Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

troika
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΧΩΝΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΑΖΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑΝ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΙ.
Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΚΡΥΟ.

Spiegel: 150 νέα μέτρα...!!!!!!και προτάση για «κούρεμα»

Η τρόικα προτείνει 150 μέτρα για την Ελλάδα, ενώ το ΔΝΤ ζητεί νέο κούρεμα χρέους, υποστηρίζει ο γερμανικό περιοδικό «Spiegel». Σύμφωνα με το περιοδικό, το ΔΝΤ έχει προτείνει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά στα ομόλογα που κατέχουν οι πιστωτές του δημόσιου τομέα. Το ζήτημα λέγεται ότι έχει τεθεί από την περασμένη Πέμπτη σε υψηλόβαθμους...αξιωματούχους από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης στη διάρκεια προπαρασκευαστικών συζητήσεων για το Eurogroup.
Σύμφωνα πάντως με το Spiegel η σχετική πρόταση προσκρούει στις αντιδράσεις πολλών χωρών- μεταξύ αυτών και της Γερμανίας-, οι οποίες τονίζουν ότι δεν επιθυμούν να χάσουν τα χρήματα που έδωσαν για να στηρίξουν την Ελλάδα.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα συμμετείχε σε ένα τέτοιο κούρεμα, γιατί το θεωρεί έμμεση κρατική χρηματοδότηση, η οποία δεν επιτρέπεται από το καταστατικό της. Ωστόσο φέρεται διατεθειμένη να αποποιηθεί τα κέρδη που θα εισέπραττε από τα ελληνικά ομόλογα στην ονομαστική αξία τους και να συμβάλει κατ΄ αυτόν τον τρόπο στην απομείωση του ελληνικού χρέους. Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι τονίζει ότι οι φορολογούμενοι δεν πρόκειται να ζημιωθούν από τις ενέργειες για τη στήριξη της ευρωζώνης. «Το αντίθετο συμβαίνει» δηλώνει ο Ντράγκι: «Μέχρι στιγμής από τις αγορές ομολόγων έχουμε αποκομίσει κέρδη, τα οποία και διαβιβάζουμε στις κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών».
Σύμφωνα με το Spiegel η τρόικα έχει προτείνει 150 νέα διαρθρωτικά μέτρα τα οποία καλείται να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μεγαλύτερη ευελιξία στις απολύσεις και στον κατώτατο μισθό, καθώς και η άρση προνομίων που απολαμβάνουν συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Επιπλέον προτείνεται η θέσπιση ενός δεσμευμένου λογαριασμού, ώστε να διασφαλίζεται η επιστροφή των δανείων.
Η τρόικα φέρεται να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Αθήνα έχει υλοποιήσει ή δρομολογήσει το 60% των μεταρρυθμίσεων, ενώ αυτή τη στιγμή οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση αφορούν ένα επόμενο 20%. Απομένει ένα ακόμη 20% που αναμένεται να συζητηθεί στο μέλλον.
greek-observatory.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου