Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ! ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ... ΜΥΡΩΔΙΑ ΗΤΑΝ ΟI ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ!!!

Από τον Σεπτέμβριο του 2011 γράφαμε για την κατάρρευση του ευρώ. Το άρθρο μας με τίτλο ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ  δεν ήταν  προφητικό. Απλά, βλέπαμε πέρα από την μύτη μας, αναφερόμενοι στην ραγδαία διάλυση της ευρωζώνης και την επιστροφή όλων των χωρών στα εθνικά τους νομίσματα. Προβλέπαμε ότι οι...επόμενοι, από τον Σεπτέμβριο του 2011, 6 μήνες, θα ήταν ιδιαίτερα καθοριστικοί για την επιβίωση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. "Ενδεχομένως να έχουμε ραγδαίες εξελίξεις που θα επισπεύσουν την κατάρρευση του ευρώ", σημειώναμε στο άρθρο μας. Τονίζαμε δε με σιγουριά ότι το "ευρώ θα πάψει να υπάρχει ως ενιαίο νόμισμα της Ευρώπης", βάζοντας ως χρονικό έσχατο ορίζοντα για την ολοκληρωτική κατάρρευσή του, το 2016! Τα πράγματα τελικά επιταχύνθηκαν, για να δείξουν ότι το διάστημα ζωής που δώσαμε στο ευρώ,  ήταν αφύσικα μεγάλο.

Κι ενώ αυτά προβλέπαμε τον Σεπτέμβριο του 2011, οι εκλογές του περασμένου Ιουνίου διεξήχθησαν με το δίλημμα "ευρώ ή δραχμή", με τους εκπροσώπους ή υποστηρικτές της επιστροφής μας στο εθνικό νόμισμα να κατατάσσονται στους εχθρούς της χώρας. Το δε προεκλογικό τηλεοπτικό spot πάνω στο οποίο θεμελίωσε την εκλογική της νίκη η Ν.Δ., έδειχνε στο πρόσωπο του Τσίπρα τους καταστροφείς-εκπροσώπους της δραχμής! Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, πάσχιζε εναγωνίως να πετάξει από πάνω του την ρετσινιά του εκφραστή της επιστροφής της Ελλάδος στη δραχμή!

Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας ταγοί.Διευθύνουν τις τύχες του τόπου, ενώ δεν μπορούν να δουν πέρα από την μύτη τους. Το ευρώ πνέει τα λοίσθια και αυτοί εξακολουθούν να επιχειρηματολογούν (!) για την, πάση θυσία παραμονή μας στο ευρώ!

Λες και δεν κατάλαβαν ότι στα 10-11 χρόνια ζωής του ευρώ, η Γερμανία εμνπεύστηκε το νόμισμα προκειμένου να αυξάνει επιμελώς μόνο τα δικά της κέρδη διά της γνωστής μεθόδου της κοινής αγοράς, αδιαφορώντας ουσιαστικά για την υγιή πρόοδο της Ευρώπης. 
Την ίδια άγνοια επιδεικνύουν και τώρα οι πολιτικοί μας φωστήρες, τώρα που το ευρώ κατρακύλησε στο 1,20 σε σχέση με το δολάριο. Το ευρώ που πριν από μερικά χρόνια είχε φτάσει στο 1,60 έχει ήδη υποτιμηθεί σε συντριπτικά επίπεδα και αναμένεται λίαν προσεχώς να φτάσει στο 1,10! Το λέγαμε τότε, λίγο μετά το καλοκαίρι του 2011 και πλησιάζει η ώρα. 
Κατά τα άλλα, η δραχμή είναι ο εχθρός της χώρας! Δραχμή= Θάνατος, που λέει ο νέος Παλαιών Πατρών Γερμανός ή αλλιώς, Αντώνης Σαμαράς. 
Δείτε λοιπόν τι ηλιθιότητα διέπραξαν οι ηγέτες μας, Σαμαράς, Βενιζέλος και Παπαδήμος, όταν υπέγραφαν το κούρεμα και το PSI και στη συνέχεια  έμειναν  άπραγοι μπροστά στα όποια οφέλη μπορούσε να αποκομίσει η Πατρίδα μας: με τη συμμετοχή της χώρας μας στο PSI τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων έπεσαν από το 36% στο 16%. Εάν λοιπόν τότε, τον περασμένο Μάρτιο, έβγαινε η χώρα μας στις αγορές και  πούλαγε ομόλογα αξίας 20 δις ευρώ και εισέπραττε το ποσό των 20 δις και το μετέτρεπε σε δολάρια, με ισοτιμία -τότε-  1,36 , μέχρι το 1,10 που προβλέπεται να έχει στο τέλος του χρόνου, το κέρδος για την Ελλάδα θα ήταν της τάξεως του 20 %! Με αυτή δηλαδή την απλή κίνηση, η Ελλάδα σε ένα χρόνο θα είχε αποπληρώσει και με το παραπάνω τον τόκο του 18% από την αγορά των ομολόγων και θα της έμενε και κέρδος. 
Τώρα όμως, μείναμε στον ...κουβά! Το ευρώ διαλύεται, η Φινλανδία και ίσως η Ιταλία, είναι έτοιμες να δραπετεύσουν πρώτες από την ευρωζώνη, θέλοντας να προστατέψουν την εθνική τους οικονομία. Ειδικά για την Ιταλία, η Bank Of America, ανακοίνωσε ότι "ίσως η πρώτη χώρα που θα αποχωρήσει από το ευρώ είναι η Ιταλία και όχι η Ελλάδα". 
Ακριβώς. Διότι οι Ιταλοί ηγέτες βλέπουν πρώτα το εθνικό τους συμφέρον. Εμείς εδώ, διαθέτουμε ηγέτες, είτε πολιτικά μύωπες, είτε επιδιώκοντες να είναι αρεστοί στους Γερμανούς και τους τοκογλύφους. Σε κάθε περίπτωση, καταστρέφουν την ΠΑΤΡΙΔΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου