Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΕΠΙΦΑΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ

Η Χρυσή Αυ για τον οικ

Την παραίτησή του από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπέβαλε χθες ο Πίτερ Ντόιλ, εκ ων επιφανέστερων οικονομολόγων του, δηλώνοντας ότι «ντρέπεται» για τα 20 χρόνια που εργάσθηκε σε αυτό.

Σε επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, ο κ. Ντόιλ επιρρίπτει ευθύνες στο Ταμείο γιατί δεν προειδοποίησε εγκαίρως για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση και την ευρωπαϊκή κρίση, ενώ όταν προειδοποίησε δεν επέμεινε επαρκώς. Χαρακτηρίζει μάλιστα «αποτυχία πρώτης τάξης» αυτήν την καθυστέρηση.Παράλληλα, στηλιτεύει τη διαδικασία επιλογής της εκάστοτε ηγεσίας του συμπεριλαμβανομένης και της νυν επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ. Στην «ανικανότητα», τις «αποτυχίες», αλλά και τους «ολέθριους» διορισμούς της τελευταίας δεκαετίας στην ηγεσία του ΔΝΤ αποδίδει τις συνέπειες. Σε αυτές συμπεριλαμβάνει «τα δεινά (και τους κινδύνους να ακολουθήσουν χειρότερα) που υπέστησαν πολλοί συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, το γεγονός ότι το δεύτερο αποθεματικό νόμισμα στον κόσμο κινδυνεύει και το ότι τα τελευταία δύο χρόνια το Ταμείο περιορίζεται στο να αντιδρά και να τρέχει να προλάβει τις προσπάθειες της τελευταίας στιγμής για τη διάσωσή του». Σε ό,τι αφορά την κ. Λαγκάρντ, χαρακτηρίζει τον διορισμό της «μολυσμένο», καθώς «ούτε το φύλο της ούτε η ακεραιότητά της μπορούν να αναπληρώσουν τη θεμελιώδη έλλειψη νομιμότητας στη διαδικασία επιλογής» της ηγεσίας, μομφή που φαίνεται να αναφέρεται στο ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να μονοπωλεί τη θέση. Καταλήγει επισημαίνοντας πως υπάρχουν πάντα αξιόλογα στελέχη στο ΔΝΤ, αλλά ένα εξ αυτών αποχωρεί και καλεί το Δ.Σ. «να μεριμνήσει για να μη χάσει και τα άλλα».
πηγή: newsnow.gr
Στο μεταξύ με αφορμή την παραίτηση του Πίτερ Ντόιλ από το ΔΝΤ, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
"Η καταστροφική πολιτική του ΔΝΤ με στόχο την διάλυση της Ελλάδος και της Ευρωζώνης δεν αποτελεί πλέον σενάριο συνομωσιολογίας. Ποινικές ευθύνες τώρα για τους πολιτικούς του κυκλώματος Παπανδρέου που άνοιξαν την "κερκόπορτα" της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου