Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ "30 ΜΕΡΕΣ"

Λάβαμε και δημοσιεύουμε  την απάντηση του κ. Νικολάου προς την εφημερίδα "30 Μέρες". Πολλοί από τους δικούς μας αναγνώστες όμως κύριε Νικολάου, δεν έχουν διαβάσει το άρθρο του κ. Κουγιουμτζόπουλου στο οποίο απαντάτε. Αυτό λοιπόν δημιουργεί μια ανισομέρεια για την εφημερίδα "30 Μέρες".
Τέλος πάντων, κύριε Νικολάου, επειδή γνωρίζουμε ότι ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος δεν έχει προβλήματα τέτοια κι έχει μάθει να παίζει με... handicap, δημοσιεύουμε την απάντησή σας.

AΠΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΙΣ 30ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  
              ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ.



Κύριε  Κουγιουμτζόπουλε,
 Στο τεύχος σας, στις 21 Σεπτεμβρίου σελίδα 9 με τίτλο «Βιώσιμη Κινητικότητα» αναφέρεστε στην ανάπλαση της οδού Φανερωμένης που έγινε με πρωτοβουλία μου και πραγματικά είναι  ένας βιώσιμος, οικολογικός και λειτουργικός δρόμος από τους σπάνιους στην χώρα μας. Είναι ευρέως γνωστό ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ' ολοκλήρου από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 1,5 εκ. ευρώ «Πράσινη ζωή στην Πόλη» και οι προδιαγραφές του είναι κατά το πρότυπο των δρόμων της Βαρκελώνης που εκπονήθηκαν από διάσημους μελετητές, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης. Όλα τα υλικά ήταν οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον ενώ στην μελέτη είχαν ληφθεί  όλοι οι διεθνείς κανόνες λειτουργικότητας του έργου.

 Εσείς αναφέρετε στο δημοσίευμα το εξής:  «Το αίσχος της Φανερωμένης, παράδειγμα  προς αποφυγή στην διεθνή βιβλιογραφία. Καταργήθηκαν εννέα μέτρα πεζοδρόμιο για να φτιαχτούν θέσεις Ι.Χ. σε έναν δρόμο που έγινε πια ταχείας κυκλοφορίας, ενώ ενώνει ένα αθλητικό κέντρο, δύο εκκλησίες, έναν Παιδικό Σταθμό ένα Νηπιαγωγείο, δύο πλατείες και το σταθμό του Μετρό. Οι πεζοί περπατάνε πια στο οδόστρωμα ενώ καθημερινά σημειώνονται δεκάδες ατυχήματα» και έχετε προβάλλει  συμπτωματικά ή σκοπίμως μία κάτοικο να περπατάει στο δρόμο ενώ μπορούσε να περπατάει στο  διπλανό της πεζοδρόμιο, πλάτους 2 μέτρων. Δηλαδή για να περπατήσει κάποιος πρέπει να υπάρχει πεζοδρόμιο 9 μέτρων, όπως αναφέρεστε στο δημοσίευμα σας;

Εν πάση περιπτώσει το ποιόν της δημοσιογραφικής σας δράσης είναι γνωστό για την εκλεξιμότητά σας. Αλλά εάν έχετε το θάρρος ζητήστε την γνώμη των κατοίκων της οδού Φανερωμένης για τον δρόμο τους.  Ένα δρόμο που έλυσε μεγάλα προβλήματα όπως των όμβριων υδάτων, του φωτισμού, του οργανωμένου παρκινγκ κ.λπ.

Κύριε Διευθυντά, πολύ σύντομα θα αντιληφθείτε ότι όλες οι προσπάθειες που κάνετε εσείς και  οι άλλοι συνάδελφοι σας εκδότες του Τοπικού Τύπου θα πέσουν στο κενό. Οι Χολαργιώτες για μία ακόμη φορά το 2014 θα αποφασίσουν για τον Δήμαρχο τους. Εκείνον που έκανε τόσα έργα  όσο ουδείς άλλος στην ιστορία του Χολαργού!
 

Με εκτίμηση,

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου