Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΜΑΓΚΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΥΓΜΗ ΚΑΙ ΑΛΥΓΙΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!



Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη του εξόρμηση στην Ευρώπη μετά την επιτυχία του στις εκλογές της 6ης Μαϊου, επέδειξε ηγετική πυγμή που ξάφνιασε.Ήταν μάλιστα τέτοια η επιβλητική του στάση, που δεν δίστασε να υπομνήσει στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας να τηρήσει τις υποσχέσεις του προκειμένου να μην μεταβληθεί σε «Ολαντρέου».
Ο ξύλινος-κλισαρισμένος πολιτικός λόγος των Σαμαρά - Βενιζέλου, ενδεδυμένος με το φοβικό σύνδρομο του ραγιά, επεδίωξε ανεπιτυχώς να επικρίνει τον Τσίπρα. «Αφελή και επικίνδυνο» τον χαρακτήρισε ο Α. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι η ...αλαζονεία του Τσίπρα καταστρέφει τις συμμαχίες της χώρας στο εξωτερικό, για τις οποίες εργάζεται ο ίδιος και προφανώς ο Βενιζέλος!!!

Ο χαρακτηρισμός «Ολαντρέου» δεν αποτελεί ευφυολόγημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λέξη δανεισμένη από την προεκλογική αντιπαράθεση Σαρκοζί - Ολάντ, την οποία όμως χρησιμοποίησε –σωστά- ο Α. Τσίπρας για να καταδείξει το αυτονόητο, το οποίο η σύγχρονη πολιτική πρακτική, βάζει και κλειδώνει στο συρτάρι.
Ο Παπανδρέου εξελέγη με το «λεφτά υπάρχουν» για να σταυρώσει έναν λαό και να ξεπουλήσει την Ελλάδα μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια. Αυτή  λοιπόν η πολιτική απάτη, για την οποία ο πρώην  Πρωθυπουργός θα έπρεπε να λογοδοτεί στα δικαστήρια, ήταν η αφορμή για να υπομνήσει ο Αλέξης Τσίπρας το ιερό καθήκον του Ολάντ απέναντι στον λαό του.
Ενώ δηλαδή ο Σαρκοζί  επωνομάζει «Ολαντρέου» τον αντίπαλό του, ο Τσίπρας παραβιάζει το διπλωματικό πρωτόκολλο όταν υπομιμνήσκει στον Γάλλο Πρόεδρο την ανάγκη να φανεί συνεπής με τις δεσμεύσεις του; Από πού κι ως πού δεν έχει το δικαίωμα να πράξει κάτι τέτοιο  ο επικεφαλής ελληνικού κόμματος, που στο κάτω-κάτω προέρχεται από την χώρα όπου ο λαός της έχει νιώσει στο πετσί του τι σημαίνει πολιτική απάτη; Ο λαός που έχει συρθεί  στην κόλαση από έναν πολιτικό απατεώνα, οφείλει να χτυπήσει ομαδικά το καμπανάκι στον Ολάντ, διότι από την συνέπεια ή μη του Ολάντ εξαρτάται και το μέλλον της Ελλάδος και του λαού της.
Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν,  ενήργησε σοφά και όχι με την πολιτική δουλοπρέπεια και ραγιαδισμό που διακρίνει τους Σαμαρά και Βενιζέλο. Ένας ραγιαδισμός και υποτέλεια, που ώθησαν τους επικεφαλής Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα, να υπογράψουν τις ντιρεκτίβες των δανειστών, να υποθηκεύσουν ουσιαστικά το μέλλον αυτού του τόπου.
Η στάση Τσίπρα είχε πολλαπλή πολιτική σημασία:
  1. Κατέδειξε στους ξένους κορυφαίους ηγέτες της Ευρώπης ότι ως επικεφαλής της ανερχόμενης πολιτικής δύναμης της Ελλάδος, διαθέτει στιβαρό πολιτικό λόγο, τέτοιο που μπορεί-επιτέλους να κάνει υπερήφανο τον ελληνικό λαό. Ο Τσίπρας ήταν σαν να είπε: «Ξεχάστε τον Έλληνα-ραγιά. Ο Έλληνας όπως έχει δείξει η ιστορία, είναι πρωτίστως πατριώτης».
  2. Στέλνει μήνυμα στους Έλληνες ψηφοφόρους ότι δεν αερολογεί και δεν ψευδολογεί αλλά φροντίζει να πράττει όσα τηρεί, φθάνοντας μάλιστα να …νουθετεί και ηγέτιδες ευρωπαϊκές δυνάμεις.
  3. Δίνει το στίγμα του τι θα ακολουθήσει στην Ευρώπη σε περίπτωση εκλογικής του νίκης. Σηματοδοτεί δηλαδή –εμμέσως- την αλλαγή της ρότας των δανειστών, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα ηττηθούν οικτρά οι  διεθνείς τοκογλύφοι.  

Συνεπώς ο Τσίπρας, ενήργησε σοφά και χρησιμοποίησε τον πολιτικό τσαμπουκά που λείπει από την διπλωματία της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες.
Του αξίζουν συγχαρητήρια και γιατί έκανε ακόμη ένα ματ απέναντι στους πολιτικά ανεπαρκείς Σαμαρά και Βενιζέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου