Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ!



Έχουν ή δεν έχουν τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια οι ομογενείς της E.N.D. Λένε αλήθεια ή πρόκειται περί μπλόφας; Αποσκοπούν στην σωτηρία της χώρας ή θέλουν κάτι άλλο που δεν το ξέρουμε; Γιατί η κυβέρνηση αρνείται να τους δει και δεν τους καλεί σε διάλογο; Γιατί ο κ. Σαμαράς δεν θέλει να ακούσει για την προσφορά της E.N.D.;  Έχουν αμερικανικά ομόλογα ή συναλλαγματικές; 
Αυτά τα ερωτήματα προσπάθησε να εξιχνιάσει η εκπομπή MAΚΕΛΕΙΟ στο κανάλι EXTRA3 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Στην πάνελ ήταν και ο δικός μας Μάκης Βραχιολίδης, ο οποίος κράτησε σταθερά επιφυλακτική στάση απέναντι σε όσους κατηγορούν ως «απατεώνες» τους ομογενείς της E.N.D. Ο Αντώνης Μυλωνάκης επίσης ζήτησε από την κυβέρνηση να καλέσει τους ομογενείς και να ακούσει επιτέλους την προσφορά τους. Να κάνει ό,τι και η κυπριακή κυβέρνηση!

 
Βραχιολίδης: Είμαστε βέβαιοι 100% ότι οι «ομογενείς» δεν έχουν τα 600 δις τα οποία λένε ότι έχουν για την εξαγορά του χρέους;

Καρατζαφέρη (Δημοσιογράφος): Πού είναι τα χρήματα; Τι έχουν προσκομίσει ; Έχω βγει από τα ρούχα μου.

Τόμπρας (Οικονομολόγος). Δεν υπήρχαν ποτέ τα 600 δις.

Βραχιολίδης: Μέχρι αυτή τη στιγμή βλέπω ότι υπάρχει ένας βομβαρδισμός εναντίον τους χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα.

Τόμπρας: Αυτοί τον έχουν προκαλέσει τον βομβαρδισμό.

Βραχιολίδης: Μπορώ να μιλήσω; Στο διαδίκτυο παρουσιάστηκε μια είδηση ότι τους κυνηγάει μέχρι και το FBI. Αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Καρατζαφέρη: Το Αθηναϊκό Πρακτορείο το μετέδωσε, θα μας τρελάνετε;
Βραχιολίδης: Η ανακοίνωση του FBI δεν λέει ότι αναζητά αυτούς τους ανθρώπους.

Καρατζαφέρη: Μα είναι δυνατόν να υπερασπίζεστε αγόγγυστα αυτούς τους ανθρώπους;

Βραχιολίδης: Δεν είμαι υπερασπιστής τους, είμαι υπέρ της αλήθειας.

Καρατζαφέρη: Απορώ, είστε και δημοσιογράφος. Δεν πρέπει να παίρνετε θέση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, την ώρα που πεινάει ο λαός έρχονται αυτοί και πουλάνε παραμύθια.

Βραχιολίδης: Αν εξετάσουμε την ανακοίνωση του FBI αναφέρει γενικώς για κάποιους που διασπείρουν πληροφορίες ότι διαθέτουν ομόλογα πολλών εκατομμυρίων. Δεν μιλάει γι’ αυτούς.

Καρατζαφέρη: Πόσοι ανά τον κόσμο περιφέρονται και μιλάνε για ομόλογα; Μόνο οι συγκεκριμένοι είναι κύριε Βραχιολίδη.  

Βραχιολίδης: Έχουν εκδώσει κάποιο ένταλμα σύλληψης γι’ αυτούς;

Καρατζαφέρη: Επειδή δεν προσδιόρισαν ότι είναι Έλληνες ομογενείς; Τι κάνει νιάου -νιάου στα κεραμίδια!

Παπακυριακόπουλος (Οικονομολόγος): Ο τελευταίος ομογενής που είπε στην Ελλάδα «λεφτά υπάρχουν» έγινε Πρωθυπουργός.

Δαραβίγκας: Δεν είναι τυχαία η κατάντια του ελληνικού λαού, διότι υπάρχουν τέτοιοι επιτήδειοι οι οποίοι παραμυθιάζουν τον Ελληνικό λαό κατά καιρούς.

Χίος: Ξέρετε ότι είναι απατεώνες κύριε Δαραβίγκα; Θα φάτε αγωγή, γιατί τους λέτε έτσι;

Δαραβίγκας: Αυτόκλητοι σωτήρες είναι που εμφανίζονται κατά καιρούς. Άλλος θέλει να σώσει την Αγία Σοφία άλλος να μας δώσει πίσω την Κωνσταντινούπολη, άλλος να μας δώσει πίσω νησιά που μας πήρανε…

Καρατζαφέρη: Εμένα για μια ακόμη φορά με λυπεί το γεγονός ότι διασυρόμεθα διεθνώς και θέτουν ερωτήματα αγια το αν είμαστε λαμόγια και το τι τύποι είμαστε.

Δαραβίγκας: Οι ελληνοαμερικάνοι δεν είναι όλοι ίδιοι. Έχουν βοηθήσει την χώρα μας αλλά υπάρχουν κάποια μεμονωμένα στοιχεία που λένε τα δικά τους, θέλουν να μας κάνουν λεζάντα, έρχονται στη χώρα μας, μας πουλάνε παραμύθι, ξέρουν ότι είμαστε της καρπαζιάς.

Μεϊμαράκης (Δημοσιογράφος): Είπαν ότι θα προκαλέσουν την απάντηση της Καναδικής Τράπεζας για να δώσει τα στοιχεία.

Παπακυριακόπουλος: Απάντησε δικηγόρος τους και είπε ότι δεν κάνει αποτίμηση των χρεογράφων.

Τόμπρας: Το θέμα το έχουμε σε λάθος βάση. Εάν τους καταζητεί το FBI ή αν έχουν κάνει εγκλήματα στην εφορία. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήρθαν εδώ για να πουν δεν χρωστάμε στην εφορία δεν μας κυνηγάει το FBI. Ήρθανε και είπαν έχουμε 600 δισεκατομμύρια για ν’ αγοράσουμε το δημόσιο χρέος της  Ελλάδος.. Εμείς πρέπει να ψάξουμε εάν έχουν τα 600 δις για να αγοράσουν το δημόσιο χρέος. Μόνον αυτό, τίποτε άλλο. Το μυστικό είναι ότι δεν έχουν τίποτα, είναι κούφιοι. Είναι κούφιοι, το έχω ψάξει κύριε Χίο γιατί με αναγκάσανε.

Μυλωνάκης (Δημοσιογράφος): Εάν τους κυνηγούσε το FBI θα τους είχε συλλάβει η ελληνική Αστυνομία. Αυτή τη στιγμή για να κυκλοφορούν οι άνθρωποι και να λένε ότι έχουν 600 ή 800 δις ή 1 τρις, πρέπει η Ελληνική κυβέρνηση να τους καλέσει όπως τους καλεί η Κυπριακή και να τους πει: «για ελάτε εδώ ρε παιδιά, έχετε 600 δις ομόλογα, ίσως είναι αμερικάνικα ή καναδικά ή αυστραλέζικα». Η αξία προφανώς δεν μπορεί να αποτιμηθεί, διότι όποιος είχε 30 εκατομμύρια ομόλογα του ελληνικού δημοσίου πριν από 6 μήνες,, σήμερα έχουν γίνει δύο. Μπορεί αυτοί να είχαν 50 και να έχουν γίνει 300 ή 600 δις. Να τους καλέσει λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση και να τους πει: «τι ζητάτε χρήματα; Να το δούμε». Όχι όμως έτσι, γενικώς και αορίστως.

Καρατζαφέρη: Μα ο κ. Λαμπράκης είπε ότι είναι ενήμερος ο κ. Σαμαράς και όλη η κυβέρνηση και σήμερα έβγαλε ανακοίνωση ότι δεν έχουμε τίποτε.

Χίος: Ξεκαθαρίζω την θέση μου. Καλώ την Ε.N.D. να δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Πιστεύω ότι δεν είναι λαμόγια ούτε απατεώνες. Πιστεύω ότι είστε πανέξυπνοι άνθρωποι που λένε ότι έχουν 600 δις και θέτουν κάποιους όρους, όπως: να φύγουν τα λαμόγια οι πολιτικοί, ν’ αλλάξει το πολιτειακό σύστημα

Το ρεπορτάζ της εκπομπής κατέληξε: Γιατί ο κ. Σώρρας δεν μπορούσε να κατέχει αμερικανικά ομόλογα αξίας 600 δις δολαρίων; Γιατί πολύ απλά θα ήταν ο τρίτος κάτοχος του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ και το όνομά του θα αναγραφόταν στην σχετική κατάσταση, η οποία ως πρώτο κάτοχο δείχνει την Κίνα με 1.169 δις, δεύτερο κάτοχο την Ιαπωνία και τρίτο κάτοχο όλες μαζί τις πετρελαϊκές χώρες της Αραβίας.

Τόμπρας: Μας είπαν ότι κατέχουν ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου. Όταν κάποιος έχει ομόλογα 600 δις  του αμερικανικού δημοσίου σημαίνει ότι συντρώγει με τον κ. Ομπάμα τουλάχιστον δυο φορές τον μήνα. Στην τρίτη θέση της λίστας κατόχων αμερικανικών ομολόγων βρίσκονται όλες οι πετρελαϊκές χώρες που έχουν όλες μαζί 250 δις ενώ ο κ. Σώρρας λέει ότι έχει 600 δις!
Η εξέλιξη του ρεπορτάζ με τον οικονομολόγο κ. Γιαλτουρίδη από την Ν. Υόρκη κατέδειξε ότι οι ομογενείς της E.N.D. δεν κατέχουν ομόλογα αμερικανικού δημοσίου αλλά συναλλαγματικές, ανέφεραν δε το όνομα «Διαμαντόπουλος» ότι κρύβεται πίσω από κομπίνες, γεγονός που καθιστά τους ισχυρισμούς τους περί 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ως αναξιόπιστους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου