Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!


troika

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΑ 6 ΑΠΟ ΤΑ 11,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
Αυτή είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης; Αυτοί είναι οι εταίροι της Ελλάδος; Ή μήπως πρόκειται για...κτήνη;
Την απάντηση στο ερώτημα καλούνται να δώσουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που συνθέτουν την κυβέρνηση της χώρας. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, βρίσκονται ενώπιον ενός τοίχου που έχουν υψώσει μπροστά τους οι τροϊκανοί. Έχουν απορρίψει ούτε ένα ούτε δύο αλλά 6 συνολικά δισεκατομμύρια ευρώ από το πακέτο των 11,5 δις ευρώ που πρότεινε η κυβέρνηση Σαμαρά. Παρά τις νέες ραγδαίες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι δανειστές δεν συμφωνούν με το πακέτο περιορισμού των δημοσίων δαπανών και ζητούν εν ψυχρώ νέες δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αφήνοντας αποσβολωμένους τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και τον Στουρνάρα.
Ο στόχος τους για μειώσεις μισθών σε επίπεδα Κίνας, είναι πλέον πασιφανής. Η τρόικα δεν αρκείται στον κατώτατο μισθό των 480 € αλλά επιδιώκει να τον κατεδαφίσει στα 420 € κι ενδεχομένως ακόμη πιο κάτω!
Μιλάμε πλέον για καταστάσεις που παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα όπου κυριαρχεί η δουλεία! Μέχρι και ο Βενιζέλος, υπεύθυνος για το σημείο όπου έχει οδηγηθεί η χώρα, τόλμησε να πει στους τροϊκανούς: «Τα μέτρα δεν μπορούν να υπερβούν τα όρια αντοχής της κοινωνίας». Οι τροϊκανοί αδιαφόρησαν και μάλιστα τον αγριοκοίταξαν!!!
Στην απαίτηση των δανειστών να προχωρήσει η κυβέρνηση σε άμεσες απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στουρνάρας τους αντέτεινε τα ποσοστά της ανεργίας στην χώρα μας που έχουν φτάσει στα επίπεδα του 25% , το υψηλότερο στην Ευρώπη και τις προβλέψεις να αναφέρουν ότι σύντομα η ανεργία θα εκτοξευτεί στο 30% καθιστώντας την Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια, ξεπερνώντας ακόμη και χώρες της άγριας Αφρικής! Οι τροϊκανοί, όπως λένε οι ίδιες πηγές, απάντησαν με κυνισμό στον κ. Στουρνάρα: «Δεν μας ενδιαφέρει»!
Μετά από όλα αυτά ας μας επιτραπεί να απευθύνουμε το ίδιο ερώτημα και στον κόσμο: Αυτοί είναι εταίροι, σύμμαχοι της Ελλάδος, κτήνη, ή ισχύει αυτό που είχε πει ο Βενιζέλος «ευτυχώς που υπάρχει η τρόικα»;
Για την ώρα πάντως έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσουν τα μέλη της τριομερούς κυβέρνησης Σαμαρά στην μεθαυριανή συνάντησή τους. 
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου