Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ: «Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»!


POSTBANK

από τον Μάκη Βραχιολίδη
Ο Αντώνης Δεληχάτσος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), σε δηλώσεις του στο makeleio.gr καταγγέλλει ευθέως τον υπουργό Οικονομικών και τον ρόλο που παίζει. Αντί να υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, υπηρετεί των τραπεζιτών και κατ' επέκταση των δανειστών, οι οποίοι θέλουν να αρπάξουν την πιο υγιή Τράπεζα της χώρας, το ΤΤ, για ένα κομμάτι ψωμί. «Δεν μπορεί ο κ. Στουρνάρας πριν από ένα μήνα που συναντηθήκαμε, να εκθείαζε τον ρόλο του ΤΤ στην κοινωνία, την οικονομία, την ανάπτυξη, τον ανταγωνισμό και σε 20 μέρες, εκεί που να την ονομάζει "μη βιώσιμη τράπεζα"», λέει με νόημα ο κ. Δεληχάτσος.
Δυστυχώς, το έργο υπέρ των δανειστών που επιτελούν οι πολιτικοί μας ταγοί, από την ώρα που βιαίως μπήκαμε στο ΔΝΤ και τα Μνημόνια, συνεχίζεται απαράλλαχτο και επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Μετά το ξεπούλημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ με το οποίοι η αγροτική γη μπορεί να περάσει στα χέρια ξένων ιδιωτών, περάσαμε στο ξεπούλημα της πιο υγιούς τράπεζας, του ΤΤ. Διαβάστε τις δηλώσεις του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΤΤ. Λένε πολλά για τον ρόλο των κ. Στουρνάρα και Προβόπουλου!
Δεληχάτσος: Από την προηγούμενη κυβέρνηση πάρθηκε μία απόφαση με την οποία όρισε τέσσερις συστημικές τράπεζες τις οποίες και ανακεφαλαιοποιεί. Η σημερινή κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν πρόκειται να το ανακεφαλαιοποιήσει. Με ποια στοιχεία κύριοι πήρατε την απόφαση ποιες είναι οι συστημικές τράπεζες; Διότι το ΤΤ έχει τα καλύτερα οικονομικά στοιχεία από όλες τις άλλες τράπεζες. Σας αναφέρω ενδεικτικά. Επισφάλειες: Το χαμηλότερο ποσοστό στη χώρα. Σχέση καταθέσεων και δανείων: Το καλύτερο ποσοστό. Ο δανεισμός μας προς τη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: το 25% όταν όλες οι άλλες τράπεζες, οι λεγόμενες συστημικές, έχουν πολύ υψηλότερα ποσοστά. Σας αναφέρω: Η ΕΘΝΙΚΗ 33% η ALPHA BANK 51%, η ΠΕΙΡΑΙΩΣ 66% η EUROBANK 54%. Γιατί αγαπητοί κύριοι, ανακεφαλαιοποιείτε αυτές τις τράπεζες και δεν ανακεφαλαιοποιείτε και το ΤΤ;
Εσείς γιατί λέτε ότι γίνονται όλα αυτά;
Δεληχάτσος: Είναι σαφές ότι γίνεται αναδιάταξη του τραπεζικού χώρου με διοικητικά κριτήρια. Ο κ. Προβόπουλος έχει κουτάκια πάνω στο τραπέζι του που γράφουν ΑΓΡΟΤΙΚΗ, ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ και τα μοιράζει, χωρίς οικονομικούς όρους, χωρίς να εξετάσουν τι συμφέρει τον Έλληνα φορολογούμενο, παρά μόνο να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ομίλων τραπεζιτών.
Τραπεζιτών της εγχώριας ή και εξωχώριας αγοράς;
Δεληχάτσος: Απ' ότι βλέπουμε μέχρι τώρα της εγχώριας αγοράς, δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν αύριο τα πράγματα.
Μήπως έχουν ζητήσει το ΤΤ στο ...πιάτο τους οι δανειστές;
Δεληχάτσος: Δεν έχω για την ώρα στοιχεία για κάτι τέτοιο. Αυτό όμως που μπορώ να πω είναι ότι η τρόικα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση (σημ. συντάκτη: να τα πάρουν όλα για ένα κομμάτι ψωμί). Εξάλλου ας μην γελιόμαστε, οι αποφάσεις από ποιους παίρνονται; Όλοι γνωρίζουμε. Δεν μπορεί ο κ. Στουρνάρας πριν από ένα μήνα που συναντηθήκαμε, στις 10 Αυγούστου να μας εκθειάζει τον ρόλο του ΤΤ στην κοινωνία, την οικονομία, την ανάπτυξη, τον ανταγωνισμό και σε 20 μέρες, εκεί που ήταν η ...πολύφερνη νύφη, να την ονομάζει «μη βιώσιμη τράπεζα»; Θα τρελαθούμε τελείως!
Γιατί το δήλωσε αυτό ο κ. Στουρνάρας; Τα συμφέροντα της Ελλάδος δεν κλήθηκε να υποστηρίξει ως υπουργός Οικονομικών;
Δεληχάτσος: Είναι σαφές ότι θέλουν να απαξιώσουν ένα δημόσιο περιουσιακό στοιχείο ώστε να μπορούν να εξελιχθούν καλύτερα τα σχέδιά των τραπεζιτών και δανειστών. Δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε αυτά τα δύο, ταυτίζονται.
Τι θα κάνετε ως Σύλλογος των εργαζομένων από 'δω και πέρα;
Δεληχάτσος: Εμείς θα συνεχίσουμε αγωνιστικά. Έχουμε οικονομικά στοιχεία ακράδαντα που αποδεικνύουν ότι το ΤΤ είναι βιώσιμο. Το μόνο στοιχείο που δημιούργησε ζημιογόνα κατάσταση στο ΤΤ ήταν του κούρεμα του PSI (σημ. συντάκτη: άλλο πολιτικό έγκλημα που σκότωσε ασφαλιστικά ταμεία, ελληνικές τράπεζες κ.λ.π.). Κατά τα άλλα το ΤΤ είναι μια κερδοφόρος επιχείρηση. Εμείς στηριζόμαστε στους πελάτες μας και στην κοινωνία. Το ΤΤ είναι δεμένο με την ελληνική κοινωνία. Ο απλός άνθρωπος, ο μικροκαταθέτης εμπιστεύεται το ΤΤ και αυτή η σχέση δεν θα διαταραχθεί όσα ψέματα και αν πουν. Είμαστε βέβαιο ότι ο αγώνας μας θα δικαιωθεί.
 tt-apergia2-foto
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
• Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πριν το PSI ήταν το ΠΡΩΤΟ στην Ελλάδα και το ΤΡΙΤΟ στην Ευρώπη Πιστωτικό ίδρυμα σε επάρκεια κεφαλαίων.
• Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ουδέποτε έως σήμερα στην πορεία των 110 χρόνων έχει επιβαρύνει έστω και με ΕΝΑ ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο. ΑΝΤΙΘΕΤΑ την τελευταία πενταετία το Ελληνικό Δημόσιο έχει εισπράξει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πάνω από 3δις €.
• Το μοναδικό του πρόβλημα σήμερα προέρχεται αποκλειστικά από την απομείωση της αξίας κρατικών ομολόγων που κατείχε.
• Η ποιότητα χαρτοφυλακίου χορηγήσεων είναι η καλύτερη της αγοράς και οι επισφάλειες δανείων οι χαμηλότερες.
• Η εξάρτησή του από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδος είναι η μικρότερη από όλες τις άλλες Τράπεζες.
• ΤΩΡΑ αντί το Ελληνικό Δημόσιο ως μέτοχος του 34%, να ανακεφαλαιοποιήσει άμεσα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τουλάχιστον με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τις άλλες Τράπεζες, στο φως της δημοσιότητας κυκλοφορούν σενάρια για το ξεπούλημά του σε άλλη ιδιωτική τράπεζα, με αδιαφανείς και παράνομες διαδικασίες.
• Οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να αποκαλυφτούν τα σχέδια του οικονομικού – τραπεζικού κατεστημένου για την απάτη σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και κατ' επέκταση εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.
• Πιστεύουμε απόλυτα ότι πρέπει να γίνει αποκατάσταση των κεφαλαίων της Τράπεζας, ώστε να μπορέσει άμεσα να χρηματοδοτήσει την Ελληνική Οικονομία όπως έκανε έως σήμερα.
• Είναι οικονομικό και πολιτικό έγκλημα το Ελληνικό Δημόσιο να απολέσει το μοναδικό αποταμιευτικό πιστωτικό ίδρυμα, τη στιγμή που σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχουν Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια με δημόσιο έλεγχο και κοινωνικό ρόλο.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ
ΦΩΤΟ: ΜΑΡΙΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου