Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΚΑΝΕΙ ΑΒΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ! 45 ΕΥΡΩ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ, ΘΑΝΑΤΟΥΣ!


vroutsis

ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕ ΟΜΟΡΦΟΠΑΙΔΟ;
Άθλιος και απαράδεκτος ο κ. Βρούτσης (υπουργός ...ανάπτυξης να σου πετύχει) προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με την επινόηση να θεσπίσει χαράτσι 45 ευρώ υπέρ των συμβολαιογράφων προκειμένου να δηλώνεις γεννήσεις, ληξιαρχικές πράξεις θανάτου κ.λ.π.
Και γιατί υπάρχουν οι δήμοι που εκτελούν αυτές τις υπηρεσίες; Για να τα... παίρνουν τώρα οι συμβολαιογράφοι; Και να κάνουν τελικά τι δουλειά οι δήμοι; Όταν ο Δήμαρχος, ως προϊστάμενος των υπηρεσιών εκδίδει άδεια τάφου μετά την ληξιαρχική πράξη θανάτου, τώρα τι θα γίνεται; Θα τα παίρνει τα φράγκα ο συμβολαιογράφος για να ανοίξει τον τάφο ο Δήμαρχος; Θα γίνει δηλαδή υπάλληλος του συμβολαιογράφου ο κάθε Δήμαρχος; Και χωρίς να αμείβεται; Θα τα παίρνει ο συμβολαιογράφος; Τότε να πει ο Βρούτσης στους συμβολαιογρ'αφους να φτιάξουν και τάφους! Θα μας τρελάνει τελείως αυτός ο κ. Βρούτσης.
Ιδού επιστολή αναγνώστη που μας έφθασε και απογυμνώνει το σχέδιο «Αριάδνη» του υπουργού Ανάπτυξης:
«Υπάρχουν κάποιες εκατοντάδες αξιόμεμπτα σημεία του σχεδίου Αριάδνη, προσφερόμενα για αυστηρή κριτική που μπορεί να κονιορτοποιήσει κάθε φαιδρή δικαιολογία των εμπνευστών του. Εγώ θα σταθώ στο πώς μπορεί να εξουδετερωθεί στην πράξη αυτό το αχαρακτήριστο σχέδιο, τουλάχιστον για την περίπτωση των θανάτων, ακόμα κι' αν ψηφιστεί, ως ακολούθως:
Ως γνωστόν, Ληξίαρχος είναι ο Δήμαρχος (ή ο διορισμένος από αυτόν υπάλληλος). Ομοίως, ο Δήμαρχος είναι Προϊστάμενος των Υπηρεσιών. Όταν, λοιπόν, ο Ληξίαρχος συντάξει την ληξιαρχική πράξη θανάτου, ο Δήμαρχος σεβόμενος τον εαυτό του (ή τον διορισμένο Υπάλληλο - Ληξίαρχο), θα αρκείται μόνον σε αυτήν, την δική του πράξη και, ακολούθως, θα εκδίδει την άδεια ταφής, ως Προϊστάμενος των Υπηρεσιών. Έτσι, ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να πάει με το ζόρι να τα ακουμπήσει στον συμβολαιογράφο, επιβαρύνοντας την συναισθηματική του κατάσταση και χάνοντας χρόνο».
makeleio.gr

1 σχόλιο:

  1. Διαφωνώ καθέτως και με την εντύπωσή σας οτι τα μέλη της συμπαθούς πλην δυσπραγούσης τάξεως των συμβολαιογράφων θα εισπράττουν ΜΟΝΟΝ 45€ αλλά και με τη θέση σας να ανοίγουν τάφους. 1. Ακούστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή με προσκεκλημένο τον κ. Υπουργό οτι το τίμημα θα είναι 70€, όπερ σημαίνει, μαζί με τα κάποια αντίγραφα, 100€. 2. Η συγκυβέρνηση προτίθεται να λάβει μέτρα και υπέρ της συμπαθούς πλην χειμαζόμενης τάξεως των Πολιτικών Μηχανικών. Ετσι, την εκσκαφή του τάφου θα επιβλέπει Μηχανικός(επί αμοιβή), διότι υπάρχει κίνδυνος να καταπέσουν τα πρανή του σκάμματος και να "ενταφιασθεί" ο εργάτης. Και τότε, ποιός πληρώνει το κατοστάρικο της ταφής, αφού ο θαμμένος δεν θα έχει περάσει απ' το συμβολαιογράφο; 3. Δεν σκεφτήκατε οτι θα εξαλειφθούν οι αυτοκτονίες; Σε ποιόν περισσεύουν τα 100€, ώστε να προβεί στο απονενοημένο διάβημα; Σας ρούμπωσε ο Υπουργός κ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ.
    ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Δεν υπάρχει ούτε αιδώς ούτε ντροπή ούτε τσίπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή