Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!


ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΟΠΑΠ ΟΤΙ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΗ (ΚΑΚΩΣ) ΟΤΙ ΤΕΛΕΙ ΕΝ ΙΣΧΥ Η ΠΑΛΑΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΟΠΑΠ! Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ!!! 

Ο Θερινός κινηματογράφος Χολαργού που θα αρχίσει να λειτουργεί με το πέρας της σχολικής χρονιάς, άνοιξε κόντρα ανάμεσα στην ιδιωτική εταιρεία  «NOTRADITIONAL» και στον ΔΟΠΑΠ. Η πρώτη, κατέθεσε οικονομική προσφορά στον ΔΟΠΑΠ για την ενοικίαση του χώρου, προσφορά όμως που απερρίφθη με επιστολή της Προέδρου κ. Ευαγγελοπούλου στην οποία απάντησε: «Δυστυχώς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε, διότι η σύμβαση που έχει συνάψει ο ΔΟΠΑΠ για τους θερινούς κινηματογράφους δεν έχει λήξει»

Όπως όμως προκύπτει από την δημοσιευμένη στην "διαύγεια" σύμβαση, αυτή έχει ήδη λήξει και δεν έχει ανανεωθεί! Πώς λοιπόν η κ. Ευαγγελοπούλου προτρέχει να δεσμευτεί για μια σύμβαση η οποία δεν έχει ακόμη ανανεωθεί; Όταν μάλιστα, όπως λέει η εταιρεία «NOTRADITIONAL»,   σε απαντητική της επιστολή προς την κ. Ευαγγελοπούλου,  η διάρκεια της προηγούμενης σύμβασης προσδιόριζε ξεκάθαρα ότι "Η μίσθωση ορίζεται από 27/6/2011 έως και 6/9/2011 με τη δυνατότητα παράτασης για μια διετία κάθε φορά εφόσον τούτο είναι προς το συμφέρον του Δ.Ο.Π.Α.Π. και μόνο κατόπιν εγγράφου συμφωνίας των δύο μερών"!
Πώς λοιπόν και γιατί απορρίφθηκε με τέτοια σπουδή η πρόταση-προσφορά της εταιρείας  «NOTRADITIONAL», την ώρα μάλιστα που ουδεμία ανανέωση της προηγούμενης σύμβασης έχει γίνει; 
Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με την κ. Ευαγγελοπούλου και μας απάντησε ότι η ανανέωση της σύμβασης με την προηγούμενη εταιρεία ετοιμάζεται και σε λίγο θα ανακοινωθεί!!! Αυτή και μόνον η δήλωση της αγαπητής κατά τα άλλα κ. Ευαγγελοπούλου, δείχνει ότι υπάρχει παρατυπία στην όλη διαδικασία! Πώς γνωρίζει προκαταβολικά ποια θα είναι η νέα οικονομική πρόταση της προηγούμενης εταιρείας ώστε να απορρίπτει εν ριπή οφθαλμού την προσφορά της «NOTRADITIONAL»; Το ότι δεν ανανεώθηκε επί τόσους μήνες η προηγούμενη σύμβαση μπορεί να σημαίνει ότι ενδεχομένως και λόγω κρίσης, ο προηγούμενος συμβαλλόμενος να μην θελήσει να ανανεώσει την σύμβαση. Πώς λοιπόν η κ. Ευαγγελοπούλου δεν σκέφτηκε αυτό το ενδεχόμενο; 
Από την ώρα λοιπόν που δεν έχει ανανεωθεί η παλαιά σύμβαση και από την ώρα που η νέα εταιρεία προσφέρει χαμηλότερο εισιτήριο από την προηγούμενη εταιρεία, ο ΔΟΠΑΠ θα έπρεπε, πριν σπεύσει να απορρίψει την προσφορά της, να την εξετάσει για λόγους κοινωνικής πολιτικής. Το γεγονός όμως ότι την απορρίπτει καίτοι έχει φθηνότερο εισιτήριο, γεννά πολλά ερωτηματικά! Η κ. Ευαγγελοπούλου σε σχετικό μας ερώτημα μάς είπε ότι η παλαιά σύμβαση προβλέπει με την ανανέωσή της, νέο, χαμηλότερο εισιτήριο!!! Εμείς δεν είδαμε κάτι τέτοιο, σε κάθε περίπτωση όμως, δεν μπορεί να προεξοφλείται ότι η νέα σύμβαση θα έχει φθηνότερο εισιτήριο από αυτό που προσφέρει η εταιρεία «NOTRADITIONAL»! Γι' αυτό και η παρατυπία. Η κ. Ευαγγελοπούλου οφείλει και πιστεύουμε θα το κάνει εν ονόματι του γράμματος του νόμου, να τηρήσει τις διαδικασίες. Να κάνει διαγωνισμό, δεδομένου ότι η παλαιά σύμβαση  έχει λήξει (δεν ανανεώθηκε),  με εσώκλειστες προσφορές. Άλλωστε ο προηγούμενος πλειοδότης μπορεί και να αποσυρθεί. Μάλιστα, σε μία τέτοια περίπτωση, η κ. Ευαγγελοπούλου απάντησε ότι "τότε θα επανεξετάσουμε την προσφορά της  «NOTRADITIONAL»"!!! Ενώ σήμερα έσπευσε να την απορρίψει!!! 
Αυτά όλα δείχνουν εικόνα τραγελαφική και οφείλαμε να τα πούμε για να προστατέψουμε την αγαπητή κ. Ευαγγελοπούλου!
Ιδού η απαντητική επιστολή της εταιρείας «NOTRADITIONAL» προς την κ. Ευαγγελοπούλου. Νομίζουμε ότι έχει τρανταχτά επιχειρήματα. Διαβάστε τη: 


Προς την Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Π. Παπάγου - Χολαργού
κα Ελένη Ευαγγελοπούλου


Θέμα :  Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση του αυλείου χώρου των 1ου- 6ου Δημοτικών Σχολείων , (οδού Περικλέους 53, Χολαργός), αποκλειστικά για χρήση θερινού κινηματογράφου.

 Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας (της 22ας Μαΐου και ώρας 13:00) και επειδή σας άκουσα κάπως εκνευρισμένη, ίσος από το φόρτο εργασίας, θα ήθελα να σας θέσω εγγράφως μερικά ερωτήματα που μου έμειναν αναπάντητα.
  
Την 10η Μαΐου η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «NOTRADITIONAL», η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των πολιτιστικών δράσεων και δημόσιων θεαμάτων, κατέθεσε στο ΔΟΠΑΠ  (αρ. Πρωτ. 785) πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση του αυλείου χώρου των 1ου- 6ου Δημοτικών Σχολείων , (οδού Περικλέους 53, Χολαργός), αποκλειστικά για χρήση θερινού κινηματογράφου.

Μόλις εχθές 21 Μαΐου 2012 μου αποστείλατε την αρνητική απάντηση υπογεγραμμένη από εσάς την ίδια.
 «Δυστυχώς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε, διότι η σύμβαση που έχει συνάψει ο ΔΟΠΑΠ για τους θερινούς κινηματογράφους δεν έχει λήξει»
 Στην τηλεφωνική μας συνομιλία προσπάθησα να σας εξηγήσω ότι μάλλον έχει γίνει κάποια παρανόηση από μέρους σας διότι,
Σύμφωνα  με τη Σύμβαση Μίσθωσης της 27/6/2011 (Αρ. Πρωτ.200 / 29/6/2011) μεταξύ των «Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Παπάγου – Χολαργού» και του κου Αποστόλου Πέτρου του Παναγιώτη (ΑΤ Ν850154), η διάρκεια της μίσθωσης (ειδικότεροι όροι / αριθμ. 1) ορίζεται ως εξής:

«Διάρκεια
Η μίσθωση ορίζεται από 27/6/2011 έως και 6/9/2011 με τη δυνατότητα παράτασης για μια διετία κάθε φορά εφόσον τούτο είναι προς το συμφέρον του Δ.Ο.Π.Α.Π. και μόνο κατόπιν εγγράφου συμφωνίας των δύο μερών.»

Αλήθεια, τι εννοούσατε όταν λέγατε «Πού τη βρήκατε εσείς την περσινή Σύμβαση Μίσθωσης?»Δέν είναι  οι δημόσιες - δημοτικές συμβάσεις στη διάθεση των πολιτών?   Δεν αποτελούν όλες οι συμφωνίες του ΔΟΠΑΠ κομμάτι της «Διαύγειας»;
Το Δημοτικό Συμβουλίου του Δήμου Παπάγου – Χολαργού συνήλθε στις 26/4/2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00 σε τακτική δημόσια συνεδρίαση στο Δημοτικό κατάστημα Χολαργού και ενέκρινε την παραχώρηση στο ΔΟΠΑΠ, για τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου στη δημοτική κοινότητα Χολαργού, με την υπ ΑΡΙΘΜΌΝ ΑΠΌΦΑΣΗ 86 (Πρακτικό της με αριθ. 6/2012), η οποία φέρει ημερομηνία απόφασης / ανάρτησης στο Πρόγραμμα Διαύγεια 11/5/2012.

 Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα νόμιμα πρακτικά των αποφάσεων όλων των εμπλεκόμενων δημόσιων φορέων
 α. καμία παλαιότερη της  11/5/2012 μίσθωση δέν θα μπορούσε να είναι σε ισχύ και β. καμία νέα μίσθωση ή παράταση παλαιότερης μίσθωσης δέν είναι  δυνατό να έχει υπογραφεί πριν την 11/5/2012.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας με την επωνυμία «NOTRADITIONAL» για την εκμίσθωση του αυλείου χώρου των 1ου- 6ου Δημοτικών Σχολείων, αποκλειστικά για χρήση θερινού κινηματογράφου κατατέθηκε στον Δ.Ο.Π.Α.Π. στις 10/5/2012 (αρ. Πρωτ. 785).

Κατ’ επέκταση υπάρχει μία “χρονική ανακολουθεία” στην απάντηση που λάβαμε στις 21/5/2012 (αρ. πρωτ. 855) υπογεγραμμένη από εσάς, την πρόεδρο, κα  Ελένη Ευαγγελοπούλου  στην οποία αναφέρεται επιλεκτικά «Δυστυχώς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε, διότι η σύμβαση που έχει συνάψει ο ΔΟΠΑΠ για τους θερινούς κινηματογράφους δέν έχει λήξει».

Γιατί όταν σας είπα ότι είναι νομικά αδύνατον η σύμβαση που υπογράφτηκε για τους θερινούς μήνες του 2011 να ισχύει και για το 2012 εξεμάνητε;
Και εάν είχατε δίκιο γιατί  αρνηθήκατε να μου παρουσιάσετε την υπογεγραμμένη αυτή παράταση της  προηγούμενης σύμβασης?

Eπιπλέον μου αναφέρατε ότι είναι πιο συμφέρουσα η πρόταση του προηγούμενου μισθωτή διότι δίνει 6% στο ΔΟΠΑΠ περισσότερο από την NOTRADITIONAL.
Ίσως όμως ξεχάσατε να αναφέρεται ότι η NOTRADITIONAL προτείνει μείωση του εισιτηρίου σε 5 & 3euro αντι 6 & 4euro που θέλει η προηγούμενη σύμβαση. Δεν είναι αυτό πιο συμφέρον για το κοινωνικό έργο του ΔΟΠΑΠ δεν είναι πιο συμφέρον για τους δημότες ? 
Ξεχάσατε επίσης να αναφέρεται ότι η NOTRADITIONAL  ζητά μόνο την εκμετάλλευση του θερινού κινηματογράφου σε αντίθεση με την προηγούμενη σύμβαση, που στην  κατά 6% μεγαλύτερη προσφορά  λαμβάνει τόσο την εκμετάλλευση του κινηματογράφου όσο και την αποκλειστική εκμετάλλευση του κυλικείου (καθόλου ευκαταφρόνητο από όσο πιθανολογώ ότι γνωρίζεται).
Θα θέλατε ίσως να μου εξηγήσετε Τι εννοούσατε όταν λέγατε το κυλικείο του σχολείου ανήκει στο ΔΟΠΑΠ για τους θερινούς μήνες και δίνεται "ως ένα" με τον κινηματογράφο?
Είχα την εντύπωση ότι κινηματογράφος και κυλικείο αποτελούν δύο διαφορετικούς χώρους προς εκμετάλλευση και εξ όσον αντιλαμβάνομαι από το τι ορίζει ως χώρο θερινού κινηματογράφου το Δημοτικό Συμβούλιο μάλλον έχω δίκιο.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις
διατάξεις του άρθρου 65 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) ...
Εγκρίνει την παραχώρηση στο ΔΟΠΑΠ, για τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου
στη δημοτική κοινότητα Χολαργού, των κάτωθι σχολικών χώρων:
1. του αυλείου χώρου των 1ου & 6ου Δημοτικών Σχολείων της οδού Περικλέους,
2. μίας σχολικής αίθουσας,
3. ενός WC
  
Παρέλειψα επίσης να σας ρωτήσω, εάν συνεδρίασε και πότε το το Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ όπου κατατέθηκαν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση του αυλείου χώρου των 1ου- 6ουΔημοτικών Σχολείων, αποκλειστικά για χρήση θερινού κινηματογράφου, καθώς και σε ποιους και πότε υπήρξε επίσημη κοινοποίηση της πρότασης της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής ΕταιρείαςNOTRADITIONAL.

Θα ήθελα να με ενημερώσετε εγγράφως ποια είναι η διαδικασία στην περίπτωση που ο δικός σας ΔΟΠΑΠ λαμβάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για το ίδιο αντικείμενο –που βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσίας σας-  από περισσότερους από έναν ενδιαφερόμενους.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με τιμή

εκ μέρους της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «NOTRADITIONAL»

Η Διαχειρίστρια

Μαρία Ν. Λυσικάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου