια την Γερμανία. Απλά η Γερμανία θα πληγεί λίγο πιο καθυστερημένα από τις υπόλοιπες χώρες.
Εάν εκλεγείτε θα ζητήσετε από το Κοινοβούλιο να στείλει στην Δικαιοσύνη τους πρωταίτιους της εθνικής καταστροφής;  
ΚΑΖΑΚΗΣ: Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να κάτσουν στο σκαμνί όλοι οι υπαίτιοι της σημερινής τραγωδίας και όλοι οι δωσίλογοι που με τέτοια ευκολία υπέγραψαν την παράδοση της χώρας στους δανειστές.
Εάν συμμετάσχετε σε μια αυριανή κυβέρνηση, ποιον τρόπο θα προτείνετε για την έξοδο της χώρας από την κρίση; Είναι αυτός που διατυπώνετε μέσα από την εφημερίδα σας («Το Χωνί»);
ΚΑΖΑΚΗΣ: Ναι. Δύο βασικές αφετηριακές θέσεις πρέπει να πάρουμε. Το πρώτο ζήτημα είναι η μη αναγνώριση και διαγραφή του δημόσιου χρέους της χώρας σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική αλλά και τα προβλεπόμενα από το διεθνές δίκαιο και το δεύτερο την έξοδο από την ευρωζώνη.
Η φυλάκιση του Τσοχατζόπουλου πιστεύετε ότι σηματοδοτεί την τιμωρία των ενόχων της εθνικής καταστροφής ή απλά «χρυσώνει το χάπι»;
ΚΑΖΑΚΗΣ: Πρόκειται γις ένα προεκλογικό τρυκ το οποίο βεβαίως επιδείνωσε την κατάσταση, διότι κανένας πια δεν πιστεύει ότι ο μόνος ένοχος σε αυτό τον τόπο είναι ο Τσοχατζόπουλος.
Το εκλογικό σύστημα προσφέρει 50 έδρες μπόνους στο πρώτο κόμμα. Πώς σχολιάζετε αυτή τη νόθευση της βούλησης του λαού και πείτε μας εάν φοβάστε το ενδεχόμενο να υπάρξει πραγματική νοθεία την ημέρα των εκλογών.
ΚΑΖΑΚΗΣ: Υπάρχει τρομακτικός κίνδυνος με μόνον 30% να έχουμε κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου ή δεν ξέρω με ποιον άλλον επικεφαλής, με όλο το υπόλοιπο εκλογικό σώμα 70% να ψηφίζει με σαφέστατο τρόπο αντιμνημονιακά. Και η τραγική αυτή μειοψηφία να κυβερνά και να κάνει ό,τι θέλει. Αυτό είναι το κορύφωμα ενός καθεστώτος το οποίο επιβλήθηκε μεταπολιτευτικά, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με δημοκρατία. Πρόκειται για ένα σύστημα κυβερνητικής απολυταρχίας με κοινοβουλετικό μανδύα, με μια διαφορά: από τον Μάϊο του 2010 μέχρι σήμερα, ο κοινοβουλετικός μανδύας χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο.
Δεν μου είπατε όμως, φοβάστε μήπως υπάρξει νοθεία την ημέρα των εκλογών, στο τελικό αποτέλεσμα;
ΚΑΖΑΚΗΣ: Ναι, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο. Σοβαρότατο ενδεχόμενο. Δεν μπορώ να καταλάβω για παράδειγμα, γιατί δεν υπήρξε υπηρεσιακή κυβέρνηση όπως προβλέπει το Σύνταγμα, άλλη μια μεγάλη εκτροπή αυτή, συν το γεγονός με τις μαζικές ελληνοποιήσεις όπως επίσης οι διάφοροι ψίθυροι που κυκλοφορούν. Εμείς πάντως θα δώσουμε την μάχη μέχρι τελευταία στιγμή πάνω στην κάλπη.
Όπως υποστηρίζετε εσείς την έξοδο από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή, το ίδιο υποστηρίζει και η «Χρυσή Αυγή». Θα μπορούσατε να συνεργαστείτε κάτω από προϋποθέσεις με την «Χρυσή Αυγή»;
ΚΑΖΑΚΗΣ: Όχι. Για δύο βασικούς λόγους: πρώτον, γιατί δεν είναι δημοκρατική δύναμη, δεν πιστεύει στην Δημοκρατία. Δεύτερον γιατί η ιδεολογία της συνδυάζει δύο εξαιρετικά αντιδραστικές, σκοταδιστικές θεωρήσεις: τον σατανισμό με τον ναζισμό. Δεν μπορεί να έχουμε σχέση με τέτοιες δυνάμεις. Για μένα η «Χρυσή Αυγή» είναι μια σαταντιστική, ναζιστική δύναμη, τελείως ανθελληνική.
Κάποιοι λένε ότι ο Πάνος Καμμένος, το κόμμα του, είναι η διπλανή πόρτα της Ν.Δ. παρά το ότι είναι αντιμνημονιακός. Το πιστεύετε;
ΚΑΖΑΚΗΣ: Δεν ξέρω προσωπικά για τον κ. Καμμένο, αλλά είναι σίγουρο ότι πάνω από το μισό του εκλογικού του ψηφοδελτίου, είναι η πίσω πόρτα του κ. Σαμαρά. Είναι η δεξαμενή απ’όπου θα αντλήσει ενισχύσεις για να μπορέσει να κάνει συγκυβέρνηση. Δεν το λέω εγώ, ρωτήστε τον κ. Μαρκόπουλο, τον κ. Ζώη, οι οποίοι κάνουν και δημόσιες δηλώσεις υπέρ αυτού του ενδεχομένου.
Ο ψηφοφόρος που θα κληθεί να ψηφίσει στις εκλογές της 6ης Μαϊου, πείτε μας με δυο λόγια, γιατί πρέπει να ψηφίσει το κόμμα σας;
ΚΑΖΑΚΗΣ: Είναι προφανές. Γιατί είναι η μόνη αντικατοχική φωνή που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Όχι αντιμνημονιακή, αντιμνημονιακές φωνές υπάρχουν πολλές. Αντικατοχική φωνή. Είμαστε η αυθεντικά λαϊκή, αντιστασιακή φωνή. Με αυτό το σκεπτικό, συν το γεγονός ότι είμαστε το μόνο ψηφοδέλτιο που επιχειρήσαμε και εφαρμόσαμε ισότιμη συνεργασία ανάμεσα σε δυνάμεις-αγωνιστές ή και πολιτικά σχήματα με τα οποία συνβρεθήκαμε σε αγώνες, στους δρόμους, σε κοινωνική διαμαρτυρία, χωρίς να υπολογίζει κάποιος στο σχετικό μέγεθος ή χωρίς να θέλει ο οποιοσδήποτε να απορροφήσει όλους τους υπόλοιπους.
Εάν μεθαύριο εκλεγούν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και σχηματίσουν κυβέρνηση, το κεφάλαιο «Ελλάδα» πρέπει να θεωρούμε ότι έχει κλείσει;
ΚΑΖΑΚΗΣ: Όχι. Είμαστε σε μια φάση γενίκευσης του πολέμου. Μια μάχη είναι αυτή. Το θέμα είναι πόσο πιο ισχυρές θα είναι οι λαϊκές δυνάμεις που θα προκύψουν στις 7 του Μάη.
Σωστά...
ΚΑΖΑΚΗΣ: Εάν το ψηφοδέλτιο του «ΟΧΙ» μπει στη Βουλή, δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί να κάνουν κυβέρνηση. Το «151» δηλαδή, θα είναι όνειρο απατηλό για το επίσημο σύστημα. Από ‘κει και πέρα ανοίγουν όλες οι προϋποθέσεις για να μπορεί να συνεχιστεί ο αγώνας για τον ίδιο τον λαό, για την απελευθέρωσή του δηλαδή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου