Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ.

ΓΡΑΦΕΤΑΙ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ;
ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός διέρχεται την πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του. Οι πληροφορίες δίνουν και παίρνουν για την επιστροφή του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Ν.Δ. μετά την πρόσκληση που απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς στα αποχωρήσαντα στελέχη, για δημιουργία μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Η αδυναμία του ΛΑ.Ο.Σ. να εκπροσωπηθεί στην Βουλή έχει προβληματίσει και απογοητεύσει τον Πρόεδρό του και με δεδομένα μάλιστα τα νέα γκάλοπ, που θέτουν εκ νέου εκτός κοινοβουλίου το κόμμα του, φαίνεται να εξετάζει πολύ σοβαρά την επιστροφή του στις ...ρίζες του παρά τα περί του αντιθέτου από τον ίδιο, λεγόμενα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τη Ν.Δ. και ενδεχομένως να ανακοινωθεί από στιγμή σε στιγμή η επανένταξή του στις τάξεις της φιλελεύθερης παράταξης. 
Ο ίδιος ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην τηλεοπτική εκπομπή του στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ δηλώνει ότι θα ξαναχτίσει από την αρχή τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, όμως καμία επίσημη ανακοίνωση του κόμματος δεν έχει υπάρξει στις διαρροές και σε όσα δημοσιεύονται στον τύπο, για την επικείμενη επιστροφή του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Ν.Δ. To βιντεάκι λίγων δευτερολέπτων που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΛΑ.Ο.Σ. , ο Γιώργος Καρατζαφέρης λέει: "Είμαι αποφασισμένος να δώσω σκληρή μάχη και όπως το κόμμα το 'χτισα μόνος μου, ένας, εδώ κι εσείς ήρθατε πίσω ο ένας από τον άλλον, θα το ξαναχτίσω σήμερα το κόμμα. Και θά’ναι νικηφόρο το αποτέλεσμα". 
Αυτό όμως το μίνι-τηλεοπτικό μήνυμα δεν αποτελεί εγγύηση ούτε για τα στελέχη ούτε πολύ περισσότερο για τους οπαδούς του κόμματος, πολλοί από τους οποίους "βομβαρδίζουν" το τηλεφωνικό κέντρο του ΛΑ.Ο.Σ. ζητώντας επίσημη-ξεκάθαρη απάντηση. Δεν θέλουν επ' ουδενί την επιστροφή του Καρατζαφέρη στην Ν.Δ. 
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μερικά από τα προειδοποιητικά τηλεφωνικά μηνύματα που αφήνουν οπαδοί του ΛΑ.Ο.Σ. στα γραφεία της οδού Καλλιρρόης: "Αν πάει ο Πρόεδρος με τον δωσίλογο Σαμαρά, εμάς να μας ξεχάσει μια για πάντα". 
"Θα ταυτιστεί ο Καρατζαφέρης με αυτόν που υπέγραψε τα Μνημόνια και τον οποίο μέχρι χθες κατηγορούσε;  Η καρέκλα τον ενδιαφέρει μόνο; Εάν δεν ισχύουν όλα αυτά, να βγει και να τα διαψεύσει"
"Ο Καρατζαφέρης να γυρίσει στη Ν.Δ. μόνον εάν πρόκειται να πάρει την ηγεσία της και να διώξει τον Σαμαρά. Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν θα δεχτούμε επιστροφή του κάτω από την ίδια στέγη με έναν δωσίλογο. Θα είναι προδοσία από μέρους του". 


Όλα αυτά δημιουργούν έντονη ανησυχία στα στελέχη και σε στενούς συνεργάτες του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. επειδή θεωρούν ότι τούς εγκαταλείπει στην τύχη τους, κοιτάζοντας -σε πρώτη φάση-να... σώσει τον εαυτό του, να εξασφαλίσει δηλαδή με τους καλύτερους όρους την εκλογική του επιτυχία και την είσοδό του στην βουλή, μετά τις 17 Ιουνίου. 
"Δεν μπορώ να σας πω τίποτε, το θέμα το χειρίζεται αποκλειστικά ο Πρόεδρος"  μας δήλωσε  στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. από τον οποίο ζητήσαμε την άποψή του για τα τεκταινόμενα στους κόλπους του κόμματος. Η απάντησή του όμως, έδωσε το στίγμα για το τι συμβαίνει μέσα στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό: ένας κοινός χαμός, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να έχει μεν στα χέρια του τα κλειδιά της υπόθεσης, αλλά να την χειρίζεται κατά τέτοιο τρόπο που να αφήνει εκτεθειμένους τους αποτυχόντες βουλευτές του και τα στελέχη του στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων και στην εικοτολογία που αναπτύσεται στη δημοσιογραφική πιάτσα ή στα blogs.  
Ήδη, τηλεοπτικά κανάλια εμφάνισαν μεγαλοστελέχη και αποτυχόντες να εκλεγούν βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. να βρίσκονται προ των πυλών της Ν.Δ. και όχι μόνο: Οι Κυριάκος Βελόπουλος  και Θάνος Πλεύρης θεωρούνται από τα φαβορί να ενταχθούν στη ΝΔ.  Άλλοι, αποτυχόντες να εκλεγούν βουλευτές με τον ΛΑ.Ο.Σ. φέρονται να συζητούν με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" του Πάνου Καμμένου.
Αυτή η εικόνα - αλαλούμ που επικρατεί στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, αν μη τι άλλο δεν βοηθά ούτε τον ίδιο ούτε τα στελέχη του ούτε τους οπαδούς της παράταξης, οι οποίοι δείχνουν να μένουν μετέωροι και χωρίς εκλογική στέγη εν'όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. 
Κρίνεται λοιπόν επιβεβλημένη ανάγκη για τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. και για το γραφείο τύπου του κόμματος, να απευθυνθούν δημοσίως στους ψηφοφόρους και να απαντήσουν κατά πόσο ισχύουν ή όχι τα σενάρια που θέλουν να γράφεται ο επίλογος στο κόμμα που ίδρυσε πριν από 12 χρόνια ο Γιώργος Καρατζαφέρης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου