Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΩ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ, ΤΗΡΟΥΝ ΤΑ...ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΜΑΣ!


Τους πολιτικούς δωσιλόγους της κυβέρνησης Σαμαρά ποιος θα τους ...καθίσει στο σκαμνί;


Την ώρα που η Κύπρος διαπραγματεύεται σκληρά με τους τροϊκανούς, αρνούμενη να υποκύψει σε όσες εξοντωτικές ντιρεκτίβες δίνει, οι εδώ της ελληνικής κυβέρνησης, παρά την εντολή που έλαβαν από τον ελληνικό λαό για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, εγκαταλείπουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους και υπακούουν σε όσα εγκληματικά εντέλει η τρόικα! Λες και δεν πέρασε μια μέρα από τις εκλογές της 6ης Μαΐου ή της αντίστοιχες της 17ης Ιουνίου. 

Ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου κ. Νεοκλής Συλικιώτης (φωτό), δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για τα συμφέροντα της πατρίδας του, την ίδια ώρα που εδώ στην Ελλάδα, Έλληνες υπουργoί απαξιώνουν την εντολή του λαού και συνεχίζουν να εκφράζουν την νομιμοφροσύνη τους στα εγκληματικά Μνημόνια. 

Ο λαός, σε δύο απανωτές εκλογές, κατεδάφισε τα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δίνοντας σαφή αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Ο Σαμαράς στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, εξελέγη με το "επαναδιαπραγμάτευση" και ότι "δεν πρόκειται να προβούμε σε νέες-οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, διότι ο λαός  δεν αντέχει άλλο"! Και όμως, παρά την εντολή που έλαβε, πέταξαν λευκή πετσέτα, πρώτα ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας,  δηλώνοντας ότι "προς το παρόν δεν μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση διότι δεν είμαστε συνεπείς προς τους εταίρους μας" και τώρα, με τα διαφαινόμενα νέα ισοπεδωτικά για την κοινωνία μέτρα, των 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ! Μέτρα, απίστευτης σκληρότητας που περιλαμβάνουν νέες δραστικές μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Χαρακτηριστική της αναλγησίας προς στον λαό και του ενδοτισμού απέναντι στους τοκογλύφους, είναι η συνέντευξη του υπουργού Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζου σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο οποίος ετάχθη υπέρ της πλήρους εφαρμογής των συμφωνηθέντων! Της πιστής εφαρμογής δηλαδή του Μνημονίου 2, που θα σκοτώσει τους τελευταίους επιζήσαντες της ελληνικής κοινωνίας.
Ενώ αυτά τα προδοτικά σε βάρος του ελληνικού έθνους, συμβαίνουν εδώ, η κυβέρνηση της Κύπρου διαπραγματεύεται σκληρά με τους τροϊκανούς. Οι διαφωνίες μεταξύ Λευκωσίας και τρόικας παραμένουν μεγάλες, μετά τον δεύτερο γύρο διαβουλεύσεων , που ολοκληρώθηκε χθες. Αυτό άλλωστε καταδεικνύουν οι δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη , ο οποίος μετέχει στην υπουργική επιτροπή που συνομιλεί με την τρόικα.
Ο Κύπριος αξιωματούχος μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ "Πρόσωπο με Πρόσωπο", δήλωσε ότι η κυβέρνηση διαφώνησε με τις προσεγγίσεις των εκπροσώπων της τρόικας για τις ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, για τις περικοπές μισθών και για την μη καταβολή του δέκατου τρίτου μισθού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Ο κύριος Συλικιώτης χαρακτήρισε μάλιστα «εγκληματικό», το να δημιουργείται η εικόνα ότι «η οικονομία της Κύπρου βρίσκεται υπό κατάρρευση».
Δυστυχώς, η ελληνική οικονομία έφτασε και βρίσκεται υπό πλήρη κατάρρευση εξαιτίας δωσιλόγων που πρώτα έσυραν δολίως την χώρα στα δόντια των τοκογλύφων της τρόικας και σήμερα, παρά την εντολή που έλαβαν από τον ελληνικό λαό για αλλαγή κατεύθυνσης, προσποιούνται τους ανήξερους, δείχνοντας πλήρη υποταγή στα κελεύσματα των δανειστών.
Οι μνημονιακές δηλώσεις  του Α. Λυκουρέντζου υπέρ της πλήρους εφαρμογής των συμφωνηθέντων, πέραν των ανωτέρω, δείχνουν και κάτι άλλο: το ψεύδος και την υποκρισία των πολιτικών απέναντι στον λαό. Διότι εάν τέτοιες δηλώσεις γίνονταν προ των εκλογών, είναι βέβαιο ότι θα έστελναν πρόωρα στο σπίτι του τον κ. Λυκουρέντζο και θα του έκλειναν την είσοδο στο ελληνικό κοινοβούλιο. Σήμερα όμως, που ο συγκεκριμένος βουλευτής Αρκαδίας απολαμβάνει την ασφάλεια της παχυλής μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης, μπορεί να εμπαίζει τον λαό και παράλληλα να δίνει τα διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης του στους διεθνείς εγκληματίες της τοκογλυφίας!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου