Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Α/ΓΕΕΘΑ σε ηχηρό μήνυμα προς Τρόικα: "Ούτε ένα Ευρώ μείωση του μισθού των στρατιωτικών"


Από Ι. Α. Μπαλτζώη

Να λοιπόν που με ένα ηχηρό μήνυμα-παρέμβαση, ο Α/ΓΕΕΘΑ, ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος έδωσε το στίγμα και τις θέσεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδος μας, σε ότι αφορά τις νέες περικοπές που ετοιμάζονται για τις ΕΔ, κατόπιν "εντολών" της Τρόικα. Έτσι λοιπόν ο Α/ΓΕΕΘΑ μέσω μηνυμάτων του στο twitter υπενθυμίζει ότι “οι μειώσεις αποδοχών του προσωπικού των ΕΔ έχουν μέχρι τώρα ξεπεράσει το 30%" στο πρώτο του μήνυμα και στο δεύτερο σημειώνει με σημασία “κανένας δεν έδωσε εντολή έστω να μελετηθούν νέες μειώσεις μισθών και επιδομάτων. Ο ΥΕΘΑ είπε “ούτε ένα ευρώ…Η προσπάθεια συνεχίζεται”. Και αντιλαμβανόμαστε όλοι ποιοι είναι οι αποδέκτες του μηνύματος του Α/ΓΕΕΘΑ.

Όταν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της χώρας μας, φθάνει στο σημείο να εκφράζει τις απόψεις του δημόσια, σε ότι έχει σχέση με τα οικονομικά του προσωπικού των ΕΔ, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση όχι μόνο έχει φθάσει στο απροχώρητο, αλλά είναι πραγματικά τραγική.

Τραγική για τα στελέχη, που όπως και ο περισσότερος Ελληνικός λαός έχουν φθάσει στα όρια της αντοχής των. Εδώ υπάρχει η ιδιομορφία, ότι δεν υπάρχει συνδικαλιστικός φορέας ή έστω κάποιος "μηχανισμός", που να μπορεί να εκφράζει τα προβλήματα και τις αγωνίες του προσωπικού των ΕΔ, σε αντίθεση με όλες τις άλλες κατηγορίες των εργαζομένων. Και το δεύτερο και λίαν σημαντικό η ιδιαιτερότητα των ΕΔ, με τις συνεχείς μετακινήσεις και μεταθέσεις του προσωπικού, που επιβαρύνουν ακόμη πιο πολύ την οικονομική των κατάσταση.

Τραγική, γιατί αναγκάζεται ο Α/ΓΕΕΘΑ να παρεμβαίνει δημόσια, (για να ακούσουν αυτοί που πρέπει), ενώ είναι σίγουρο ότι τόσον ο ίδιος, όσον και τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ έχουν ενημερώσει αρμοδίως για την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα στελέχη των ΕΔ και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κατάσταση αυτή, για την επιχειρησιακή ικανότητα των ΕΔ μας.

Τραγική, γιατί θεωρείται βέβαιο ότι και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, έχει ενημερώσει την Τρόικα για τις θέσεις και την βούλησή της, με την υποβολή εναλλακτικών προτάσεων και ισοδύναμων λύσεων.

Τραγική, γιατί ακόμη και στο πλέον ευαίσθητο τομέα της Ελλάδος, τον χώρο των ΕΔ, η Τρόικα έχει ουσιαστικό λόγο και όπως φαίνεται μπορεί να επιβάλλει τις θέσεις της, "αδιαφορώντας" ενδεχομένως για τον κρισιμότερο τομέα της χώρας, την άμυνα.

Έτσι λοιπόν, ο Α/ΓΕΕΘΑ, ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, δείχνει εξαιρετικά δείγματα γραφής και ηγετικών προσόντων, δείγματα μεγίστου ενδιαφέροντος για το προσωπικό, ανησυχία για την άμυνα της χώρας και με ήθος και αξιοπρέπεια δίδει την μάχη του αυτονόητου για όλους εμάς, πλην φυσικά των σκληρών τεχνοκρατών της Τρόικα, που φυσικά δεν έχουν τέτοιους προβληματισμούς και ευαισθησίες.
Μπράβο λοιπόν στον Α/ΓΕΕΘΑ για την στάση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου