Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ALEXA!

Πόσο αξιόπιστες είναι οι μετρήσεις της alexa; 
Στην περιοχή Παπάγου-Χολαργού το ...κουκουλοφορικό blog "Klisioskopio" κατατάσσεται πρώτο, ακολουθεί το "myxolargos.gr" έπεται το "papagou-politeia.gr" , μετά είναι ο "Ανεξάρτητος Παρατηρητής" (indobserver.blogspot.com) και ακολουθεί το myota.gr.
Δεν ξέρουμε τι γίνεται με τους  άλλους ιστότοπους, πάντως με το δικό μας blog κάνουμε την εξής διαπίστωση: Όταν πριν από 2 περίπου μήνες, η alexa κατέτασσε το blog του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή" στην θέση 810.000 παγκοσμίως και μέσα στα πρώτα 5000 σε επισκεψιμότητα ελληνικά ιστολόγια, η καθημερινή επισκεψιμότητα στο blog της εφημερίδος μας κυμαινόταν από 600 έως 1000 επισκέψεις. 
Εδώ και δύο μήνες, στον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή", η θέαση αυξήθηκε ραγδαία. Η καθημερινή επισκεψιμότητα της εφημερίδας μας, δεν πέφτει ποτέ κάτω από 810 επισκέψεις ενώ φτάνει και τις 1200! Παρά ταύτα, η alexa μας εξαφάνισε από τα ελληνικά ιστολόγια! Μόλις χθες μας εμφάνισε στην θέση 56000 (!) ενώ στον παγκόσμιο χάρτη, από την θέση 810.000 μάς ...πέταξε στην θέση 1.500.000! 
Το πόσο αξιόπιστα είναι αυτά, είναι θέμα μελέτης της ίδιας της alexa! Εμείς αυτό που βλέπουμε και από τις σελίδες που διαβάζονται καθημερινά και σύμφωνα με τις μετρήσεις της Google, είναι ότι κινούμαστε πλέον σταθερά γύρω από τις 1000 ημερήσιες επισκέψεις. 
Όποιοι ισχυριστούν ότι κάνουμε "κλικ"  για να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα της εφημερίδος, αυτά είναι θεωρίες των κουκουλοφόρων που τις κάνουν πράξη στο δικό τους ιστολόγιο. Εμείς, δεν έχουμε χρόνο να πάρουμε ανάσα από τις καθημερινές υποχρεώσεις, με κλικαρίσματα θα  ασχολούμαστε;
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ειδησεογραφία και η σωστή ενημέρωση του πολίτη. Και ο κόσμος δείχνει ότι διαβάζει καθημερινά τον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου