Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ο Δ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ "ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ"

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από τον Χολαργό και πρώτος απ'όλους ο Δ. Νικολάου, ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, οφείλουν στην ιστορία και στο όνομα του Χολαργού, να αποκαταστήσουν την τάξη και να θέσουν ζήτημα ονομασίας του Δήμου, σε "Δήμος Χολαργού -Παπάγου" και όχι το αντίστροφο,όπως ισχύει σήμερα. Οι λόγοι είναι πολλοί και αναφέρουμε μερικούς από αυτούς:
1. Ο Δήμος είναι παλαιότερος από τον Παπάγου.
2. Ο Παπάγου είναι κομμάτι του Χολαργού και προήλθε από αυτόν.
3. Η ιστορία του Χολαργού είναι μεγάλη και έχει τις ρίζες της στα αρχαιοελληνικά χρόνια.
4. Η Ιστορία αναφέρει ότι ο Περικλής γεννήθηκε και έζησε στον  Χολαργό εξ' ου και η πορεία του Δήμου Χολαργού είναι συνυφασμένη με τον Περικλή. Η οδός Περικλέους, το άγαλμα του Περικλή (έργο του Νικολάου, φωτό δίπλα) και τα λογότυπα του Δήμου, καταδεικνύουν την στενή σχέση Χολαργού-Περικλή.
5. Ο Δήμος Παπάγου είναι μικρότερος από τον Δήμο του Χολαργού και γι'αυτό τον λόγο η δημοτική Αρχή έχει ως έδρα της το Δημοτικό Μέγαρο του μεγαλύτερου πληθυσμιακά Δήμου.
 6. Το ότι η ονομασία ενός δήμου, μετά την συγχώνευση δύο άλλων δήμων, πρέπει να ακολουθεί αλφαβητική σειρά, αποτελεί ...παραμύθι. Όπως μας ενημέρωσε με επιστολή του ο Άγγελος Αναγνωστόπουλος (τ. Αντιδήμαρχος Χολαργού) ,  " η δικαιολογία περί της αλφαβητικής σειράς είναι ένα ψέμα και τίποτε άλλο. Δείτε για παράδειγμα τους νέους Καλλικρατικούς Δήμους: Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγίου Ιωάνη Ρέντη κ.τ.λ."

Αποδεικνύεται δηλαδή περίτρανα ότι είναι μπαρούφα τα περί αλφαβητικής σειράς στην ονομασία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. 
Κύριε Νικολάου, οφείλετε στην ιστορία του Χολαργού, στο όνομα του Περικλή τον οποίο τιμήσατε με άγαλμα, να φέρετε το θέμα στο επόμενο Δ.Σ. και να ζητήσετε-απαιτήσετε, όπως ο Δήμος εφεξής ονομάζεται  "ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ"!
Τα πολιτικάντικα παιχνίδια που παίζονται, τα οποία θέλουν τον Χολαργό ως όνομα, να αφομοιώνεται και μετά από λίγα χρόνια να καταργείται, πιστεύουμε ότι έχουν υποπέσει στην αντίληψή σας. 

Ιδού λοιπόν η ευκαιρία που παρουσιάζεται στον κ. Νικολάου αλλά και σε όσους επιθυμούν την αποκατάσταση της ιστορικής πραγματικότητας, για να πράξουν τα δέοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου