Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗ: Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ "ΕΛΙΩΣΕ ΣΑΝ ΜΥΡΜΗΓΚΙ"!

πηγή: makeleio.gr
kaklamanakis akis
Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη για το ρόλο που έπαιξε πριν από χρόνια στη ζωή του και στην ολυμπιακή του πορεία ο φυλακισμένος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, προχώρησε ο πρωταθλητής και δυο φορές ολυμπιονίκης στην ιστιοσανίδα, Νίκος Κακλαμανάκης.
Το 1988, ο Νίκος Κακλαμανάκης είχε καταφέρει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, αλλά τελικά δεν κατάφερε να λάβει ποτέ μέρος, αφού «κόπηκε» από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Όπως λέει ο δύο φορές ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης, χρειάστηκε να κάνει προπονήσεις υπό την προστασία σωματοφυλάκων, αφού είχε δεχθεί απειλές ακόμα και για την ίδια του τη ζωή!
«Το '88 ήμουν ένα 19χρονο παιδί που του τράβηξαν βίαια το χαλί κάτω από τα πόδια πριν πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο. Το 1988 ένας πολιτικός με έλιωσε σαν μυρμήγκι. Έδωσε εντολή να προτιμηθεί στη θέση μου ένας αθλητής τον οποίο είχα κερδίσει σε δεκατρείς από τις δεκατέσσερις προκρίσεις για την Ολυμπιάδα. Και αυτό το έμαθα μόλις πριν από 7-8 χρόνια, καθώς μου το αποκάλυψε ένας φίλος του τεχνικού συμβούλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας, Ηλία Καρώνη. Ο Καρώνης, δυστυχώς πέθανε από καρκίνο και θέλοντας να ελαφρώσει την ψυχή του, εξομολογήθηκε ότι ο αποκλεισμός μου το 1988 «δεν ήταν επιλογή δική μου, ήταν εντολή του Τσοχατζόπουλου. Από ότι ακούστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν αδελφικός φίλος με τον πατέρα του αθλητή που τελικά επελέγη». Για την ιστορία, ο αντικαταστάτης του τερμάτισε 36ος στους 36!
Ακόμα όμως και το 2000 ο Νίκος Κακλαμανάκης, όπως είπε στο Πρώτο Θέμα, υποχρεώθηκε να κάνει προετοιμάσει παρέα με σωματοφύλακες, αφού η επιλογή του να καταγγείλει τα κακώς κείμενα στον αθλητισμό τον έφερε αντιμέτωτο ακόμα και με ανθρώπους της νύχτας. «Ενώ βρισκόμουν σε προετοιμασία εμαφνίστηκε ένας τύπος και μου είπε: "Εχω τον τρόπο μου να μην φτάσεις μέχρι τους Ολυμπιακούς". Απειλούσε ότι θα μου σπάσει τα γόνατα, θα με σκοτώσει...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου