Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ! ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ


BANDALISMOI

Βανδαλισμοί και απόπειρα εμπρησμού σε βάρος της Ιεράς Μητροπόλεως στην Τρίπολη Λιβύης!
 με πληροφορίες από την Ι.Μ.Τριπόλεως Λιβύης
Στις 12.20ʼ τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, άγνωστοι άνδρες, τέσσερεις στον αριθμό εισήλθαν άγνωστο πώς ,στον κεντρικό προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Τριπόλεως στην Λιβύη και προέβηκαν σε βανδαλισμούς.
BANDALISMOI2
Έκαψαν τις σημαίες της Ελλάδος μας και της Κύπρου μας που βρίσκονται στον χώρο ενώ ξήλωσαν ολόκληρο το κοντάρι της σημαίας του Πατριαρχείου μας.
Έσπασαν με μένος τα τζάμια από τις εικόνες του Κυρίου μας Ιησού και της Παναγίας μας ενώ κατέστρεψαν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, (που βρίσκονται και κοσμούν τον κεντρικό προαύλιο χώρο), ενώ προσπάθησαν να τις πυρπολήσουν, αλλά ώ του θαύματος οι εικόνες δεν εκάησαν !
Από τους χτύπους που προξενούσαν έγιναν αντιληπτοί από τον πατέρα Ιωακείμ ο οποίος αμέσως αφού τους «φώναξε» μέσα από την πόρτα του Πρεσβυτερίου (το οποίο και αυτό βρίσκεται εντός του προαυλίου χώρου του Ναού μας) να σταματήσουν, έτρεξε και βγήκε από το πίσω μέρος της Ιεράς Μητροπόλεως ειδοποιώντας συνάμα την Λιβυκή Αστυνομία, τον Έλληνα Επιτετραμμένο εις την Τρίπολη και τον Πρέσβη της Κύπρου μας.
Σε λίγα λεπτά ο Πρόξενος της Κύπρου μας και πάνοπλοι άνδρες της Λιβυκής Αστυνομίας βρέθηκαν στο μέρος και διεξήγαγαν έρευνα για τον εντοπισμό των βανδάλων και Ιερόσυλων ενώ προσήχθη και ένας ύποπτος.
Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά και δεν θα κουραστούμε πάντοτε να το λέμε ότι η Λιβυκή Αστυνομία βρίσκεται δίπλα μας, δίπλα στην Ιερά μας Μητρόπολη, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Θεοφύλακτο, στον Ιερέα μας πατέρα Ιωακείμ Βασιλάκο και σε όλους τους Παροίκους, μας στηρίζει και μας προστατεύει παρά τις αντίξοες συνθήκες που αναγκάζεται να ενεργεί!
Τέτοιες πράξεις από όπου και εάν προέρχονται είναι καταδικαστέες !!!
amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου