Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Οι χλιδάτες διακοπές του Νίκου Παπανδρέου

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

πηγή: vimaonline.gr
Ο αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκος, με τη σύζυγό του, Αλεξία Κληρονόμου, σεμνά και ταπεινά απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Κέρκυρα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο διανοούμενος της οικογένειας Παπανδρέου έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη, προκαλώντας ερωτήματα για το πώς μπορεί να αντεπεξέλθει κανείς σε ένα τόσο «απαιτητικό» lifestyle.

Σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους κυμαίνονται κάθε χρόνο οι καλοκαιρινές διακοπές του Νίκου Παπανδρέου με την οικογένειά του στο μικρό παράδεισο που βρίσκεται σε μια ιδιωτική χερσόνησο,με ανεμπόδιστη θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και διαθέτει τρεις ιδιωτικές αμμώδεις παραλίες και μια μεγάλη εξωτερική πισίνα.


Η αγαπημένη πριβέ σουίτα σε στιλ βενετσιάνικου αρχοντικού του Νίκου Παπανδρέου.

Ο λογοτέχνης αδελφός του πρώην πρωθυπουργού επισκέπτεται τακτικά το πεντάστερο ξενοδοχείο Grecotel Corfu Imperial στο κοσμοπολίτικο νησί της Κέρκυρας. Στη βόρεια άκρη του όρμου των Γουβιών, συναντάμε τη μικρή χερσόνησο του Κομμένου. Απέχει 9 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη.

Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι η πυκνή βλάστηση. Η διαμονή της οικογένειας του Νίκου Παπανδρέου στο Κομμένο –από την πρώτη φορά που το επισκέφτηκαν– έχει μείνει αξέχαστη, κυρίως στα παιδιά τους, καθώς συνδυάζει τηn καταπράσινη φύση με το εκθαμβωτικό γαλάζιο του Ιονίου.

Η αμμώδης παραλία του διακρίνεται για την καθαρότητα των ακτών και των νερών της. Μαζί με τον Νίκο Παπανδρέου βρίσκεται πάντα η σύζυγός του Αλεξία Κληρονόμου-Παπανδρέου και τα παιδιά τους, Ανδρόνικος και Φαίδρα. Μερικές φορές κοντά του βρίσκεται και ο επιστήθιος φίλος του και πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, με τη σύζυγό του της γνωστής οικογενείας ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, Μαρί Δασκαλαντωνάκη.


Κοντά τους ο επιστήθιος φίλος τους, πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης. 

Προηγούμενος σταθμός των διακοπών του ήταν η Σέριφος όπου απόλαυσε τον ήλιο και τη θάλασσα του νησιού των Κυκλάδων μαζί με Αμερικανούς φίλους του, οπαδούς των Δημοκρατικών.

Μεταξύ άλλων, μαζί του ήταν ο Μπράντι Κίσλινγκ, πρώην γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και τώρα στέλεχος του γραφείου των Δημοκρατικών στην Ελλάδα. Επίσης, φιλοξενήθηκε στην Ίο, τη γενέτειρα του πρώην προέδρου και παλιάς δόξας της ομάδας της ΑΕΚ, Λάκη Νικολάου.

Στην προεδρική σουίτα
Αντίκες σοφά συνδυασμένες με μοντέρνα έπιπλα, ακριβά χειροποίητα έπιπλα με συγκινητικές ρετρό λεπτομέρειες, εντυπωσιακοί πολυέλαιοι στο σαλόνι, όπου μπορεί ο ένοικος να δειπνήσει με αέρα αρχοντικής κερκυραϊκής εποχής.



Στην προσωπική βεράντα της προεδρικής σουίτας το σκηνικό γίνεται πιο λιτό, με σημείο αιχμής την ασύμμετρη πισίνα, που σε προκαλεί να χαλαρώσεις με θέα στη θάλασσα.

Πιστά αντίγραφα κερκυραϊκών αρχοντικών, οι βίλες του συγκροτήματος, που προστέθηκαν πριν από μερικά χρόνια στο καλύτερο ξενοδοχείο της Κέρκυρας, βρίσκονται σε απομονωμένο σημείο και οι αυλές τους ακουμπούν στη θάλασσα. Πάνω στα βράχια έχουν στηθεί εξέδρες με λευκές ομπρέλες και αναπαυτικές ξαπλώστρες για ηλιοθεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου