Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ Ο "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ": "ΕΑΝ ...ΠΡΟΦΘΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ"!


Για μια ακόμη φορά απεδείχθη ο ρόλος του Κάρολου Παπούλια. Αυτή τη φορά μέσα από τα πρακτικά της Προεδρίας της Δημοκρατίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών. Αντί να υπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας, προσπάθησε μετά μανίας να στηρίξει τα επιχειρήματα και την τακτική τρομοκρατίας που υιοθετεί το ΠΑΣΟΚ! 
Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που είχε ο κ. Παπούλιας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη:
Φώτης Κουβέλης : Κύριε Πρόεδρε, εκτιμώ ότι μία κυβέρνηση που δεν θα έχει τη στήριξη και την ενεργή συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι κατετάγη δεύτερο κόμμα, δεν θα παρέχει τη δυνατότητα ουσιαστικής βιωσιμότητας αυτής της κυβέρνησης. 
Σας το λέω με πόνο ψυχής, πολιτικής ψυχής, γιατί για εμένα εκείνο το οποίο προέχει είναι να υπηρετήσουμε το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας και όχι την οποιαδήποτε μικροκομματική σκοπιμότητα ή την οποιαδήποτε εκλογική αναμονή, αναμονή εκλογικού αποτελέσματος ακριβέστερα. εκτιμώ ότι μία τέτοια κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί επί της ουσίας, γιατί δεν θα έχει και κοινοβουλευτική και λαϊκή στήριξη.

Κάρολος Παπούλιας (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Δεδομένης της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνουμε για εκλογές, Λέτε; Εάν προφθάσουμε να πάμε σε εκλογές.

Η ίδια φρασεολογία, τα ίδια επιχειρήματα ενδεδυμένα με το μανδύα της τρομοκρατίας χρησιμοποιούνται και από τα κοράκια της διεθνούς τοκογλυφίας. Κάτι παρόμοιο είχε πει  και ο Πάγκαλος: "Μεσοπρόθεσμο ή τανκς". 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται όχι μόνο κατώτερος των περιστάσεων αλλά και επικίνδυνος. Εάν η χώρα οδηγήθηκε σε αυτή την τραγική κατάσταση, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απαράδεκτη συμπεριφορά Παπούλια. Έκανε τα στραβά μάτια σε σειρά αντισυνταγματικών εκτροπών της Κυβέρνησης Παπανδρέου, με σημαντικότερη αυτή του Μνημονίου 1 το οποίο δεν κυρώθηκε ποτέ από τη Βουλή. 
Ο κ. Παπούλιας ουσιαστικά συνήργησε στην καταστροφή του τόπου και του λαού.  
Και σήμερα τρομοκρατεί, με το να θεωρεί απειλή αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα: τη διενέργεια εκλογών στην περίπτωση που δεν καρποφορήσουν οι διερευνητικές εντολές των πολιτικών αρχηγών και οι μεταξύ τους συνομιλίες υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου