Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΧΑΣΕ Ο Ν. ΜΑΓΔΑΛΗΝΟΣ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΥΔΗ



Η αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής που έκανε ο Ν. Μαγδαληνός, ιδιοκτήτης του κυλικείου στ 1ο δημοτικό σχολείο Χολαργού, χάθηκε οριστικά γι' αυτόν, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου.Η διαμάχη μεταξύ Μαγδαληνού-Ξύδη, ξεκίνησε μετά την προσπάθεια του πρώτου να λειτουργήσει το κυλικείο του και κατά τους θερινούς μήνες, επωφελούμενος της λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου. Ο ιδιοκτήτης του σχολικού κυλικείου, ερμηνεύοντας την σύμβαση μίσθωσης (6ετής) ότι του παρήχε την δυνατότητα να λειτουργεί καθ'όλο το έτος, καίτοι τα σχολεία ήταν κλειστά, βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Δήμαρχο κ. Ξύδη ο οποίος επέμενε ότι το κυλικείο μπορεί να λειτουργεί μόνον όταν τα σχολεία είναι ανοιχτά και ότι το υπόλοιπο διάστημα, το σχολικό κυλικείο θα πρέπει να παραμένει κλειστό. Τελικά το Δικαστήριο δικαίωσε τις θέσεις Ξύδη.
 Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, δήλωσε αναφορικά με την απόφαση:
"Το δικαστήριο απέδωσε Δικαιοσύνη. Τα κυλικεία αυτά είναι φτιαγμένα για να λειτουργούν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους. Είναι δυνατόν, όποιες ώρες θέλουν και όποια εποχή θέλουν να ανοίγουν το κυλικείο τους; Δηλαδή, ξαφνικά θα αποκτήσουμε 15 κυλικεία στου Παπάγου και στον Χολαργό, όπου μπορεί ο καθένας να μπαίνει στο σχολείο και να ψωνίζει από αυτά; Τα κυλικεία αυτά είναι για τα σχολεία. Διακοπές τα σχολεία; Κλειστά τα κυλικεία"

ΕΡΩΤ. Προφανώς είχε γίνει λάθος στην σύνταξη του συμφωνητικού, όπου δεν αναφερόταν ρητά η διάρκεια λειτουργείας του κυλικείου, γι' αυτό ο ιδιοκτήτης του θεώρησε ότι έπρεπε να το λειτουγεί και το καλοκαίρι... 

ΞΥΔΗΣ: Εφόσον ο ιδιοκτήτης του κυλικείου πληρώνει κατά κεφαλήν και για 180 σχολικές ημέρες, τι άλλη ερμηνεία να δοθεί; Είναι αυτονόητο. Απλώς εμείς, όταν του δώσαμε άδεια λειτουργείας δεν είχαμε γράψει αυτή την λεπτομέρεια διότι την θεωρούσαμε και είναι αυτονόητη. Τώρα, του την αλλάξαμε και τελείωσε, δεν υπάρχει καμμία ασάφεια. 


Συνεπώς, μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου θα λειτουργήσει κανονικά το νέο κυλικείο του θερινού κινηματογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου