Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

 Μπράβο στον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού κ. Ξύδη, ο οποίος με την πρόσκληση του Δήμου για την εορτή της 28ης Οκτωβρίου, αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα. 

Στο οπισθόφυλλο της πρόσκλησης έχει φωτογραφίες του Βασιλέα Γεώργιου Β', του τότε Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά και του Αρχιστράτηγου Παπάγου, γράφοντας τι είπαν κατά την έναρξη της ένοπλης αντίστασης των Ελλήνων. 

Δυστυχώς όμως, οι πάντες στο σχολείο διδάσκονται ότι την αντίσταση κατά του ιταλογερμανικού άξονα την ξεκίνησε ο λαός! Είχε επιβληθεί της Αριστεράς το παραμύθι! Μια Αριστερά η οποία ήθελε να φιμώσει την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα υπήρχε καμία αντίσταση εάν δεν έλεγε το ΟΧΙ πρώτος ο Μεταξάς. Εάν ο Μεταξάς ήταν δοσίλογος σαν τους σημερινούς ηγέτες που υποδέχονται τον κατακτητή-Γερμανία ως "φίλη χώρα", δεν θα υπήρχε καμία αντίσταση. Οι Ιταλοί θα έμπαιναν στην Ελλάδα και θα όργωναν κανονικά την χώρα. Η αντίσταση λοιπόν ξεκίνησε από τον Μεταξά ο οποίος με το ΟΧΙ ενέπνευσε όλους τους Έλληνες. 

Σωστά λεει λοιπόν ο δάσκαλος Σ. Σκανδάλης "ότι η ιστορική μνήμη είναι η ανάσα του λαού, η καρδιά του Έθνους, ο δείκτης σωστής πορείας". 

Ο Μεταξάς, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση του Δήμου, έλεγε: "Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησία της Ελλάδος".

Στο διάγγελμά του ο τότε Βασιλιάς Γεώργιος Β΄ανέφερε μεταξύ άλλων: "Είμαι βέβαιος ότι κάθε Έλλην και κάθε Ελληνίς θα εκτελέσωσι το καθήκον των"! 

Η εφημερίδα αυτή, δεν έχει καμία σχέση ούτε με Βασιλείς ούτε με δικτάτορες. Δεν μπορεί όμως να κρύβεται πίσω από άθλιες κομματικές σκοπιμότητες και να αποσιωπά την αλήθεια. Όπως βεβαίως δεν μπορεί και να μην κάνει την σύγκριση. Συγκρίνατε λοιπόν την γενναιότητα και τον πατριωτισμό εκείνων των δικτατόρων-βασιλέων με τους σημερινούς καραγκιοζοπαίκτες πολιτικούς, δοσίλογους, που ξεπουλάνε την Πατρίδα, τον λαό της και τον δημόσιο πλούτο της.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου