Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ: ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΑΟΥΜΙΔΗΣ, ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ!

Ο Στέλιος Ναουμίδης, μια εξέχουσα προσωπικότητα για τον Χολαργό (και όχι μόνο) έφυγε χθες το μεσημέρι απο την ζωή, πλήρης ημερών, στα 100 του χρόνια. Ο Στέλιος Ναουμίδης, απεβίωσε στο σπίτι του στον Χολαργό (Περικλέους 32), την ώρα που είχε ξαπλώσει για την μεσημβρινή του ανάπαυση. Έμελλε όμως να είναι η ανάπαυση που τον οδήγησε στην αιωνιότητα.  Στην αγκαλιά του Θεού.
Ο Στέλιος Ναουμίδης, υπήρξε ο ιδρυτής του προσκοπισμού στον Χολαργό, τον Ιανουάριο του 1945. Μία φυσιογνωμία, μεγάλου διαμετρήματος, όχι μόνο για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία αλλά και για την Πατρίδα γενικότερα. Αρκεί μόνον να αναφερθεί ότι ο Στέλιος Ναουμίδης υπήρξε ήρωας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τραυματισθείς από βλήμα στο σώμα, με αποτέλεσμα να επιζήσει με έναν πνεύμονα και ένα νεφρό! Τιμήθηκε με πολλά παράσημα ανδρείας. 

Χάρη στους δικούς του άοκνους αγώνες, ο προσκοπισμός στην πόλη του Χολαργού έφτασε σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Ο τοπικός προσκοπισμός οφείλει τα πάντα στον Στέλιο Ναουμίδη, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια είχε δώσει το παρών και στον ετήσιο καθιερωμένο αγιασμό του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χολαργού (πάνω φωτό). 
Πρέπει να σημειώσουμε ότι η πνευματική διαύγεια του Στέλιου Ναουμίδη ηταν εκπληκτική μέχρι την τελευταία του ανάσα. Μπορούσε να καθίσει κανείς να συζητά με τις ώρες μαζί του και να έχει διάλογο με αντικρουόμενα επιχειρήματα. Μάλιστα, ο ίδιος αντιμετώπιζε με παρρησία και έντονη χριστιανική καρτερία και πίστη τις τελευταίες του στιγμές, γνωρίζοντας ότι περνούσε στο σπίτι του τις τελευταίες του ημέρες. 

Πολλοί φίλοι ήταν εκείνοι που του τηλεφωνούσαν και είχαν διαλόγους μαζί του,κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες, τις οποίες απολάμβανε καθισμένος στο μπαλκόνι της κρεβατοκάμαράς του. Όταν το βραδάκι άρχιζε το δελτίο ειδήσεων, ο Στέλιος Ναουμίδης, παρακολυθούσε με ενδιαφέρον την ειδησεογραφική επικαιρότητα. 
Πλούσια επίσης ήταν η αρθρογραφία του Στέλιου Ναουμίδη σε γνωστές ημερήσιες εφημερίδες (π.χ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) αλλά και στον περιοδικό τύπο. Ο εκλιπών είχε αρθρογραφήσει αρκετές φορές και στην εφημερίδα μας. 
Ο Στέλιος Ναουμίδης ήταν ένας επιστήμονας μεγάλου κύρους. Ήταν πολιτικός μηχανικός έχοντας προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε μεγάλα έργα, όπως για παράδειγμα στην γέφυρα του Σουέζ. 

Δυστυχώς, ο εκδότης της εφημερίδας μας. Μάκης Βραχιολίδης,στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Στέλιο Ναουμίδη, σοκαρίστηκε και έχει μεγάλο συνειδησιακό βάρος. Και αυτό διότι προ δέκα ημερών περίπου, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Στέλιο Ναουμίδη, ο οποίος του είχε πει: "Μεμά, θέλω να σε δω, σε περιμένω οπωδήποτε να έρθεις να τα πούμε από κοντά. Κι έχουμε να πούμε πολλά". Δυστυχώς, ο Μάκης Βραχιολίδης, δεν υπήρξε συνεπής με την υπόσχεση που έδωσε στον Στέλιο Ναουμίδη. Και αυτό, αποτελεί μεγάλο βάρος στην συνείδησή του εκδότη του 'Ανεξάρτητου Παρατηρητή"!
Ο Θεός να τον αναπαύει. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντα.

Φωτό: Ο Στέλιος Ναουμίδης, τιμήθηκε από την Πολιτεία με πολλά παράσημα ανδρείας

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΑΟΥΜΙΔΗΣ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!
Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει αύριο το μεσημέρι στις 3.00 μ.μ. από το 1ο Νεκροταφείο Αθηνών. Παρακαλούνται εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής να τιμήσουν με την παρουσία τους τον μεγάλο Στέλιο Ναουμίδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου