Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΒΛΑΞ Ή ΑΡΧΙΔΟΣΙΛΟΓΟΣ;



από τον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
«Η προσπάθειά μου ήταν πάντα προς την ανάπτυξη. Και πιστεύω ως οικονομολόγος ότι αυτό είναι το γιατρικό για την Ελλάδα». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός της χώρας, κατά τη συνάντησή του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Ο σπουδάσας οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Άμχερστ των ΗΠΑ, ισχυρίζεται ότι οι προσπάθειές του ήταν πάντα προς την ανάπτυξη!!! Ή βλάξ οικονομολόγος είναι ή αρχιδοσίλογος. Για το ότι είναι ψεύτης δεν γεννάται λόγος. Ο Α. Σαμαράς το έχει αποδείξει πλειστάκις από τη προεκλογική περίοδο της 6ης Μαΐου και εντεύθεν. Για να  επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο εξελέγη Πρωθυπουργός αλλά τη δέσμευσή του την έκανε…γαργάρα. Η «επαναδιαπραγμάτευση» μετατράπηκε σε «επιμήκυνση» η οποία στην πορεία και αυτή ξεχάστηκε! «Όχι στις οριζόντιες περικοπές» και «όχι άλλους φόρους», υποσχέθηκε ο Α. Σαμαράς, για να υπακούσει τελικά σε όλα τα κελεύσματα της τρόικας και να είναι ήδη έτοιμος να προβεί σε ανακοινώσεις για τα σφαγιαστικά σε βάρος του λαού, μέτρα των 13,5 δις. Επομένως, εάν δεν είναι τελικά βλάξ, ο Α. Σαμαράς μπορεί κάλλιστα να στεφθεί και ως αρχιδοσίλογος με την πατέντα του ψεύτη!

ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ PSI ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ
Την ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο Α. Σαμαράς, την έθαψε από την ώρα που με τον πρωτομάστορα του PSI, Ε. Βενιζέλο, «κούρεψαν» το ελληνικό χρέος. Το περιβόητο PSI διέλυσε την εσωτερική ρευστότητα, με την εκμηδένιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, Πανεπιστημίων, νοσοκομείων, ομολογιούχων του Δημοσίου, ελληνικών τραπεζών κ.λ.π. ενώ την ίδια ώρα οι ξένοι κερδοσκόποι πληρώνονται στο 100%.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πληρωμή  από την κυβέρνηση Παπαδήμου, στο 100% της ονομαστικής αξίας τους, ελληνικών κρατικών ομολόγων συνολικής αξίας 435 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο και τα οποία είχαν περιέλθει στα χέρια επιθετικών κερδοσκόπων που είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά να δεχθούν το «κούρεμά» τους στο πλαίσιο του PSI!
Ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, αυτό που εμφάνιζε ως επιτυχία, στην πραγματικότητα ήταν η ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας, ο οριστικός θάνατος στην ανάπτυξη της χώρας. Παράλληλα, το χρέος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στους άλλους δανειστές, παρέμενε κυριολεκτικά ανέπαφο. Άθικτο! Με άλλα λόγια, το «κούρεμα» του χρέους που συνυπέγραψαν Σαμαράς-Βενιζέλος, είχε ως στόχο να αρπάξει το ρευστό της ελληνικής οικονομίας για να το παραδώσει στους ξένους δανειστές!  Το PSI πέτυχε, για λογαριασμό της Μέρκελ και των άλλων τοκογλύφων, να εξανεμίσει τα ευρώ από την εσωτερική αγορά και να οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση τα ελληνικά νοικοκυριά.

Για ποια λοιπόν ανάπτυξη, επιμένει ότι αγωνίζεται ο Αντώνης Σαμαράς; Την ανάπτυξη των τοκογλύφων; Αυτή την οικονομία σπούδασε στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο; Σε κάθε περίπτωση, ο Έλληνας Πρωθυπουργός με την υπογραφή του PSI, υπερασπίστηκε ιδανικά τους ξένους δανειστές και έθαψε την ελληνική οικονομία!
Είναι λοιπόν βλαξ ή αρχιδοσίλογος με πατέντα ψεύτη;

Πριν από λίγες ημέρες, ο Α. Σαμαράς  δήλωνε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild: «Φυσικά και θα αποπληρώσουμε τα χρέη μας, αυτό το υπόσχομαι». Πώς θα αποπληρώσει τα χρέη της χώρας αφού εξαφάνισε την ανάπτυξη και τα ευρώ από την ελληνική οικονομία; Μα φυσικά, με την προσφιλή τακτική των τελευταίων δύο ετών: νέα χαράτσια, νέο ξεζούμισμα μισθών, συντάξεων, επικουρικών και προνοιακών επιδομάτων, σακάτεμα σε εφ’ άπαξ, σε  εναπομείναντα δώρα Πάσχα και βεβαίως πλειστηριασμοί στα σπίτια και στα οικόπεδα των Ελλήνων, χέρι στις καταθέσεις και παράλληλο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας!
Πείτε μας λοιπόν. Είναι βλαξ ή αρχιδοσίλογος με πατέντα ψεύτη ο Α. Σαμαράς;   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου