Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΦΛΕΓΕΤΑΙ...


ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ 
ΝΑ ΚΑΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ!
* Κανένα από τα κόμματα της Βουλής δεν είχε το σθένος να μιλήσει ευθέως για επιστροφή στη δραχμή! Θα συρθούμε όμως εκ των πραγμάτων σε αυτή, παντελώς απροετοίμαστοι!

από τον Μάκη Βραχιολίδη
Η ευρωζώνη οσονούπω καταρρέει ως χάρτινος πύργος. Και ενώ, ακόμη και η Γερμανία εξετάζει ως πιθανό ενδεχόμενο την απόδρασή της από αυτή, λαμβάνοντας μέτρα θωράκισης της οικονομίας της, τα ελληνικά κόμματα, εξακολουθούν να διαγκωνίζονται για το ποιο θα δείξει περισσότερη πίστη και αφοσίωση στο ευρώ και την ευρωζώνη. Το «πάση θυσία στο ευρώ» άλλωστε, ήταν το πολιτικό σύνθημα που κυριάρχησε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Αυτό που συνέβη όλο το προηγούμενο διάστημα στη χώρα μας, είναι δηλωτικό της ανεπάρκειας και τραγελαφικής πολιτικής που ασκούν οι πολιτικοί μας ταγοί. Αντί να επικεντρώσουν την προεκλογική τους εκστρατεία στην ικανότητα που επιδεικνύει  κάθε κόμμα, να αντιμετωπίσει το σενάριο επιστροφής της χώρας μας στο εθνικό της νόμισμα, όλα μαζί, ξόρκιζαν και στιγμάτιζαν ως εχθρούς της Πατρίδας όποιον πολιτικό τολμούσε να προφέρει τη λέξη «δραχμή»! Το δε διαφημιστικό σποτ της Ν.Δημοκρατίας, ήταν χαρακτηριστικό πολιτικής παράταξης που επιχειρούσε να στιγματίσει άλλο κόμμα, ως εκπρόσωπο της… καταστροφικής δραχμής!
Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Α.Τσίπρας, θέλοντας να απαλλαγεί από την …ρετσινιά του πολιτικού που θα γυρίσει την Ελλάδα στην δραχμή, διεκήρυσσε την πίστη του στο ευρώ και την ευρωζώνη! Όταν μάλιστα η Ν.Δ. παρουσίαζε τον Α.Λαφαζάνη, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, να εκφράζει σε παλαιότερο βίντεο, την άποψή του για ανάγκη επιστροφής στη δραχμή, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκήρυξε τις απόψεις του Α.Λαφαζάνη, ως προσωπικές.  Στο πυρ το εξώτερον η δραχμή!
Και όλα αυτά, την ώρα που η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με το παραμύθι του ευρώ, μέσα στο οποίο ζουν τα πολιτικά κόμματα της Βουλής και έχουν βάλει και τον λαό. Από τη Ν.Δ. μέχρι το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ και από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» μέχρι την ΔΗΜΑΡ ,όλοι διαδηλώνουν την, πάση θυσία παραμονή της χώρας στο ευρώ και την ευρωζώνη. Όταν, η ευρωζώνη πνέει πλέον τα λοίσθια και καταρρέει σε πολύ σύντομο διάστημα.
Η Ελλάδα, η οποία θεωρείται και χαρακτηρίζεται ευθέως από όλους τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ως «χαμένη περίπτωση», θα μπορούσε να είχε μία ελπίδα σωτηρίας εάν έφευγε εγκαίρως από την ζώνη του ευρώ. Ακόμη και τώρα όμως, που τα συντρίμμια του οικοδομήματος του ευρώ καταπλακώνουν το ένα κράτος της νότιας Ευρώπης μετά το άλλο, ακόμη και τώρα, που ο πρώην Πρόεδρος της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ευθαρσώς ότι «η Γερμανία οφείλει να συναινέσει στις αξιώσεις της ΕΚΤ να τυπώσει περισσότερα ευρώ και να εγγυηθεί τα δημόσια χρέη των μελών της ευρωζώνης», εδώ στην Ελλάδα, πιπιλάμε την ίδια καραμέλα: Παραμονή στο ευρώ και την ευρωζώνη! Τι και αν ο ιδιόρρυθμος Μπερλουσκόνι έτριξε τα δόντια της Μέρκελ, απειλώντας με επιστροφή της χώρας του στην λιρέτα; Τι και αν φύγουμε από την ευρωζώνη, λόγω της επικείμενης κατάρρευσής της, χωρίς να το καταλάβουμε;  Οι πολιτικοί μας φωστήρες, προτιμούν να παραμείνει η Ελλάδα και ο λαός της μέσα στην ευρωζώνη. Να σφαγιαστούμε όλοι και να καούμε μαζί με το ευρώ!!!
Οι Έλληνες πολιτικοί ταγοί, δείχνουν αδιάβαστοι. Δεν έχουν κανένα απολύτως πλάνο για την σωτηρία της χώρας, επί της νέας διαμορφούμενης κατάστασης. Για μια ακόμη φορά, η χώρα, όσον υπάρχει, θα πορεύεται με τους επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς και αυτοσχεδιασμούς των πολιτικών της ηγετών!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου