Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΜΠΑΝΗΔΕΣ: ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΘΑ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ … ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗ!

ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

του Μάκη Βραχιολίδη
Η τρόικα τούς είπε να πετσοκόψουν από την μισθοδοσία των υπαλλήλων 1 δις ευρώ και οι αλμπάνηδες του υπουργείου Οικονομικών, με επικεφαλής τον...φωστήρα Στουρνάρα, πήραν το γιαταγάνι και άρχισαν να κόβουν...κεφάλια μισθών και όποιον πάρει ο χάρος!
Έτσι, σύμφωνα με όσα περιλαμβάνουν οι νέες περικοπές, έχουμε το εξής τραγελαφικό: Ο Διευθυντής του Δημοσίου ή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), θα έχει αρκετά χαμηλότερες αποδοχές από έναν Τμηματάρχη του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ με τα ίδια προσόντα!
Ιδού πώς τα κατάφεραν στο υπουργείο Οικονομικών με τον μέγα φωστήρα Στουρνάρα και τη συνδρομή του πεφωτισμένου Φώτη, του ευαγγελιστή Βαγγέλη και του Γεωργαντώνη:
Ένας τμηματάρχης, μέχρι σήμερα λαμβάνει το λεγόμενο «επίδομα θέσεως» το οποίο μηνιαίως είναι 250 ευρώ. Επιπλέον, ο Τμηματάρχης εισπράττει αποζημίωση 20 ωρών για υπερωρίες (κάτι λιγότερο από 1 ώρα ημερησίως), το οποίο για έναν «αρχαίο» υπάλληλο, φτάνει τα 160 ευρώ (8 ευρώ την ώρα). Δηλαδή, ο Τμηματάρχης μέχρι σήμερα αμείβεται με συνολικές πρόσθετες αποδοχές 250+160 €= 410 €. Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να κόψει στο 50% το επίδομα θέσεως του τμηματάρχη, δηλαδή τα 250 € θα γίνουν 125 €, περιορίζει τις τελικές πρόσθετες αποδοχές του Τμηματάρχη σε 125+160 €=285 €. Συγκρατήστε το ποσό.
Ο Διευθυντής του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, μέχρι σήμερα λαμβάνει «επίδομα θέσεως» 400 € μηνιαίως, αλλά δεν λαμβάνει αποζημίωση υπερωριών. Με το πετσόκομα του «επιδόματος θέσεως» στο 50% , ο Διευθυντής στο Δημόσιο και στα ΝΠΔΔ θα λαμβάνει πρόσθετες αποδοχές 200 €. Τουτέστιν, ο Διευθυντής θα υπολείπεται 85 € στις συνολικές αποδοχές από αυτές που λαμβάνει ο Τμηματάρχης του Δημοσίου και ΝΠΔΔ!!! Αφού, ο Διευθυντής θα εισπράττει 200 € πρόσθετες αποδοχές και ο Τμηματάρχης 285 €!
Είναι ή δεν είναι λοιπόν μέγας ...φωστήρας και σωτήρας ο Στουρνάρας; Και μαζί με αυτόν ο πεφωτισμένος Φώτης, ο ευαγγελιστή Βαγγέλης και του Γεωργαντώνης. Οι άνθρωποι είναι οικονομικές διάνοιες!
Σημ. Ακόμη και με τα προ περικοπών, σημερινά μισθολογικά δεδομένα, ο Διευθυντής Δημοσίου και ΝΠΔΔ έχει συνολικές πρόσθετες αποδοχές 400 € και ο Τμηματάρχης 410 €! Οι σωτήρες όμως του έθνους και της Ελλάδος, με τις νέες περικοπές, επέτυχαν να μεγαλώσει η ψαλίδα υπέρ του Τμηματάρχη στα 85 €!!! Με άλλα λόγια, στην εποχή του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Κουβέλη, και του μέγιστου οικονομολόγου Στουρνάρα, καλύτερα να είσαι απλός δημόσιος υπάλληλος ή Τμηματάρχης παρά Διευθυντής. Θα έχεις μεγαλύτερες αποδοχές!!!
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου