Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕΡΚΕΛ: ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ!


Με αφελή συνθηματολογία κατά της δραχμής επιδιώκουν να βάλουν στο ..μαντρί του Σαμαρά, τα πρόβατα-ψηφοφόρους!

του Μάκη Βραχιολίδη
Η Μέρκελ, ο Σόϊμπλε και οι διεθνείς τοκογλύφοι, συνεπικουρούμενοι από ντόπια και ξένα μέσα ενημέρωσης. έχουν καθορίσει το πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα. Τα συνθήματα «αντιμνημονιακός-μνημονιακός» έχουν αντικατασταθεί από το «ευρώ ή δραχμή» και «κεντροδεξιά ή αριστερά». Ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας κ. Σόϊμπλε, παρεμβαίνοντας χυδαία στα ελληνικά πράγματα είπε: «Στις εκλογές ψηφίζετε για ευρώ ή δραχμή», ενώ η καγκελάριος Μέρκελ ζήτησε με απροκάλυπτο τρόπο από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, την παράλληλη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το αν οι Έλληνες επιθυμούν την παραμονή τους στην ευρωζώνη ή όχι!
Η πολιτική αντζέντα προσδιορίστηκε από την Μέρκελ και τους υπόλοιπους δανειστές μας, σε μια συντονισμένη προπαγάνδα να εξωθήσουν τον λαό να ψηφίσει αθρόα τον Σαμαρά με εναλλακτική επιλογή τον Βενιζέλο, προκειμένου οι δυο τους να στήσουν από κοινού συγκυβέρνηση, η οποία θα περάσει όλα τα νέα βάρβαρα μέτρα για τα οποία έχουν δεσμευτεί με υπογραφές τους. Ταυτόχρονα, η προπαγάνδα του πολιτικού συστήματος συνοδεύεται από ολομέτωπη επίθεση στον Τσίπρα, τον οποίο, χαρακτηρίζουν επικίνδυνο, επίδοξο καταστροφέα της ευρωζώνης και άνθρωπο που θα επιστρέψει την Ελλάδα στη δραχμή!
Η γκαιμπελίστικη τακτική αποδίδει καρπούς και τα ...πρόβατα επιστρέφουν στο μαντρί. Οι προπαγαδιστές άλλωστε, αντιμετωπίζουν τους ψηφοφόρους ως πρόβατα που έφυγαν από την στάνη και για τα οποία πρέπει να επινοήσουν συνθήματα που να τα αναγκάσουν να επιστρέψουν όλα μαζί εκεί όπου ανήκουν!
Άσχετα εάν καταφεύγουν ακόμη και σε αφελή επιχειρηματολογία. Είπαμε, εκφοβιστικά συνθήματα-σφυρίγματα σε πρόβατα-ψηφοφόρους ρίχνουν, ευελπιστώντας ότι θα πιάσουν. Και ήδη πιάνουν: «Η ανταγωνιστικότητα της χώρας βελτιώθηκε με το ευρώ», λένε οι σύγχρονοι Γκέμπελς και συνεχίζουν: «Αυξήσαμε τις εξαγωγές»! Παραλείπουν όμως  να πουν ότι με το ευρώ πολλαπλασιάστηκαν σε μέγιστο βαθμό οι εισαγωγές της Ελλάδος! Το ισοσύγιο εξωτερικών συναλλαγών χειροτέρεψε πολύ λόγω της αύξησης των εισαγωγών. Αντιθέτως, όταν ήμασταν στην δραχμή προβαίναμε σε συνεχείς υποτιμήσεις και διολισθήσεις του εθνικού μας νομίσματος, αντιμετωπίζοντας επιτυχώς τέτοια προβλήματα. Επί πολλά χρόνια οι υποτιμήσεις και διολισθήσεις της δραχμής είχαν απορροφήσει τους κραδασμούς στην ελληνική οικονομία. Με το ευρώ όμως τι έγινε; Η παγκοσμιοποίηση του εμπορίου εξουδετέρωσε τις εξαγωγές της χώρας μας ενώ παράλληλα πολλαπλασίασε τις εισαγωγές, σε σημείο ώστε σήμερα να εισάγουμε το 85% των προϊόντων που καταναλώνουμε!!! Αυτό και μόνον καταρρίπτει το αφελές επιχείρημα των υποστηρικτών του ευρώ και της δαιμονοποίησης της δραχμής ότι με το ευρώ αυξήθηκαν οι εξαγωγές και άρα η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδος!
Το ευρώ επέφερε την χρεοκοπία της χώρας!   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου