Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΑΡΧΕ ΞΥΔΗ, ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ…ΚΟΥΒΕΛΟΣ!


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ- ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΠΟΙΝΗ 5 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 200.000 € ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ!

ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο …ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΗΣ; ΑΘΩΟΣ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ!!!
Αυτά είναι από τα απίστευτα αλλά άκρως Ελληνικά! Ο καθ’ όλα οργανωτικός κ. Ξύδης, ο Δήμαρχος που σουλούπωσε τα οικονομικά του Δήμου σε σημείο που ο Δήμος Χολαργού,  καθίσταται οσονούπω οικονομικά ανθηρός, από ένα λάθος της νομικής υπηρεσίας, απώλεσε την προθεσμία υποβολής ένστασης σε πρωτόδικη απόφαση Διοικητικού δικαστηρίου, με αποτέλεσμα ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού να «φάει» πρόστιμο που αγγίζει με τους τόκους, τις 200.000 ευρώ! Και όμως, ενώ το θέμα αυτό όφειλε να το γνωρίζει και να το έχει σε πρώτη προτεραιότητα ο προϊστάμενος της νομικής Υπηρεσίας κ. Γεωργακόπουλος, τιμωρήθηκε-ως εξιλαστήριο θύμα- η γραμματέας, διοικητική υπάλληλος κ. Μαντοπούλου!!! Η τελευταία τρύπα της φλογέρας! Ο…Χατζηπετρής, που λέει και το τραγούδι!
Η νομική υπηρεσία, αμόλυντη και άσπιλη, δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη! Έφταιγε η κ. Μαντοπούλου επειδή δεν φωτοτύπησε έγκαιρα το δικόγραφο με αποτέλεσμα   να το  παραδώσει στον προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας, με καθυστέρηση 34 ημερών κι έτσι να χαθεί η προθεσμία υποβολής ένστασης της πρωτόδικης απόφασης!
Τι λέτε κύριοι; Εμείς ρωτάμε: Ο κ. Γεωργακόπουλος, ως προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας, από την ώρα που επέβλήθη το πρόστιμο στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου, δεν γνώριζε ότι έπρεπε να καταθέσει εγκαίρως ένσταση; Ως προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας,  καταθέτει άραγε καθημερινά τόσες πολλές ενστάσεις ώστε δεν μπορούσε να θυμάται την συγκεκριμένη; ΤΡΙΧΕΣ! Μία ένσταση είχε όλη κι όλη να καταθέσει και αυτή, προφανώς δεν τη θυμόταν.
Και έτσι, η δύσμοιρη υπάλληλος κλήθηκε να πληρώσει το…μάρμαρο! Και της έπεσε όλο στο κεφάλι! Πέντε (5) ημέρες πειθαρχική ποινή!!! Τι σημαίνει αυτό; ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ για την κα Μαντοπούλου! Και μισθολογική και ενδεχομένως η ποινή αυτή να παίξει ρόλο και στην περαιτέρω προαγωγή της! Σε καιρό μάλιστα κρίσεως η ποινή αυτή προς την κα Μαντοπούλου είναι τεραστίας σημασίας. Ο δε Δήμαρχος κ. Ξύδης δεν έλαβε υπόψιν του την συγγνώμη που ζήτησε δημοσίως και εγγράφως η υπάλληλος. Έτσι, ο κ. Ξύδης, εμφανίζεται να παίρνει τον ρόλο του Ισίδωρου Κούβελου, ο οποίος Κούβελος, παρά την συγγνώμη που δέχτηκε από την Βούλα Παπαχρήστου, της έκοψε την συμμετοχή στην Ολυμπιάδα!
Κύριε Ξύδη, νομίζουμε ότι η ποινή σας προς την υπάλληλο του Δήμου όχι μόνον δεν ήταν επιεικής όπως την χαρακτηρίζετε, αλλά ήταν αυστηρή. 
Έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε τις αποφάσεις και αυτό κάνουμε. Είναι αδιανόητο για ένα τέτοιο θέμα, την μόνη ευθύνη να την φέρει η …τελευταία τρύπα της φλογέρας και να μην φταίει καθόλου η νομική υπηρεσία! Τόσα άτομα έχετε στην νομική Υπηρεσία.  
Ο κ. Πούλιος (νομίζουμε ότι ο ίδιος είχε αναλάβει την υπόθεση), η κα Παπακώστα και ο Προϊστάμενος κ Γεωργακόπουλος. Καλά, όλοι …μύγες κοπανούσαν; Κανένας δεν μπορούσε να θυμηθεί ότι εκκρεμούσε μια υπόθεση για υποβολή ένστασης; Η υπάλληλος φταίει για όλα επειδή δεν …έβγαλε έγκαιρα την φωτοτυπία του δικόγραφου;;;  
Και πού είστε, Δήμαρχε: Για τα άλλα θέματα που αφορούν στον κ. Γεωργακόπουλο και που αποκαλύψαμε, ότι δηλαδή έπρεπε να αμείβεται με το μισθό του νομικού συμβούλου και ο ίδιος αμειβόταν με τον μισθό του δικηγόρου (τριπλάσιο), τι γίνεται; Εκεί όπου γίναμε ρεζίλι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που έφτασε στο σημείο να ζητάει πίσω τα χρήματα που εισέπραττε επί χρόνια ο κ. Γεωργακόπουλος, τι κάνει ο Δήμος; Την πάπια; Ο κ. Γεωργακόπουλος δεν γνώριζε τον νόμο με τον οποίο προσελήφθη; Δεν γνώριζε τι έλεγε αυτός;
Εκεί δεν υπάρχουν πειθαρχικές κυρώσεις; Ούτε τα λεφτά που ζημιώθηκε ο δημότης και το κράτος επιστρέφονται πίσω; Μόνο για την κα Μαντοπούλου υπάρχουν ποινές;
Δήμαρχε, συμπάθα μας, εκτιμούμε το έργο και τις προσπάθειές σου αλλά ο Τύπος πρέπει να τα λέει όλα! Χαρά μας να φιλοξενήσουμε τις απόψεις σου.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την απόφαση-επιβολή ποινής του Δημάρχου σε βάρος της κας Μαντοπούλου, όπως δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ: 

"Έχοντας υπ’οψιν την με υπ’ αριθμ. 17857/18-7-2012 κλήση σε απολογία της υπαλλήλου του Δήμου Μαρίας Μαντοπούλου, ειδικότητας Διοικητικού με σχέση εργασίας Ι.Δ.Α.Χ. με την οποία της αποδόθηκε η διάπραξη του πειθαρχικού παραπτώματος της αμελούς ή ατελούς εκπλήρωσης υπηρεσιακού καθήκοντος, προβλεπόμενο από τις διατάξεις της παρ.1 περιπτ. κη’  του άρθρου 107 του υπαλληλικού κώδικα (Ν. 3528/2007) και δυνάμενον να καταλογισθεί κατ’ άρθρον 106 του ίδιου κώδικα όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο δεύτερο του Ν. 4057/2012 σε συνδυασμό με την παρ. 2 του άρθρου πέμπτου του ίδιου νόμου και επειδή δεν καταχώρησε έγκαιρα στο ειδικό βιβλίο εισερχομένων της Νομικής το δικόγραφο με οικονομικό αντικείμενο 182.626 ευρώ, σε βάρος του Δήμου που έλαβε αρ. πρωτ. 12572/30-5-2012, και παρέδωσε τούτο στον προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας, την 9η Ιουλίου 2012, δηλαδή με καθυστέρηση 34 ημερών από την 6η Ιουνίου 2012 που το παρέλαβε με αποτέλεσμα να απωλεσθεί  η δυνατότητα κατάθεσης των ενδίκων μέσων στο αρμόδιο δικαστήριο.
Την από 20-7-2012 έγγραφη απολογία της Μαρίας Μαντοπούλου η οποία κατατέθηκε στον Δήμο την 20-7-2012 και έλαβε αριθμό πρωτοκόλου 17926/20-7-2012.
Επειδή ο ισχυρισμός της κρινόμενης, ότι η καθυστέρηση φωτοτύπησης του υπόψη δικογράφου και κατά συνέπεια η μη έγκαιρη παράδοση αυτού στον Προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας κ. Γεωργακόπουλο Νικόλαο, οφείλεται στο γεγονός ότι το φωτοτυπικό μηχάνημα του Δήμου ήταν, κατά την κρίσιμη αυτή χρονική περίοδο, εκτός λειτουργίας, δεν ευσταθεί δεδομένου ότι το ένα μόνο από τα φωτοτυπικά μηχανήματα ήταν εκτός λειτουργίας και μάλιστα για πολύ περιορισμένο χρόνο (από 18 έως 22 Ιουνίου) και δοθέντος ότι στο Δήμο (Περικλέους 55 Χολαργός) λειτουργούν και άλλα φωτοτυπικά μηχανήματα, τα οποία θα μπορούσε αυτή να χρησιμοποιήσει.
Επειδή λοιπόν οι ισχυρισμοί της κρινόμενης υπαλλήλου είναι αβάσιμοι, αφού ο φόρτος εργασίας που επικαλείται δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικός, αλλά και αυτοαναιρούνται με την συγγνώμη που η ‘ίδια ζητά με την απολογία της.
Για τους λόγους αυτούς
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Επιβάλλουμε στην υπάλληλου του Δήμου, ειδικότητας Διοικητικού … Μαρία Μαντοπούλου την πειθαρχική ποινή του προστίμου των 5 ημερών, λίαν επιεικώς για αμελή και ατελή εκπλήρωση του υπηρεσιακού της καθήκοντος, η οποία πιθανόν να επιφέρει σημαντική ζημία στον Δήμο.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΞΥΔΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου