Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ: "ΑΣΚΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ"

ROSIKA-PLOIA
Το ρωσικό Ναυτικό επιβεβαίωσε διά του εκπροσώπου του την κοινή άσκηση του ΠΝ και του ρωσικού αποβατικού στο Αιγαίο που αποκάλυψε το defencenet.gr την περασμένη Παρασκευή.
stamp
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας πλωτάρχη Вячеслав Трухачев "Ένα από τα σενάρια της άσκησης που πραγματοποιούν τα 2 πλοία είναι η παρακολούθηση των πολιτικών αεροσκαφών και η αντιδράσεις σε περίπτωση ασύμμετρων απειλών καθώς επίσης και η καταστροφή χαμηλά ιπτάμενων στόχων. Τα πληρώματα των πλοίων εξασκούνται σε σκληρές συνθήκες μάχης, σε ασκήσεις ελιγμού μάχης , επικοινωνιών, ανταλλαγής μηνυμάτων εν πλω, εφοδιασμού, αλλά και νηοψιών" κατέληξε ο Ρώσος αξιωματικός.
Tην δήλωση την μετέδωσε το Ria Novosti και σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο μια άσκηση που δεν μπορεί να θεωρηθεί μείζονος στρατιωτικής σημασίας λόγω χαμηλου επιπέδου εμπλοκής μονάδων (από ελληνικής πλευράς συμμετείχε η πυραυλάκατος "Δανιόλος" και ένα ελικόπτερο), αλλά φαίνεται ότι από πολιτικής σημασίας ήταν πολύ σημαντική για την Μόσχα.
Το ρωσικό αποβατικό σκάφος Νοβοτσερκάσκ, του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, κατέπλευσε στον Πειραιά για ανεφοδιασμό σε καύσιμα και νερό.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου