Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ. ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ!

Πρόκειται για το κακό μάτι, που έβγαλε το μάτι του Σαμαρά και έθεσε οριστικά νοκ άουτ τον νέο υπουργό Οικονομικών κ. Ράπανο, πριν καν προλάβει να ορκιστεί;
Ή τελικά η Ν.Δ δεν είναι ικανή να κυβερνήσει και βγαίνουν ένας-ένας νοκ άουτ;
Ο κ. Ράπανος έθεσε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, η οποία έγινε δεκτή. Αναμένεται να οριστεί νέος Υπουργός. 
Εν τω μεταξύ ο A. Σαμαράς θα βρίσκεται σε...ακινησία τις επόμενες δύο εβδομάδες και της αντιπροσωπείας της χώρας μας στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, θα ηγηθεί ο...πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας! 
Κυβέρνηση με δεκανίκια! 
Η επιστολή παραίτησης του κ. Ράπανου έχει ως εξής: 

"Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Θέλω πριν απ’ όλα να σου ευχηθώ περαστικά για το πρόβλημα της υγείας σου. Σε ευχαριστώ για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκες το ρόλο που σου ανέθεσα, και εύχομαι να ανακτήσεις σύντομα τις δυνάμεις σου και να προσφέρεις στην εθνική προσπάθεια.
Ξέρω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες σου και σε ευχαριστώ που, παρά την περιπέτεια σου, δηλώνεις «παρών».
Και πάλι με τις καλύτερες ευχές μου και τις ευχαριστίες μου.
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Πέρα όμως από τα προβλήματα υγείας, ο κ. Ράπανος είχε ζητήσει έμπειρους οικονομολόγους να σταθούν δίπλα του. Όμως και τα 2 πρόσωπα που είχε ζητήσει αποφάσισαν να μην εμπλακούν στην πολιτική και αυτό μπορεί να αποτελεί έναν από τους λόγους που δεν δέχθηκε τελικά να υπουργοποιηθεί.
Μετά από αυτή την εξέλιξη φυσικά, οι φήμες οργιάζουν για το ποιός θα αναλάβει το δύσκολο έργο του υπουργού Οικονομικών. Ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν ήταν και εκείνο του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος ωστόσο το διαψεύδει καθότι δεν θα επιθυμούσε να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο. Ακούγονται επίσης τα ονόματα του κ. Σταύρου Δήμα και του κ. Ζαννιά, ενώ πολλοί δεν αποκλείουν να τοποθετηθεί κάποιος από το εσωτερικό του κόμματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου