Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΜΕΓΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΠΟΔΟΧΕΣ!


ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»

Το θέμα του νομικού συμβούλου Παπάγου-Χολαργού κ. Νίκου Γεωργακόπουλου ο οποίος διορίσθηκε το 2005 νομικός σύμβουλος του Δήμου Χολαργού αλλά αμειβόταν από την πρώτη στιγμή, με τριπλάσιες αποδοχές, έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση και ήδη βρίσκεται στον έλεγχο της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου. Με εντολή του Δημάρχου κ. Ξύδη, της σοβαρής υπόθεσης επιλαμβάνεται ο κ. Τσοχαλής και ελπίζουμε σύντομα να δώσει απάντηση. Το αποκλειστικό δημοσίευμα, αναρτήθηκε στις 21 Ιουλίου, εδώ: ΠΡΟΚΛΗΣΗ!!! ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΕ ΩΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ ΜΙΣΘΟ ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!


Θυμίζουμε ότι ο κ. Γεωργακόπουλος, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου θα έπρεπε να αμείβεται με το 1/3 του μισθού του δικηγόρου του Δήμου διότι δεν συμμετείχε σε δίκες αλλά παρήχε μόνον νομικές συμβουλές. Παρά τα ισχύοντα όμως, ο κ. Γεωργακόπουλος εισέπραττε τριπλάσιο μισθό!!!  Την παρανομία, επεσήμανε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το οποίο με πρότασή του ζήτησε πίσω ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, τα παραπανίσια ποσά που δόθηκαν στον κ. Γεωργακόπουλο. 

Ο κ. Γεωργακόπουλος, με απόφαση του Δημάρχου κ. Ξύδη, τον Ιανουάριο του 2012 ορίσθηκε προϊστάμενος της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου (φωτό δίπλα)!
Για τα προηγούμενα χρόνια όμως, τι γίνεται;;; Τα χρήματα δεν πρέπει να επιστραφούν όπως ορίζει ο νόμος;
Ζητήσαμε την άποψη του ίδιου του κ. Γεωργακόπουλου, ο οποίος μας έκλεισε το τηλέφωνο, λέγοντας ότι δεν έχει να πει τίποτε περισσότερο, διότι τον θίξαμε και  δημοσιεύσαμε το θέμα χωρίς προηγούμενως να ζητήσουμε την άποψή του. «Τώρα, αφού δημοσιεύσατε το θέμα, δεν χρειάζεται να σας πω τίποτε. Γεια σας»,  είπε ο κ. Γεωργακόπουλος και σταμάτησε εκεί οποιαδήποτε συζήτηση!
Εμείς, είχαμε στα χέρια μας αποδεικτικά στοιχεία και αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα, με την σφραγίδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Είχαμε στα χέρια μας το νόμο και το τι προβλέπει αυτός για τους νομικούς συμβούλους. Τι έπρεπε να κάνουμε δηλαδή, να το θάψουμε το θέμα; Ζητήσαμε λοιπόν σήμερα, την άποψη του κ. Γεωργακόπουλου και ο ίδιος αρνήθηκε να μας απαντήσει!
Μήπως άραγε σκέπτεται να απαντήσει με μήνυση; Αν είναι δυνατόν!
Ο δημοσιογράφος, όπως και ο κάθε δικηγόρος, κάνουν καλύτερα την δουλειά τους όταν έχουν στα χέρια τους δημόσια έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία. Αυτό κάναμε κι εμείς, όπως και αυτό κάνουμε στη συνέχεια του ρεπορτάζ.

Δείτε λοιπόν:
ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΙ’ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΦΕΡΤΕ ΤΑ»!!!
Δεν φτάνει που το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ζήτησε πίσω ως αχρεωστήτως καταβληθέντα όσα παραπάνω χρήματα είχε εισπράξει ο κ. Γεωργακόπουλος, ο τελευταίος, ζητούσε και άλλα χρήματα από τον Δήμο!!! 
Συγκεκριμένα ζητούσε την καταβολή πρόσθετου επιδόματος 20% λόγω πληθυσμού του Δήμου! To θέμα όμως είναι: Εδικαιούτο να τα πάρει; Ποια νομικά επιχειρήματα χρησιμοποιούσε; Έλεγε ψέμματα;
Θα τα δούμε πιο κάτω. 
Ιδού η  επιστολή του δικηγορικού γραφείου του κ. Γεωργακόπουλου προς τον τότε Δήμαρχο Χολαργού κ. Νικολάου: 


Κύριε Δήμαρχε,
Με τις αρ. πρωτ. 15920/17-11-2008 και 17041/21-11-2008 βεβαιώσεις σας, αναφέρεστε στην καταβολή στην δικηγόρο του Δήμου κ. Παπακώστα του επιδόματος 20% λόγω πληθυσμού του Δήμου, κατά το αρ. 246 Κώδικα Καταστάσεως προσωπικού ΟΤΑ, όπως αντικαταστάθηκε με τον αρ. 21 παρ. 3 ν. 3274/2004 (Α.195 19-10-2004).
Επίσης με το από 19/04/2006 παλαιότερο έγγραφό της, η Υπηρεσία Οικονομική του Δήμου αναφέρεται στο δικαίωμα για το εν λόγω επίδομα, για τον τρόπο καταβολής και από το χρόνο που έχει προκύψει το εν λόγω δικαίωμα. 







 
Με τα ανωτέρω θα σας παρακαλούσα το εν λόγω ποσό να δοθεί και σε μένα, όπως έχει ήδη δοθεί στη συνάδελφο και από το χρόνο που έχει γεννηθεί η εν λόγω αξίωση, διότι δικαιούμαι για την λήψη αυτού και μάλιστα από την θέση μου ως Προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας.
Παρά το ότι έχω ζητήσει επανειλημμένως προφορικά μέχρι σήμερα  δεν μου έχει καταβληθεί.
Παρακαλώ κύριε Δήμαρχε όπως μου καταβληθεί το εν λόγω ποσό στα πλαίσια των καλών σχέσεών μου με τον Δήμο, την οποία καλή σχέση γνωρίζετε ότι τηρώ με ευλάβεια καθ’ όλη την άσκηση των υποχρεώσεών μου στο Δήμο και προπαντός για θέματα που αφορούν τα οικονομικά.
Πιστεύω στην αποδοχή του καθόλα δίκαιου και νόμιμου αιτήματός μου.
Είμαι πάντα στην διάθεσή σας για τυχόν διευκρινήσεις.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Νικόλαος Γεωργακόπουλος
Δικηγόρος
Νομικός Σύμβουλος».


Προσέξτε τα όσα επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Γεωργακόπουλος. Τα έχουμε υπογραμμίσει: α σας παρακαλούσα το εν λόγω ποσό να δοθεί και σε μένα, όπως έχει ήδη δοθεί στη συνάδελφο", λέει ο κ. Γεωργακόπουλος! Δεν είμαστε δικηγόροι, αλλά γνωρίζουμε καλά ότι όλες αυτές οι διεκδικήσεις επιδομάτων, γίνονται μετά από αγωγές σε δικαστήρια! Επειδή δηλαδή το πήρε συνάδελφος του κ. Γεωργακόπουλου (η κα Παπακώστα), υπάρχει δεδικασμένο για όλες τις περιπώσεις και για όλους τους δικηγόρους;;; Σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται ο κ. Γεωργακόπουλος; Τι...νομικά επιχειρήματα είναι αυτά; Και είναι νομικός σύμβουλος του Δήμου;
"Δικαιούμαι για την λήψη αυτού και μάλιστα από την θέση μου ως Προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας", υπογραμμίζει ο κ. Γεωργακόπουλος! 
Ψεύδεται και από πάνω!!! Προσπαθεί να πείσει ότι δικαιούται το επίδομα 20% λέγοντας ότι είναι προϊστάμενος της νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Χολαργού. Μην ξεχνάμε ότι η επιστολή αυτή εστάλη επί διοίκησης Νικολάου στον ίδιο τον Νικολάου. 
Για να δούμε λοιπόν, ήταν ο κ. Γεωργακόπουλος προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Χολαργού;
Για δείτε τι λέει το παραπάνω ντοκουμέντο: "Νοέμβριος του 2008. Σε απάντηση του τάδε εγγράφου, σας γνωρίζουμε ότι ο κ. Γεωργακόπουλος δεν είναι προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας και ως εκ τούτου δεν λαμβάνει το αντίστοιχο επίδομα προϊσταμένου". Το έγγραφο υπογράφει η προϊσταμένη διοικητικών υπηρεσιών κ. Αναστασία Μπότσαρη. 
Ο κ. Γεωργακόπουλος προσπαθεί να πείσει τον τότε Δήμαρχο Νικολάου ότι δικαιούται το επίδομα του 20% και μάλιστα από την θέση του προϊσταμένου της νομικής υπηρεσίας του Δήμου! Την ώρα που δεν ήταν προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας, ο κ. Γεωργακόπουλος προσπαθούσε με ψεύδη να πείσει ότι έπρεπε να λάβει επιπλέον επίδομα 20%! 
Έχετε να πείτε τίποτε κύριε Γεωργακόπουλε;;; Εσείς κύριε Νικολάου; Έχετε να πείτε τίποτε για τα όσα έκανε τότε, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου