Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: "ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ"


 


"Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Σεπτεμβρίου, κατά την διάρκεια των προ-ημερησίας ερωτήσεων έθεσα το θέμα του έλεγχου της τ. Αναπτυξιακής Δημοτική Επιχείρησης Χολαργού. Κάλεσα τον Δήμαρχο να ενημερώσει το σώμα για τους λόγους που δεν έχει συνεδριάσει ακόμα η επιτροπή έλεγχου που θα πραγματοποιήσει έλεγχο για την  νομιμότητα της ΑΔΕΧ στην οποία είμαι μέλος. Επίσης του υπενθύμισα ότι ο η σημερινή Δημοτική Αρχή εκλέχτηκε με σαφή εντολή από τους Δημότες του Παπάγου-Χολαργού για διαφάνεια και άπλετο φως σε όλες τις σκοτεινές υποθέσεις, και ένας λόγος παραπάνω να προχωρήσουμε άμεσα καθώς η υπόθεση της ΑΔΕΧ βρίσκεται στην εισαγγελία Αθηνών υστέρα από καταγγελίες για παρατυπίες που είχε καταγγείλει ο Πάνος Δεμερτζής. 

Η ερώτηση μου απαντήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Τσοχαλή, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι από την προσεχή εβδομάδα ξεκινάει συστηματικά ο έλεγχος για την νομιμότητα των δαπανών.

Μετά όμως την απάντηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Τσοχαλή ο κ. Νικολάου ζήτησε το λόγο επί προσωπικού διότι όπως είπε θίχτηκε από την ερώτηση μου. Στην τοποθέτησή του άφησε αιχμές για μηνύσεις εναντίον μου αλλά και χαρακτήρισε «ανήθικη» την ερώτησή μου, ειρωνευόμενος την ηλικία μου.

Του απαντώ για ακόμα μια φόρα όπως του απάντησα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, «Μειονέκτημα για μένα δεν αποτελεί η ηλικία μου αλλά το γεγονός ότι δεν έχει συνεδριάσει ποτέ η επιτροπή για τον έλεγχο των δαπανών καθώς επίσης μειονέκτημα αποτελεί ότι κατάντησε η Αναπτυξιακή εταιρεία του Χολαργού να βρίσκεται στην εισαγγελέα όπου αναμένει το πόρισμα της επιτροπής ελέγχουν των δαπανών»

Απευθυνόμενος για ακόμα μια φορά στον κ. Νικολάου αλλά και σε όλους τους Δημότες Παπάγου-Χολαργού έχω να τονίσω ότι ως Δημοτικός Σύμβουλός που συμμετέχω στην επιτροπή έλεγχου της νομιμότητας των δαπανών της ΑΔΕΧ, δεν θα αφήσω να μείνει ούτε ευρώ χωρίς να ελεγχθεί η νομιμότητα του αλλά και ο προορισμός του, και ανεξάρτητα από απειλές, θα καταλογιστούν στο ακέραιο νομικές, οικονομικές αλλά και πολιτικές ευθύνες αν αυτές διαπιστωθούν, μέσα από το πόρισμα της επιτροπής.

Όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να λειτουργήσει η επιτροπή έλεγχου των δαπανών της ΑΔΕΧ, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για να μάθουμε την αλήθεια.

Ως νέος Δημοτικός Σύμβουλος αλλά και ως ενεργός πολίτης θα δώσω μάχη για την διαφάνεια και για να δει η κοινωνία του Παπάγου-Χολαργού πολύ σύντομα την αλήθεια και τα αποτελέσματα της επιτροπής.

Ο καιρός που κάποιοι έκαναν ότι ήθελαν χωρίς έλεγχο έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Παπαγεωργίου Άκης
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού
Αντιπρόεδρος Οικονομικής επιτροπής
Οικονομολόγος-Διοικητικός Επιστήμονας (ΑΣΟΕΕ)"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου