Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ!




  
      Ο αθλητικός σύλλογος ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ, θεωρώντας τη σωματική και φυσική υγεία αναπόσπαστο μέρος της αθλητικής δραστηριότητας των παιδιών, σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Ιατρικού Κέντρου ΙΑΣΩ General, προσφέρει τον πελματογραφικό έλεγχο όλων των αθλητών/τριων των τμημάτων υποδομών. Ο πελματογραφικός έλεγχος είναι μια σύγχρονη και πρωτότυπη εξέταση χωρίς ακτινοβολία και προσφέρεται εντελώς δωρεάν  από το Ιατρικό Κέντρο ΙΑΣΩ General για τους αθλητές/τριες του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ. Ο έλεγχος θα διενεργηθεί το μεθεπόμενο ΣαββατοΚύριακο στο χώρο άθλησης των ακαδημιών.

Τι είναι ο
ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


  
   Πελματογραφικός έλεγχος (Πελματογράφημα) είναι η μέτρηση με την οποία επιτυγχάνεται η καταγραφή και αξιολόγηση των φορτίων του πέλματος στην όρθια στάση, στη βάδιση και στο τρέξιμο.

Πολλά προβλήματα στην υγεία μας οφείλονται στις ιδιαιτερότητες του πέλματός μας. Ενοχλήματα από το πέλμα, από το γόνατο αλλά ακόμη και από την μέση ή τον αυχένα, οφείλονται πολλές φορές στον λάθος τρόπο που πατάει το πέλμα μας.

O πελματογραφικός έλεγχος – πελματογράφημα – παρέχει τη δυνατότητα μέσω των ειδικών αισθητήρων της ψηφιακής του πλατφόρμας, αλλά και του κατάλληλου λογισμικού ανάλυσης του μοναδικού για κάθε άνθρωπο τρόπου στάσης, βάδισης και τρεξίματος. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει στατιστικές – δυναμικές μετρήσεις περπατώντας, τρέχοντας ή πηδώντας πάνω από την πλατφόρμα μέτρησης.

Με την μέτρηση αυτή επιτυγχάνεται:
·        Ο προσδιορισμός του τύπου του ποδιού.
·        Η ανάλυση των πελματικών πιέσεων και η αποκάλυψη παθολογικών κινήσεων
·        Η πρόληψη δευτερογενών κακώσεων των κάτω άκρων, της λεκάνης και της Σπονδυλικής Στήλης.
·        Η δυνατότητα στοχευμένης θεραπείας στην περίπτωση που αυτό απαιτείται.
·        Η δυνατότητα κατασκευής πελμάτων ιδανικής
·        Η δυνατότητα επιλογής  του κατάλληλου αθλητικού παπουτσιού.

Η αξιοπιστία των μετρήσεων, η ιδανική κατασκευή των πελμάτων και η επιλογή του καταλληλότερου αθλητικού παπουτσιού διασφαλίζονται από τον σύγχρονο εξοπλισμό και κυρίως από την εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία της ομάδας φυσικοθεραπείας του Ιασώ General.

Τμήμα Φυσικοθεραπείας και Εργομέτρησης Ιασώ General
Μεσογείων 264, Χολαργός     Τηλ. 2106502903-4
www.iasophysio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου