Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΣΟΚ! ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΙΑ!

Τι άλλα μαύρα μαντάτα θα μας φέρει το 2012;
Σήμερα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή η Χολαργιώτισσα, αρχιτέκτονας Μαρία Παντελιά. Μετά από σύντομη και άνιση μάχη με την επάρατο νόσο (έπασχε από σπάνια μορφή καρκίνου του πνεύμονα), η Μαρία Παντελιά έφυγε από κοντά μας. Δεν πρόλαβε να δει να ολοκληρώνεται, ούτε βεβαίως πρόλαβε να  μείνει στο νέο της σπίτι που δημιουργεί στο επί της οδού Φανερωμένης και Ασπασίας οικόπεδο, ιδιοκτησίας της. Στο σημείο, επί δεκαετίες δέσποζε το παλαιό αρχοντικό της. Πριν από 2 περίπου χρόνια έδωσε επί αντιπαροχή το οικόπεδο για να χτιστεί πολυκατοικία. 
Η Μαρία Παντελιά  ταλαιπωρήθηκετα τελευταία 2 χρόνια από αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ενώ εξετάσεις έδειξαν ότι  έπασχε και από την επάρατο νόσο. 
Η Μαρία,  υπήρξε αναμφίβολα μια σημαντική προσωπικότητα  για τον Χολαργό. Η συμμετοχή της στα κοινά χρονολογείται από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1980, όταν η αγαπητή Χολαργιώτισσα δραστηριοποιήθηκε  ως εκλεγμένη συνοικιακή σύμβουλος, με σημαντικές παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία. Έλαβε μέρος και στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, κινούμενη πάντα στον χώρο της αριστεράς.  
Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε ενεργά ως μέλος του "Δικτύου Πολιτών" δίνοντας αγώνες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης και όχι μόνον. Βοήθησε ενεργά την δημοτική παράταξή της η οποία εξέλεξε δημοτικό σύμβουλο τον επικεφαλής της, Περικλή Ζήκα. 
Ο Περικλής Ζήκας αναφερόμενος στον θάνατο της Μαρίας Παντελιά, είπε ότι "πρόκειται για πολύ μεγάλη απώλεια για τον Χολαργό"
Μάλιστα, το Δίκτυο Πολιτών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κηδεία της εκλιπούσας: "Αύριο 9 Ιουνίου στις 6.00 μ.μ. θα γίνει η πολιτική κηδεία της Μαρίας Παντελιά στο κοιμητήριο Χολαργού. Αντί στεφάνων θα συγκεντρωθούν χρήματα για άπορους και καρκινοπαθείς".
Η εφημερίδα μας εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους της. Θα την θυμάται πάντα ως μια γενναία, ασυμβίβαστη και αγωνίστρια για τον τόπο της γυναίκα. 
Να θυμίσουμε ότι σύζυγος της Μαρίας Παντελιά είναι ο γνωστός αρχιτέκτων-πολεοδόμος κ. Κουτσάκος ο οποίος διατηρεί γραφείο στην οδό 17ης Νοεμβρίου στον Χολαργό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου