Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ο Λευτέρης Κοσμίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο έδαφος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο Μονπελιέ. Τρίτος στο μονόζυγο ο Βλάσης Μάρας.

Ο Λευτέρης Κοσμίδης δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οπότε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ ήταν οι... δικοί του Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήθελε πολύ το χρυσό μετάλλιο και τα έδωσε όλα!

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο έδαφος με 15,766 βαθμούς παρουσιάζοντας ένα άψογο πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6.6. Δεύτερος ήταν ο Λευκορώσος Ντμίτρι Μπαρκαλάου με 15,300 βαθμούς και τρίτος ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σατίλοφ με 15,166.

Ο αθλητής του Γιώργου Αγγέλου προστέθηκε στο εκλεκτό κλαμπ των Ελλήνων αθλητών που έχουν κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και στο ευρωπαϊκό.

Ένας από αυτούς είναι και ο Βλάσης Μάρας. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ανέβηκε ξανά στο βάθρο στο μονόζυγο. Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο με 15,266 βαθμούς, το έβδομο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην πλούσια καριέρα του. Τη νίκη πήρε ο Ρώσος Αλεξάντερ Γκαρίμποβ με 15,833 βαθμούς (6,9) με δεύτερο τον Μάριο Μόζνικ με 15,266 βαθμούς (6,8).

Η ελληνική ομάδα στόχευε σε τέσσερα μετάλλια στους τελικούς των οργάνων. Ωστόσο ο Βασίλης Τσολακίδης στο δίζυγο και ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο. Ο Τσολακίδης ήταν έκτος με 14,800 βαθμούς και ο πέμπτος ο Πετρούνιας με 15,333 βαθμούς.

Πρωταθλητές Ευρώπης αναδείχθηκαν ο Ρώσος Αλεκσάντρ Μπαλάντιν στους κρίκους, ο Γερμανός Μαρσέλ Νγκιέν στο δίζυγο, ο Ούγγρος Κρίστιαν Μπέρκι στον πλάγιο ίππο και ο Ρουμάνος Φλάβιους Κότσι στο άλμα.

Πηγή:sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου