Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ




Με μία λιτή και σεμνή τελετή, την οποία οργάνωσε ο Δήμος μας, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 3ο Νηπιαγωγείο Παπάγου, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι, από το Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού κ. Βασίλη Ξύδη.

Το 3ο Νηπιαγωγείο έγινε από τη Δημοτική Αρχή Παπάγου – Χολαργού μέσα σε χρόνο ρεκόρ, όταν τον περασμένο Ιούνιο διαπιστώθηκε ότι τα δύο άλλα νηπιαγωγεία που λειτουργούν στη δημοτική κοινότητα Παπάγου δεν επαρκούσαν για να φιλοξενήσουν όλα τα νήπια της κοινότητας. Άμεση ήταν τότε η ενεργοποίηση του Δημάρχου κ. Βασίλη Ξύδη και των συνεργατών του οι οποίοι, μέσα σε δύο μήνες, μπόρεσαν να βρουν τις απαιτούμενες πιστώσεις, να μισθώσουν με έξοδα του Δήμου μία οικία, να τη μετατρέψουν σε νηπιαγωγείο, να την εξοπλίσουν με την κατάλληλη επίπλωση, να τη στελεχώσουν με το κατάλληλο προσωπικό (νηπιαγωγούς κλπ.) και να την παραδώσουν πανέτοιμη για λειτουργία.

Το 3ο Νηπιαγωγείο Παπάγου που δημιουργήθηκε και λειτουργεί στη διασταύρωση των οδών Ροδόπης 3 και Βυζαντίου είναι ολοήμερο και θα φιλοξενεί από σήμερα 25-30 νήπια, μέσα σ’ ένα ευχάριστο και πολιτισμένο περιβάλλον.

Στα εγκαίνια του νέου νηπιαγωγείου χοροστάτησε ο Ιερός Κλήρος της Αγίας Σκέπης Παπάγου και παρέστησαν σ’ αυτά οι Πρόεδροι του Δημοτικού  Συμβουλίου και της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου κκ Ηλίας Αποστολόπουλος και Χρύσα Παρίση, πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, η Πρόεδρος και τα μέλη της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πολλά επιφανή μέλη της κοινωνίας και της σχολικής κοινότητας Παπάγου καθώς και οι γονείς των νηπίων και τα νήπια που θα φιλοξενηθούν σ’ αυτό.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, στη σύντομη ομιλία του κατά τα εγκαίνια, αναφέρθηκε στην ανάγκη που προέκυψε για τη δημιουργία και λειτουργία του νέου νηπιαγωγείου και τόνισε ότι, σε μία δύσκολη περίοδο που άλλοι Δήμοι είτε υπολειτουργούν είτε αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ο Δήμος μας δημιουργεί νέες εγκαταστάσεις για τη νεολαία μας και συνεχίζει όπως πρώτα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό – τόνισε ο Δήμαρχος – γίνεται γιατί η Δημοτική Αρχή όχι μόνο εφαρμόζει μία χρηστή πολιτική αλλά έχει θέσει σωστές προτεραιότητες στις δραστηριότητές της και στο πρόγραμμά της. Πέραν αυτών, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παρασκευά Βεντήρη που βοήθησε το Δήμο μας κυρίως στη στελέχωση του νηπιαγωγείου με νηπιαγωγούς καθώς και τους αρμοδίους Αντιδημάρχους, την Τεχνική Υπηρεσία και το εργατικό προσωπικό του Δήμου, το οποίο εκτέλεσε το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών για να έχουμε σήμερα ένα νέο, μοντέρνο και άνετο νηπιαγωγείο.

Ο Δήμαρχος


Βασίλειος Ξύδης
Υποναύαρχος Π.Ν. εα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου