Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ!

keraies-kinitis
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΑ WIND ΠΛΑΪ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΊΟ!

του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Κράτος εν κράτει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, έχουν επιβάλει τον δικό τους νόμο! Βρίσκονται πέρα και πάνω από δήμους, τους οποίους παρακάμπτουν, ερχόμενες σε επαφή με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων! Από την συγκεκριμένη Επιτροπή παίρνουν το Ο.Κ. για να εγκαταστήσουν την κεραία θανάτου μέσα σε δήμους, ακόμη και δίπλα σε σχολεία, παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς, σκορπώντας με την ακτινοβολία της καρκίνο στις οικογένειες! Τι και αν οι Δημοτικές Αρχές αποφασίζουν για τα του οίκου τους, τι και αν εκδίδουν άδειες λειτουργίας για επιχειρήσεις κ.λ.π. ; Στην περίπτωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, οι δήμοι ακόμη και η Αστυνομία είναι παντελώς ανίσχυροι απέναντι στις εταιρείες που εκπροσωπούν συμφέροντα εκατομμυρίων ευρώ! Με το ...ευφυές σύστημα παράκαμψης Δήμων και αστυνομικών αρχών, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε συνεννόηση μόνον με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, εξασφαλίζουν τις άδειες λειτουργίας, έχοντας δύναμη παρόμοια με της...τρόικας. Δεν είναι άστοχη η παρομοίωση και ήδη το λένε πολλοί. Ότι δηλαδή οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας λειτουργούν ως τρόικα πολύ πριν έρθει η πρωτότυπη τρόικα στην Ελλάδα τον Μάιο του 2010! Είναι να λυπάσαι τις Δημοτικές και αστυνομικές αρχές, οι οποίες τρέχουν ως ικέτες προς την περιβόητη Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, για να μην δώσει άδειες εγκατάστασης κεραιών, δίπλα σε σχολεία και όπου ζουν οικογένειες με μικρά παιδιά!
19121913
Μία τέτοια περίπτωση είχαμε χθες στου Παπάγου. Ελάχιστα μέτρα από δημοτικό σχολείο, δίπλα σε συγκρότημα πολυκατοικιών όπου διαμένουν 30 παιδιά (!!!), η WIND πρόκειται να εγκαταστήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας! Στην συμβολή των οδών Λογαροπούλου και Ρέππα κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για το κυοφορούμενο έγκλημα. Ζητούν να ζήσουν χωρίς να έχουν την ακτινοβολία της κεραίας να τους βομβαρδίζει καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο. Στην πολυκατοικία της φωτογραφίας (κάτω φωτό) διαμένουν 30 μικρά παιδιά! Η ακτινοβολία του θανάτου προμηνύεται να θερίσει καρκίνο στον οργανισμό τους εφόσον η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων χορηγήσει άδεια εγκατάστασης της κεραίας WIND!
1914
Δυστυχώς, σε παρόμοιες περιπτώσεις οι άδειες δίνονται. Δεν έχει κανείς να κοιτάξει γύρω του, στη γειτονιά του, πάνω σε πολυκατοικίες ή μονοκατοικίες και δίπλα σε σχολεία, πόσες κεραίες κινητής υπάρχουν
Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, διά του κ. Μιχάλη Σακκά, Αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ, απαντά : «Η Πολιτεία με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση όλων των Ελλήνων πολιτών στα δίκτυα επικοινωνιών έχει επιβάλλει στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας ελάχιστα ποσοστά κάλυψης του πληθυσμού από τα δίκτυα αυτά, σε εθνικό επίπεδο. Προκειμένου να είναι δυνατή η πρόσβαση του πληθυσμού στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, απαιτείται η εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών βάσης των δικτύων αυτών».
Απαιτείται μήπως ο θανατηφόρος βομβαρδισμός παιδιών, προκειμένου να λειτουργήσουν η WIND και η COSMOTE;
Οι κάτοικοι του Παπάγου που διαμαρτυρήθηκαν χθες Κυριακή, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και την επόμενη εβδομάδα, μοιράζοντας έντυπο υλικό με μελέτες επιστημόνων που δείχνουν τις θανατηφόρες βλάβες που προκαλούν οι εγκατεστημένες μέσα σε κατοικημένες περιοχές κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Το θέμα είναι πολύ καυτό και η εφημερίδα μας θα επανέλθη σύντομα, γιατί αφορά ανθρώπινες ζωές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου