Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Καθαρισμός οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών από τα ξηρά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά


 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ-ΝΟΜΕΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΜΠΕΛΜΠΑ
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής επιθυμεί να υπενθυμίσει στους πολίτες (σε συνέχεια σχετικού περυσινού Δελτίου Τύπου με ημερομηνία 30.5.2011), ότι στο πλαίσιο της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου και σύμφωνα με την υπ. αριθ 4/1987 Πυροσβεστική Διάταξη, εκτός του ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς σε ανοικτό χώρο, πρέπει όλα τα ακίνητα να είναι απαλλαγμένα από εύφλεκτα υλικά, ξηρά κλαδιά κ. λ. π. κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου δηλαδή από 01/05 μέχρι 31/10 κάθε χρόνου.
Βάσει του «Κανονισμού Καθαριότητας-Προστασίας περιβάλλοντος» του Δήμου μας οι ιδιοκτήτες ή νομείς οικοπέδων ή αγροτεμαχίων οφείλουν να προβαίνουν σε περιοδική καθαριότητα και αποψίλωση.
Αν οι υπεύθυνοι εξακολουθούν να αδιαφορούν και μετά τις σχετικές συστάσεις, ο Δήμος έχει το δικαίωμα να παρέμβει καθαρίζοντας το οικόπεδο και καταλογίζοντας έξοδα και πρόστιμο στους υπευθύνους με βάση την σχετική έκθεση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου . Οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων εντός ή εκτός σχεδίου, είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα και την τήρηση των διατάξεων του παρόντος άρθρου. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο κυμαινόμενο από 150,00 έως 500,00€ .
Σύμφωνα με τα παραπάνω οι ιδιοκτήτες ή νομείς πρέπει να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους για να μην υποστούν τις παραπάνω κυρώσεις. Κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος του περιβάλλοντος και των περιουσιών των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, με το παρόν καλούνται πιο συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες - νομείς του Κτήματος Μπέλμπα που ευρίσκεται επί των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Αιγαίου Πελάγους-σε αμιγώς κατοικημένη περιοχή- να καθαρίσουν το οικόπεδό τους από ξηρά κλαδιά, άλλα εύφλεκτα υλικά κ. λ. π, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ανάφλεξης.Τονίζεται ότι σε περίπτωση που αυτοί δεν ανταποκριθούν άμεσα ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στον καθαρισμό του οικοπέδου καταλογίζοντας τους τα σχετικά έξοδα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου