Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

O παχύτερος Έλληνας είναι… ιερέας!


στην ακριτική  Δαδιά ΄Εβρου,   βαρέων- βαρών.
Ο πατήρ Αγαθάγγελος Πιστόλας, ο πάντα χαμογελαστός εφημέριος του Πολιούχου και περικαλλούς  ιερού Ναού Αγ. Νικολάου της Δαδιάς  Έβρου και συνάμα ιερομόναχος (Αρχιμανδρίτης) στην  ιστορική Μονής Δαδιάς, είναι ο παχύτερος Έλληνας!.
Ο συμπαθής ιερέας ζυγίζει  …αισίως 200 κιλά.. και βάλε..
Και ασφαλώς το φέρει κυριολεκτικά βαρέως για  τα πολλά κιλά του, πολύ δε περισσότερο όταν κανείς από  την οικογένειά του, δεν είναι παχύς.
Ούτε και ο ίδιος ήταν παχύς.. Την …έπαθε μόλις απολύθηκε από τον στρατό!  Όντας άνεργος, μια και δεν είχε τι άλλο να κάνει, κατέφευγε στο φαγητό. Καλοφαγάς φανατικός, μπορούσε να διανύσει 40 χιλιόμετρα , συν άλλα τόσα για επιστροφή,  να πάει από Δαδιά έως Ορεστιάδα για να προμηθευτεί καλά σουβλάκια... 

«Να, κάπως έτσι την έπαθα», λέει σπαρταρώντας στα γέλια ο καλός ιερέας, γέννημα και θρέμμα της Δαδιάς. 
Λόγω του υπερβολικού του βάρους, ο Αγαθάγγελος Πιστόλας, όπως είναι φυσικό, αντιμετωπίζει δυσκολίες,. Αντέχει όμως και μάλιστα είναι αεικίνητος, δραστήριος  και μονίμως ευδιάθετος και δημοφιλής στην ενορία του. Σημειώστε δε ότι πέραν του όγκου, ο πατήρ Αγαθάγγελος είναι απολύτως υγιής σε όλα τα επίπεδα και το πάχος  δεν του έχει δημιουργήσει καμία παρενέργεια!
Οι διάφορες δίαιτες που ακολουθεί, στην περίπτωσή του δεν έχουν  φέρει αποτέλεσμα κι έτσι προετοιμάζεται να κάνει σειρά ειδικών χειρουργικών  επεμβάσεων, κατά πάσα πιθανότητα σε Πανεπιστημιακή κλινική  της Κρήτης.

 
Πάνω: με τζόκευ και τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου