Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Μέρκελ:Εκχωρείστε εθνική κυριαρχία με αντάλλαγμα την ανάπτυξη


Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ

Με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλεί την Ελλάδα η γερμανίδα καγκελάριος, Ἀνγκελα Μέρκελ,

Μέρκελ:Εκχωρείστε εθνική κυριαρχία με αντάλλαγμα την ανάπτυξη
Η Μέρκελ διεμήνυσε προς τα ελληνικά κόμματα ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή χαλάρωση των όρων του Μνημονίου.
Όπως αναφέρει το newbomb.gr η γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας σε κομματική εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών στο Βερολίνο, κατέστησε σαφές ότι όποια χώρα της Ευρωζώνης παραβιάσει τους όρους του Μνημονίου που έχει υπογράψει τότε θα παραπέμπεται στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η τοποθέτηση της κ.Μέρκελ ότι πρέπει τα κράτη-μέλη της ΕΕ να εκχωρήσουν μέρος της κυριαρχίας τους σε ό,τι αφορά στους προϋπολογισμούς τους σε αντάλλαγμα για μέτρα υπέρ της ανάπτυξης.
Παράλληλα, απέρριψε για μία ακόμα φορά την έκδοση ευρωομολόγου, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει καλή διάθεση για ευελιξία σε ό,τι αφορά στην επιβολή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και σε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.
Για όσους πρέπει να το ξαναθυμηθούν πριν πάνε στην κάλπη, διαβάστε τι έγραψε ο Σαμαράς προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ. Ντράγκι για να διαπιστώσετε πόσο πιστά θα εφαρμόσει τα Μνημόνια της Μέρκελ: "το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του"
Αυτός είναι ο Σαμαράς και θα εφαρμόσει ό,τι ζητάει η Μέρκελ. Κοινώς θα εξοντώσει τους Έλληνες! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου