Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!!!


Υπάρχει Υπουργός Υγείας να παρέμβει για να διορθώσει  τα χάλια της Αιματολογικής Κλινικής;

·       Κοινές τουαλέτες χρησιμοποιούν οι ασθενείς και οι επισκέπτες του νοσοκομείου!
·       Γκρεμισμένοι σοβάδες παντού, λες και  βρίσκεσαι σε εγκαταλειμμένο στρατόπεδο για φιλοξενία λαθρομεταναστών
·       Άμεσος κίνδυνος για αύξηση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων
·       Προϊσταμένη κλινικής: «Όλα είναι μια χαρά. Για ό,τι άλλο θέλετε, στην Διοίκηση του Νοσοκομείου παρακαλώ»
 
αποκλειστικό ρεπορτάζ από τον Μάκη Βραχιολίδη
Μπορεί μέχρι πριν από λίγες ημέρες οι καρκινοπαθείς της χώρας, να μην είχαν πρόσβαση στα φάρμακά τους εξαιτίας της διάλυσης του ΕΟΠΥΥ, όμως, στην Αιματολογική κλινική του Σισμανογλείου νοσοκομείου, κάποιοι εξακολουθούν να παίζουν κορώνα γράμματα με τις ζωές των ασθενών!
Ο πιο ευαίσθητος κλινικά τομέας, όπου το σύνολο των αρρώστων διαθέτει σχεδόν μηδενικούς μηχανισμούς αντίστασης κατά μικροβίων (ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις), η Αιματολογική κλινική στο Σισμανόγλειο, βρίσκεται σε τραγική υγειονομική κατάσταση: κοινές τουαλέτες για ασθενείς και επισκέπτες, κατασκευασμένες από  λαμαρίνες, όπου …συνευρίσκονται και σφουγγαρόπανα  Και όχι μόνον: Όταν επισκέπτεσαι τους χώρους της συγκεκριμένης μονάδας, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε εγκαταλειμμένο στρατόπεδο για φιλοξενία λαθρομεταναστών! Γκρεμισμένοι σοβάδες, βρώμικες κουρτίνες, τζαμιλίκια που σου μένουν τα πόμολα στο χέρι και θάλαμοι κλειστοί λόγω μη προσελεύσεως ασθενών, που βρομοκοπάνε κλεισούρα και μούχλα. Τα δε ασανσέρ, λειτουργούν κατά περίσταση!
Ο γράφων, έχει προσωπική αντίληψη της αυστηρής καθαριότητας που τηρείται στις αιματολογικές  κλινικές, διότι έχει νοσηλευτεί στην αντίστοιχη κλινική «Γ. Γεννηματάς»
Ο φωτογραφικός φακός της «Ελεύθερης Ώρας» αποτύπωσε μια τριτοκοσμική πραγματικότητα. Ένα νοσοκομείο, στου οποίου την κεντρική είσοδο δεσπόζει η προτομή του ευεργέτη Κ Σισμάνογλου και επ’ αυτής μια πλακέτα, η οποία γράφει: «Από την κοινωνία τ’ αποκτήσαμε, στην κοινωνία οφείλουμε να τ’ αποδώσουμε». Σίγουρα, ο μεγάλος ευεργέτης δεν εννοούσε αυτά που αποδίδει το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του νοσοκομείου στην σημερινή κοινωνία και στους ασφαλισμένους καρκινοπαθείς!

Επιχειρήσαμε να συνομιλήσουμε με την Διευθύντρια της Αιματολογικής κλινικής, την κ. Δ. Κοκκίνη. Αρχικά, την αναζητήσαμε στο γραφείο της στις 8.20 το πρωί της περασμένης Δευτέρας. Απουσίαζε, αλλά πολύ αργότερα την εντοπίσαμε στο τηλέφωνο. Προσέξτε τον διάλογο που είχαμε μαζί της για να αντιληφθείτε και την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει μια σημερινή διευθύντρια του ΕΣΥ, κορυφαία ζητήματα της κλινικής της.


---Κυρία Κοκκίνη, υπήρξαν καταγγελίες προς την «Ελεύθερη Ώρα» για την κατάσταση που επικρατεί από πλευράς υγιεινής στους χώρους της Αιματολογικής κλινικής, στην οποία προΐσταστε.

ΚΟΚΚΙΝΗ: Ποιος σας το είπε αυτό; Μια χαρά είναι οι χώροι! Τι βλέπετε εσείς;

---Μια χαρά τους βλέπετε τους χώρους;

ΚΟΚΚΙΝΗ: Ακούστε, εμείς είμαστε υπάλληλοι του νοσοκομείου. Για ό,τι θέλετε να απευθυνθείτε στη Διοίκηση. Εξ’ ορισμού είμαστε υπάλληλοι ενός νοσοκομείου του Δημοσίου. Προσπαθούμε, αγωνιζόμαστε…

Όχι, δεν είναι εγκαταλειμμένο κτίριο που φιλοξενεί λαθορμετανάστες. Είναι η Αιματολογική κλινική του Σισμανογλείου



--- Είσθε Διευθύντρια της κλινικής όμως. Για τον τομέα της υγιεινής που επικρατεί στους χώρους της κλινικής που διευθύνετε, δεν …σας πέφτει λόγος κυρία Κοκκίνη;

ΚΟΚΚΙΝΗ: Εμείς είμαστε υπάλληλοι και κάνουμε ό,τι μπορούμε. Για ό,τι άλλο θέλετε, στη Διοίκηση του Νοσοκομείου παρακαλώ.


Προσέξατε τι είπε η κ. Κοκκίνη; Αρχικά και χωρίς καμία επιφύλαξη, απάντησε ότι οι χώροι της κλινικής που διευθύνει  είναι «μια χαρά» από απόψεως υγιεινής (!), απορώντας μάλιστα για το ότι υπήρξαν καταγγελίες προς την ‘Ελεύθερη Ώρα»! Αμέσως μετά όμως, αντιλαμβανόμενη ότι είχαμε τά στοιχεία, ανέκρουσε πρύμνα, δήλωσε αναρμόδια και μας παρέπεμψε στη Διοίκηση! Προφανώς η ίδια, που τα βλέπει όλα «μια χαρά» δεν έχει κάνει καμία  αναφορά στη Διοίκηση για το χάλι που επικρατεί στην κλινική ! Άραγε, με ποια υπευθυνότητα-ανευθυνότητα, ανέλαβε να διευθύνει από την πρώτη μέρα της ιδρύσεώς της την συγκεκριμένη κλινική;
Ο διάλογος όμως με την εντεταλμένη από το νόμο, υπεύθυνη της Αιματολογικής Κλινικής του Σισμανόγλειου νοσοκομείου, είχε και συνέχεια:

---Κυρία Κοκκίνη, είστε Διευθύντρια της Κλινικής και θέλω την δική σας άποψη. Αφήστε την Διοίκηση, θα επικοινωνήσω μετά με αυτή.

ΚΟΚΚΙΝΗ: Μα δεν μπορώ να πάρω εγώ τους κανόνες. Η Διοίκηση του νοσοκομείου τους παίρνει.

---Δηλαδή η Διοίκηση του νοσοκομείου, σας λέει ότι πρέπει να λειτουργείτε κάτω από αυτούς τους κανόνες υγιεινής;

 Δείτε κατάσταση Αιματολογικής κλινικής. Μπάνιο σε άθλια κατάσταση, κοινό για τους ασθενείς. Τα αποχωρητήρια χωρίζονται το ένα από το άλλο με λαμαρίνες!!!

ΚΟΚΚΙΝΗ: Τελείωσα, δεν πρόκειται να μπω σε άλλη κουβέντα. Δεν πρόκειται να σας απαντήσω. Να απευθυνθείτε στον προϊστάμενό μου, τον Διοικητή, ο οποίος έχει όλη την σφαιρικότητα των τμημάτων και των ανθρώπων που είναι για την υγιεινή των ασθενών. Είναι οργανωμένη κλινική, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. (!)

---Ακούστε κυρία Κοκκίνη, είναι δυνατόν ένας επισκέπτης να χρησιμοποιεί την ίδια τουαλέτα με τους ασθενείς; Αυτό λέει η Διοίκηση του νοσοκομείου σας;

ΚΟΚΚΙΝΗ: Σας είπα, να απευθυνθείτε στη Διοίκηση του νοσοκομείου.

---Κρατώ τις απαντήσεις που μου δώσατε.. Έχετε το τηλέφωνο της Διοίκησης;

ΚΟΚΚΙΝΗ: Δεν το ξέρω.

 Όχι, δεν πέρασε ο...δολοφόνος με το τσεκούρι. Η πόρτα ανήκει στην Αιματολογική Κλινική του Σισμανογλείου!

Η κ. Κοκκίνη, προϊσταμένη της Αιματολογικής Κλινικής, ισχυρίζεται ότι η κλινική «δεν είναι ξέφραγο αμπέλι αλλά οργανωμένη», ταυτόχρονα όμως πετάει το μπαλάκι στην Διοίκηση, λέγοντας ότι ο «Διοικητής του νοσοκομείου  έχει όλη την σφαιρικότητα των τμημάτων και των ανθρώπων που είναι για την υγιεινή των ασθενών» !!!  Τι μας λέει η κ. Κοκκίνη; Όταν η Διοίκηση του νοσοκομείου έχει την …σφαιρικότητα της κλινικής που προΐσταται, τότε η ίδια ποια γνώση έχει; Την…επιπεδότητα της Αιματολογικής κλινικής;;; Στο τέλος δε, δεν γνώριζε ούτε καν το τηλέφωνο της Διοίκησης στην οποία υπάγεται! Φαντάζεστε δηλαδή την…επιπεδότητα της γνώσης της!

 Ασανσέρ που λειτουργούν κατά περίσταση
 
ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!
Οι καταγγελίες που έχουν φθάσει στην εφημερίδα μας, αφορούν και στο πρόσωπο της  κ. Κοκκίνη, διευθύντριας της Αιματολογικής κλινικής. Μιλούν για άτομο το οποίο αν και τοποθετήθηκε στην θέση που κατέχει από ιδρύσεως της κλινικής τα τελευταία χρόνια, εντούτοις δεν φαίνεται να έχει πράξει τίποτε για να διορθώσει τα χάλια της. Η ίδια, αν και δηλώνει ότι καταβάλλει προσπάθειες, βεβαιώνει ότι όλα είναι «μια χαρά» και ότι η κλινική της «δεν είναι ξέφραγο αμπέλι»! Οι μαρτυρίες και τα ντοκουμέντα όμως που έχουμε στη διάθεσή μας, δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Η κ. Κοκκίνη, διευθύνει μια κλινική η οποία δημιουργεί άμεσους κινδύνους για τη δημόσια υγεία των ασθενών. Ασθενείς με εξαιρετικά εύθραυστη υγεία και ανοσοποιητικό σύστημα, υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν κοινά αποχωρητήρια με τους επισκέπτες, τα οποία  χωρίζονται το ένα από το άλλο με λαμαρίνες και μάλιστα σε ύψος τρουά-καρ!!! Γκρεμισμένοι σοβάδες από τους τοίχους, σπασμένες πόρτες, υγρασία, μια τριτοκοσμική γενικά κατάσταση στην  κλινική την οποία διευθύνει η κ. Κοκκίνη, η όπως φαίνεται δεν συνέταξε ούτε μία αναφορά αντιρρήσεων-παρατηρήσεων προς την Διοίκηση. Εάν το είχε κάνει, θα μας το είχε βεβαιώσει και θα είχε αντίστοιχα διακοπεί η λειτουργία αυτής της κλινικής. Εμάς απλά, μας παρέπεμψε στην Διοίκηση.
Ανάμεσα στις καταγγελίες που αφορούν στο πρόσωπο της κ. Κοκκίνη,  είναι και αυτή ενός μεγάλου ανθρώπου της τέχνης, ο οποίος νοσηλεύθηκε επί τρεισήμισι μήνες στην Αιματολογική του Σισμανογλείου, όπου δεν μπορούσαν να διαγνώσουν από τι έπασχε!!! «Την ευθύνη για το ότι το Αιματολογικό του Σισμανογλείου βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, την έχει η κ. Κοκκίνη», μας είπε ο καλλιτέχνης,
Κι εμείς θα συμπληρώναμε: ουσιαστικά και τυπικά η ευθύνη για την αθλιότητα που εμφανίζει η Αιματολογική κλινική του Σισμανογλείου, ανήκει στην κ. Κοκκίνη.

ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Αναζητήσαμε την Διοικητή του Σισμανογλείου νοσοκομείου κ. Όλγα Οικονόμου η οποία, όπως μας είπαν από το γραφείο της Διοίκησης, απουσίαζε στο Υπουργείο. Υποσχέθηκαν ότι θα επικοινωνήσουν μαζί μας. Ακόμη περιμένουμε στο ακουστικό μας! Κυρία Οικονόμου, γιατί σιωπάτε; Δεν βλέπετε τι γίνετε στην Αιματολογική κλινική;

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ;
Ο νέος Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί στην Αιματολογική κλινική του Σισμανογλείου; Είναι δυνατόν να λειτουργεί μια κλινική υπ’ αυτές τις τριτοκοσμικές συνθήκες; Κύριε Υπουργέ, εάν βρισκόμουν εγώ στην θέση των ασθενών, θα κοίταζα να βρω άλλη κλινική να νοσηλευθώ και εάν ήμουν στην θέση σας, θα την έκλεινα.

9 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. οι φωτογραφίες θυμίζουν τις τρώγλες όπου ζουν οι λαθρομετανάστες.

      Διαγραφή
  2. Κύριε ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: Η ορθογραφία της ταμπέλας στην πόρτα του κλειστού ασανσέρ(λόγο συντήρησης), είναι κι' αυτό έργο της κ. Γαρυφαλλιάς; Νομίζω οτι είναι άδικο να τα φορτώνουμε όλα στο γάϊδαρο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ντροπη σας που κατηγορειται την κ.κοκκινη!δεν ευθυνεται η ιδια για τα χαλια του νοσοκομειου,η κ.κοκκινη και το προσωπικο της αιματολογικης κλινηκης κανει υπερανθρωπες προσπαθειες για να κανουν σωστα τη δουλεια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ/22-9-2012: Πρωφανός ίσθε σιμαθίτρια της κ. κοκύνη, διότη από οθογραφήα σκύζαιται κι' εσύς. Οσο για τις "προσπάθειες", μην είστε σίγουρη αν "κάνει" ή κ?άνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφιερωμένο στους τυχερούς/ευτυχείς νοσηλευομεένους:
    "Τα μικρόβια δεν σας σκιάζουν
    οι ιοί δεν σας πτοούν
    κατσαρίδες και ποντίκια σας θωρούν
    κι' όλοι σας χειροκροτούν"
    (διασκευή από το παλιό ηρωικό εμβατήριο Προχωρείτε-προχωρείτε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 24/05/2014 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.....ΧΑΟΣ....ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΜΙΣΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ.ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ 3 ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ.Ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΖΑ.ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΙΒΑΓΜΕΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.ΣΕΑ ΠΡΟΚΑΑΛΩ ΝΑ ΕΠΣΚΕΥΦΤΗΤΕ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΩΡΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στην αντιπερα οχθη ,να δωσω συγχαρητηρια στην αιματολογικη κλινικη του πανεπιστημιακου Λαικου νοσ Αθηνωνκαι (διευθυνων καθ..Ν Κωνσταντοπουλος) για το αρτιο προσωπικο ,ιατρικο και μη...το ''ξενοδοχειακο'' service kai to φιλικο προς ασθενεις περιβαλλον ...ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ενας επισκεπτης ανα ασθενη ,μονο τις σωστες ωρες και με μασκα !!!!! μην ξεχασετε τον δευτερο κανονα ,πλυσιμο των χεριων με αντισηπτικο πριν μπειτε στο δωματιο του ασθενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή