Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Φανταστείτε... σε έναν Δημοτικό Οργανισμό... "Πολιτισμού"


Φανταστείτε έναν άνθρωπο, να προσέρχεται σε έναν Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και να καταθέτει επίσημα πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μίσθωση του δημοτικού κινηματογράφου του Δήμου.

Φανταστείτε ακόμα, αυτόν τον άνθρωπο να λαμβάνει από την Πρόεδρο του Οργανισμού ενυπόγραφη και πρωτοκολλημένη αυθαίρετη απορριπτική απάντηση.

Φανταστείτε ο ίδιος άνθρωπος, πληροφορούμενος από δημότη, να πηγαίνει, στη Δημόσια Τακτική Συνέλευση και εκεί να αντιλαμβάνεται έκπληκτος  ότι η Πρόεδρος έχει αποκρύψει σχεδόν από όλα τα μέλη του ΔΣ  τις 4 πρωτοκολλημένες προτάσεις του, την απορριπτική επιστολή της , την τηλεφωνική  επικοινωνία και γενικώς ειπείν ότι πλην της Προέδρου όλοι οι άλλοι αγνοούν παντελώς την ύπαρξη του. 

Φανταστείτε επίσης, την ώρα που υποστηρίζει την πρόσκληση ενδιαφέροντός του στην εν λόγω Συνεδρίαση του ΔΣ, από την μία η Πρόεδρος να αντιμάχεται τις προτάσεις του ως εκπρόσωπος του έτερου ενδιαφερόμενου, και από την άλλη, εν το μέσω της συζήτησης να ορμάει ως ορεσίβιο ανδράποδο στο χώρο της Συνέλευσης  ο έτερος ενδιαφερόμενος -τον οποίο ουδόλως γνώριζε- και να τον εξυβρίζει και να τον συκοφαντεί.  Και ενώ ο άνθρωπος έχει μείνει ενεός, η Πρόεδρος, αποκαλώντας τον "αντίδικο", του ζητάει να περάσει έξω από την αίθουσα μαζί με τον φαύλο εισβολέα!

Φανταστείτε μετά από μερικές μέρες τον άνθρωπο αυτόν, να πληροφορείται την φήμη ότι βγήκε απόφαση να δοθεί με απευθείας ανάθεση ο δημοτικός κινηματογράφος στον  κρετίνο επιδειξία που χτυπάει στις συνεδριάσεις των δημοτικών φορέων, και την ίδια φήμη να λέει ότι αυτό συνέβη και με την προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου.
Και από εκείνη τη στιγμή, φανταστείτε να τον εμπαίζουν και να τον λοιδορούν αρνούμενοι να του χορηγήσουν την εν λόγω απόφαση, κυρίως η Πρόεδρος αλλά και λίγοι άλλοι μέσα στον Οργανισμό "Πολιτισμού", προφανώς με την εντολή της ιδίας (διότι ουδείς υποτελής δεν παίρνει από μόνος του το θάρρος να χλευάζει λέγοντας ότι γνωρίζει αλλά δεν μπορεί να αποκαλύψει! και στο σχόλιό του ανθρώπου ότι υπάρχει  έννομο συμφέρον να απαντά επί λέξη «κουτσομπολιό θα κάνουμε τώρα;»).

Φανταστείτε τώρα τον άνθρωπο, μετά από 9 ημέρες μάταιων, επίσημων αιτήσεων για χορήγηση της απόφασης ‘φάντασμα’, να πηγαίνει για επιτόπια μελέτη των εγγράφων όπως ορίζει ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας περί του Δικαιώματος Πρόσβασης των Πολιτών σε Διοικητικά Έγγραφα.
  Στη συνέχεια η Πρόεδρος, να του αρνείται να παραδώσει τα 5 έγγραφα -που νόμιμα ζητά να δει-,  με την δικαιολογία ότι χρειάζεται εύλογος χρόνος για τη συλλογή τους, ως σαν να ήταν ο Οργανισμός η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας!. 
  Καί όταν πλέον ο άνθρωπος αρχίζει να διαμαρτύρεται εντόνως επικαλούμενος τη νομοθεσία, φανταστείτε την Πρόεδρο να δηλώνει ότι δεν είναι νομικός, ότι έχει δουλειά και σημαντικό ραντεβού,  να κλειδώνει το γραφείο της και να φεύγει τρέχοντας!
Συμπεράσματα:
1.    Ο εν λόγω "Πολιτιστικός" Οργανισμός πρέπει να αντιληφθεί το γεγονός, ότι όταν ένας άνθρωπος δεν είναι νταής και απολίτιστο μοσχάρι αυτό δεν τον καθιστά άτομο υπολελειμμένης διανοίας.
2.    Εάν πρόκειται, στο χώρο των δημοτικών κινηματογράφων, κάποια Πρόεδρος να υποστηρίξει με σθένος το +5%! πρόσωπο, καλό θα ήταν, να μην αναφερθεί στην κοινωνική πολιτική και πολιτιστική προσφορά του Οργανισμού του οποίου προΐσταται.  
  Κατά κοινή ομολογία, αυτοί οι ορισμοί δεν συνάδουν με το οικονομικό ποσοστό που προσφέρουν αλλά με το ποσοστό πολιτισμού που φέρουν τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα.
3.    Φε ! Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.
4.   Οι πρόεδροι των Δημοτικών Φορέων, οφείλουν να γνωρίζουν τουλάχιστον τους νόμους που διέπουν  την υπηρεσία τους, γιατί, ακόμα και εάν δεν είναι "νομικοί", η επικαλούμενη άγνοια των νόμων δεν τους γλιτώνει από τις νομικές κυρώσεις στα διοικητικά και ποινικά δικαστήρια. 

 
Οποιαδήποτε ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα, πράγματα
ή καταστάσεις
είναι απολύτως συμπτωματική
 
(Μεγάλη φαντασία?... Μόνο, ότι την ίδια φαντασία έχουν καί πάρα πολλοί απλοί δημότες, καί εργαζόμενοι στον Οργανισμό και στο Δήμο, καί ένας μεγάλος αριθμός των αιρετών αρχόντων ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την έννοια αυτοσεβασμός.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου