Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΤΟΜΠΟΪ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ



        Επίσκεψη φιλίας στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού πραγματοποιεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου αντιπροσωπεία του Δήμου Ντομπόι της Βοζνίας, με τον οποίο ο τ. Δήμος Χολαργού είχε αδελφοποιηθεί το 1994, επί δημαρχίας κ. Χαρ. Σκούρτη.

Η αντιπροσωπεία του δήμου Ντομπόι είναι πενταμελής, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζδραβκο Πέτροβιτς, τον Αντιπρόεδρο κ. Ζόραν Λαζιτς και τον Αντιδήμαρχο κ. Βλάδο Τζουρτζεβιτς.

Στα πλαίσια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του δήμου Ντομπόι θα επισκεφθεί την Πέμπτη το πρωί εθιμοτυπικά το Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού κ. Βασίλη Ξύδη στο Δημαρχείο και θα ακολουθήσει σύσκεψη με κύριο θέμα τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων πόλεων. Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Δήμαρχος Βασ. Ξύδης θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο οποίο θα παραστεί και η Υπουργός Σύμβουλος της Πρεσβείας Βοζνίας κ. Vesela Planinic.

Υπενθυμίζεται ότι ο τ. Δήμος Χολαργού, το 1994 και 1995 και κατά τη διάρκεια των τότε εχθροπραξιών στις ομόσπονδες χώρες της τ. Γιουγκοσλαβίας, είχε ενισχύσει με ιματισμό και τρόφιμα τους κατοίκους του δήμου Ντομπόι και είχαν πραγματοποιηθεί τέσσαρες αποστολές τροφίμων και ιματισμού. Επίσης, το σχολικό έτος 1995-1996 είχαν φιλοξενηθεί σε σπίτια Χολαργιωτών περί τα 30 παιδιά από το Ντομπόι για ένα έτος. Τα παιδιά αυτά είχαν φοιτήσει σε δημοτικό σχολείο του Χολαργού, έχοντας δάσκαλο από τη Βοζνία.


Ο Δήμαρχος
Bασίλειος Ξύδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου