Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΘΕΣΕΙΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


 (4η συνέχεια) 
Γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος
Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συζητήθηκε και αποφασίστηκε η 2η θέση για λειτουργία της Λαϊκής αγοράς στην οδό Φανερωμένης, έβαλα για 4η φορά  το θέμα της ακαταλληλότητας της θέσης της οδού 25η Μαρτίου, και ο κ. Δήμαρχος, εντελώς αδικαιολόγητα, δεν δέχτηκε να γίνει συζήτηση.
Έχω επισημάνει κατ΄ επανάληψη ότι:
«Η θέση της οδού 25ης Μαρτίου έχει δύο σοβαρά μειονεκτήματα. Το πρώτο μειονέκτημα συνίσταται στο ότι, η οδός 25ης Μαρτίου είναι από τους βασικότερους οδικούς άξονες του Χολαργού και κάθε Δευτέρα οι πέριξ δρόμοι θα πλημμυρίζουν από αυτοκίνητα. Τα αυτοκίνητα που θα έρχονται από Περικλέους και Ουρανίας θα υποχρεώνονται να στρίβουν αριστερά στην Ευριπίδου και στη συνέχεια στη Φειδίου, Κεφαλληνίας, Αγίας Τριάδας κλπ, με αποτέλεσμα να παρατηρείται κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Δεύτερον και κυριότερο μειονέκτημα, η συγκεκριμένη θέση βρίσκεται στο άκρον του Χολαργού. Κύριοι της διοίκησης του Δήμου σας ερωτώ: Πως και πότε θα εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι που διαμένουν στην Αρκαδίου, Λ. Δεδούση, Αριστοτέλους, Τσαλδάρη. Ψαρών, Αμφίσσης, 17ης Νοεμβρίου, Πλατεία Κύπρου, Σωκράτους κλπ; Θα περιμένουν 4 και 8 μήνες που θα πάει η Λαϊκή στην Φανερωμένης και στην Ευριπίδου;»
Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος για άλλη μια φορά δεν δέχτηκε να επιλύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα γιατί, αφενός δεν θέλησε να παραδεχτεί το λάθος του και αφετέρου πιθανόν  από άγνοια ως κάτοικος Παπάγου, δεν συνειδητοποίησε το μέγεθος του προβλήματος.
Σημείωση 1η: Αξιοσημείωτο είναι πως, την απαράδεκτη θέση και συμπεριφορά του κ. Δημάρχου την υιοθέτησαν και οι Χολαργιώτες συνάδελφοι της πλειοψηφίας, τους οποίους και θα ρωτήσω.  Όσοι απ΄αυτούς μένουν και κυκλοφορούν στο Χολαργό, δεν αντιλήφθηκαν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η συγκεκριμένη θέση, δεν δέχτηκαν κανένα παράπονο;
Σημείωση 2η: Επειδή μάλλον οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν γνωρίζουν τα βασικά δικαιώματά τους που προβλέπονται σαφέστατα από τη σχετική νομοθεσία τους παραπέμπω,
α) Στο άρθρο 98 του Δημοτικού Κώδικα (Ν.3463/2006),  «Ο Δημοτικός Σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει με απόλυτη ελευθερία, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών», 
β) Στο άρθρο 66 του «Καλλικράτη), (Ν.3852/2010), «Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση» &
γ) Στο άρθρο 68 του «Καλλικράτη), Ν.3852/2010), «Ο Δημοτικός Σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών».
Σημείωση 3ηΠροσωπικά ειλικρινά θλίβομαι όταν ένας δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης καταθέτει μια πρόταση για να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορά το Χολαργό, ακούει τον κ. Δήμαρχο να λέει: «Η πλειοψηφία δεν δέχεται να συζητηθεί». Δηλαδή προκαταλαμβάνει όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας και αυτοί τι κάνουν; Απλά σιωπούν, κατεβάζουν το κεφάλι και ποιούν τη νήσσα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου