Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ Τ’ ΑΚΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ!


panagiotopoulos1

ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο "ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ" ΜΑΚΗΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ...ΠΑΝΗΓΥΡΙ!
ΠΑΝΤΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος,  χθες βράδυ επισκέφτηκε μόνος του, χωρίς συνοδεία φρουράς, εφημερεύον φαρμακείο Χολαργού. Πήγε για να προμηθευτεί φάρμακο για ασθενούντα συγγενή του.
Ρώτησε τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, «τι κάνετε;» για να εισπράξει αυθόρμητη απάντηση:
Τι θέλετε να κάνουμε , έτσι που μας καταντήσατε;
Ο υπουργός, χωρίς να αιφνιδιαστεί του αντέτεινε:
--Γιατί το λέτε αυτό; Έχετε την εντύπωση ότι είμαστε όλοι λαμόγια; Νομίζετε ότι είμαι κι εγώ λαμόγιο;
Ο φαρμακοποιός συνέχισε:
--Δεν είπα κάτι τέτοιο αλλά για ποιο λόγο θα ψηφίσετε αυτά τα μέτρα που θα διαλύσουν την κοινωνία;
Από την επιχείρηση, εκείνη τη στιγμή έτυχε να περάσει και ο συνεργάτης του MAKELEIO Μάκης Βραχιολίδης, ο οποίος αφού συστήθηκε στον υπουργό, ξεκίνησε το διάλογο μαζί του:
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Ο Χίος είναι φίλος μου
Βραχιολίδης: Κύριε υπουργέ, τα μέτρα που θα ψηφίσετε, αυτά των 11,5 δις ή 13,5 δις ευρώ, θα επιτείνουν την ύφεση και θα φέρουν μεγαλύτερη τραγωδία στις ελληνικές οικογένειες.
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Ακούστε, τα μέτρα αυτά δεν θα παίρνονταν εάν ο Παπανδρέου δεν είχε οδηγήσει με τα ψέματά του και με την δυσφήμηση του τόπου που έκανε, στο εξωτερικό. Δυστυχώς φτάσαμε εδώ εξαιτίας του Παπανδρέου. Ο κ. Σαμαράς ή θα έπρεπε να πάει στο σπίτι του και να πει δεν αναλαμβάνω την εξουσία ή να προσπαθήσει να σώσει την χώρα.
Βραχιολίδης: Και ο κ. Σαμαράς δεν είπε ψέματα; Για επαναδιαπραγμάτευση δεν μίλησε; Πού είναι η επαναδιαπραγμάτευση κύριε υπουργέ;
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Είμαστε στην εξουσία μόλις 3 μήνες. Η επαναδιαπραγμάτευση είναι μπροστά μας. Αυτό κάνουμε τώρα. Αγνιζόμαστε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη και να πάρουμε την επιμήκυνση.
Βραχιολίδης: Να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας σε ποιους; Στους τοκογλύφους; Σε αυτούς που θέλουν να μας εξαθλιώσουν;
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Μα από αυτούς ζητάμε λεφτά, Με αυτούς διαπραγματευόμαστε. Πείτε μου κύριε Βραχιολίδη, έχετε να προτείνετε άλλη λύση; Να την ακούσω...
Βραχιολίδης: Κύριε υπουργέ, πάντως η λύση δεν είναι το ευρώ και προκαλεί άσχημη εντύπωση ο κ. Σαμαράς, όταν καταγγέλλει ως εχθρούς της χώρας όσους υποστηρίζουν την επιστροφή μας στη δραχμή. Το ευρώ μας έφερε ως εδώ όχι η δραχμή και ο κ. Σαμαράς μιλάει για «λόμπυ της δραχμής». Ποια είναι η εναλλακτική λύση του κ. Σαμαρά εκτός ευρώ; Έχει ή δεν έχει;
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Τώρα δεν μπορούμε να γυρίσουμε στη δραχμή. Η δραχμή θα μπορούσε να είναι ένα διαπραγματευτικό μας χαρτί ή μοχλός πίεσης πριν μπούμε στο ΔΝΤ. Τώρα όμως δεν μπορούμε να γυρίσουμε στη δραχμή. Ακούστε, πρέπει να πετύχουμε την επιμήκυνση και πιστεύω ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα αλλάξει το κλίμα. Ήδη αρχίζει να αλλάζει.
Βραχιολίδης: Και τι θα κάνει η επιμήκυνση κύριε υπουργέ, θα μας σώσει;
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Όχι, θα αποκαταστήσει ένα κλίμα στην αγορά. Θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να φέρει επενδύσεις στη χώρα. Από τα 31 δις που θα πάρουμε τα 7 δις ευρώ θα δοθούν στην αγορά. Θα δοθούν στον ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς τους φαρμακοποιούς και τους άλλους ιδιώτες.
Ειπώθηκαν και άλλα. Ζητήσαμε από τον υπουργό να μας δώσει συνέντευξη. Το δέχθηκε με χαρά να μιλήσουμε για πολλά και για το υπουργείο του.
Πάντως απρόσμενα θετική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ήρθε με το προσωπικό του αυτοκίνητο χωρίς καμία συνοδεία φρουράς.
---Έτσι μετακινούμαι, είπε.
Μπράβο του. Σε αντίθεση με άλλους μεγαλοσχήμονες, τους οποίους αυτές τις μέρες παρουσιάζει το ρεπορτάζ του MAKELEIO να φυλάσσονται σαν τους αστακούς με 10 και πλέον αστυνομικούς!
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου