Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΟΧΟΣ ΔΝΤ – ΤΡΟΪΚΑΣ: «ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ»!




Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΠΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; Ε, ΤΩΡΑ ΜΕ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ!
από τον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Θυμάστε τον πρώην υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο και όσα έλεγε για τους συνταξιούχους; «Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν κιόλας. Ζουν πολλά χρόνια μετά την συνταξιοδότηση τους». Ήξερε πολύ καλά τι έλεγε ο υπεύθυνος της διάλυσης της Δημόσιας Υγείας και του κοινωνικού κράτους...
Η έλευση της τρόικας και του ΔΝΤ στην χώρα μας είχε ως βασικό σκοπό την βιολογική εξόντωση των Ελλήνων και την δραστική μείωση του πληθυσμού τους!
Η ιστορία του ΔΝΤ άλλωστε, αυτό δείχνει όπου και να πήγε ως...σωτήρας! Το ΔΝΤ αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την αύξηση των αυτοκτονιών, των κρουσμάτων φυματίωσης, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και ψυχολογικών προβλημάτων. Είναι διαπιστωμένο ότι όποιες χώρες πήγε να τις...σώσει το ΔΝΤ, μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής κατά 6 με 7 χρόνια .Όπως ανέφερε και σε σχετικό του ρεπορτάζ ο «Ελεύθερος Τύπος», εργασία δύο φοιτητών του Cambridge University, (η έρευνα της οποίας επικεντρώθηκε στις 21 χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ), έδειξε ότι σε χώρες όπου το ΔΝΤ υπέγραφε δανειακή σύμβαση ο πληθυσμός εμφάνιζε 16,6% μεγαλύτερη θνησιμότητα από φυματίωση, σε σύγκριση με άλλες χώρες που έκαναν περικοπές λόγω των οικονομικών τους προβλημάτων, χωρίς όμως να βρίσκονται εντός προγράμματος ΔΝΤ. Κάθε χρόνο παραμονής στο πρόγραμμα του Ταμείου, η θνησιμότητα αυξανόταν κατά 4,1%. Στην Αργεντινή, όπου πέρασε για μια δεκαετία το ΔΝΤ (1991-2001), ο μισός πληθυσμός της χώρας έμεινε χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω των πολιτικών που επιβλήθηκαν, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνησιμότητα των πολιτών κατά 5% κάθε χρόνο, ενώ το 2002 είχαν αυξηθεί κατά 40% οι επισκέψεις σε ψυχιάτρους, λόγω κατάθλιψης.
Η έλευση της τρόικας που επέβαλε την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα, ενιαίο φορέα, τον λεγόμενο ΕΟΠΥΥ, είχε αυτό ακριβώς τον στόχο: να υποβαθμίσει και τελικά να καταργήσει την Δημόσια Υγεία. Η δήθεν δημοσιονομική εξυγίανση και ο περιορισμός της δημόσιας σπατάλης, που υποτίθεται αποτελούν τους λόγους της παρουσίας του ΔΝΤ και της τρόικας στην χώρα μας, είχε ως αποτέλεσμα να εξοντώσει βιολογικά μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού. ΔΝΤ και τρόικα υλοποιούν αυτό που ο πρώην υπουργός Α. Λοβέρδος είπε δημοσίως, σε μια αποστροφή του λόγου του: «Οι συνταξιούχοι ζουν πολλά χρόνια μετά την συνταξιοδότησή τους». Άρα, πρέπει να τελειώνουμε με αυτούς. Αποτελούν βάρος.
Ο ίδιος ο Α. Λοβέρδος ως υπουργός, είχε εφαρμόσει απολύτως το πρόγραμμα της τρόικας: Δημιούργησε τον ΕΟΠΥΥ, έκοψε επιδόματα από ανάπηρους, μείωσε τον αριθμό των εντατικών κ.λ.π. με συνέπεια σε πολλούς συνάνθρώπους μας να επιβαρυνθεί η υγεία τους και να καταλήξουν Σήμερα, ο ΕΟΠΥΥ στον οποίο υπάγονται οι κλάδοι υγείας του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΟΠΑΔ, του ΤΥΔΚΥ, ενώ από την 1η Απριλίου εισήχθη και ο Οίκος Ναύτου και από την 1η Μαΐου το ΤΑΥΤΕΚΩ, οσονούπω δε, προβλέπεται να υπαχθεί και το Ταμείο των Δημοσιογράφων (όλα μέσα στον ίδιο Καιάδα), βρίσκεται υπό πλήρη διάλυση! Η Δημόσια υγεία έχει ήδη καταργηθεί. Ο ΕΟΠΥΥ δεν χρηματοδοτείται, χρωστάει παντού (υπολογίζεται ότι τα χρέη του ξεπερνούν τα 4 δις ευρώ), ενώ έχει μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα!
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Χωνί» το στρατηγικό σχέδιο υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας και Ασφάλισης, προϋπέθετε την συγχώνευση των επιμέρους φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας σε έναν ενιαίο φορέα. Με τον τρόπο αυτόν θα ήταν πιο εύκολο για την κυβέρνηση να υποβαθμίσει τον ενιαίο πλέον φορέα, επιτυγχάνοντας τη συνολική διάλυση του συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας.
Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ φτάνουν στα 4,3 δις ευρώ. Ο ενιαίος ασφαλιστικός οργανισμός χρωστάει παντού: σε συμβεβλημένους ιατρούς, όπως κλινικούς ιατρούς (50 εκατομ ευρώ), εργαστηριακούς ιατρούς (200 εκατομ. ευρώ για το 2012 αλλά και 540 εκατομ ευρώ για το 2011 και 570 εκατομ. ευρώ για το 2010). Στους φαρμακοποιούς οφείλει 117 εκατομ ευρώ για το Μάϊο και 145 εκατομ. ευρώ για τον Ιούνιο του 2012. Στους οπτικούς ο ΕΟΠΥΥ οφείλει αρκετά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν μπορούν να προσδιοριστούν επακριβώς διότι είχε συνάψει ξεχωριστές συμβάσεις με καθένα οπτικό και όχι με τον Σύλλογό τους, με συνέπεια να θεωρούνται χαμένα πολλά χρήματα για τους οπτικούς από τη στιγμή της διάλυσης των ταμείων ΤΥΔΚΥ, ΟΠΑΔ, ΝΑΤ κ.λ.π.!
Ασφάλεια και δημόσια κοινωνική υγεία δεν θα ξαναυπάρξει πλέον. Η κυβέρνηση θα ρίχνει το μπαλάκι προς τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς, κατηγορώντας τους για αναλγησία διότι δεν παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, θα επιφέρει κοινωνική έκρηξη και αναταραχή με την μία κοινωνική τάξη να αντιτίθεται απέναντι στην άλλη και το χάος θα επεκταθεί!
Μόνον όποιος έχει χρήματα και πληρώνει θα ζήσει. Οι υπόλοιποι θα πεθαίνουν! Και ο πληθυσμός των Ελλήνων θα συρρικνωθεί! Για να δικαιωθεί ο Α. Λοβέρδος που δήθεν απορούσε «Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν κιόλας»!
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου