Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΞΥΔΗΣ ΠΡΟΣ ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟ: "ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ..."


dimarxosteliko
Απάντηση σε ανακοίνωση του δημ. συμβούλου κ. Αθαν. Αυγουρόπουλου

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθ. Αυγουρόπουλος, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, που αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες «myxolargos» & «Ανεξάρτητος Παρατηρητής», αναφέρεται στο αίτημα που διατύπωσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί εκτάκτως η μεταφορά της λαϊκής αγοράς από την οδό 25η Μαρτίου σε άλλη θέση, το οποίο ο Δήμαρχος, εκφράζοντας τη θέση της παράταξης της πλειοψηφίας, δεν συμφώνησε να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα.
Ο κ. Αυγουρόπουλος στην ίδια ανακοίνωσή του εκφράζει τη θλίψη του γιατί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν εναντιώθηκαν με τη θέση του Δημάρχου/ επικεφαλή του συνδυασμού τους (γράφει ότι σιώπησαν, κατέβασαν το κεφάλι και ποίησαν τη νήσσα!!!). Για να ισχυροποιήσει μάλιστα τις απόψεις του, παραθέτει διάφορα άρθρα του Δημοτικού Κώδικα και του Νόμου Καλλικράτη που αναφέρονται στην ελευθερία γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση των δημοτικών συμβούλων.
Ας μου επιτρέψει ο κ. Αυγουρόπουλος να του πω ότι έχει κάθε δικαίωμα, ως δημοτικός σύμβουλος (και μάλιστα της αντιπολίτευσης), να διαφωνεί με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής ή του Δημάρχου και να δημοσιοποιεί τις διαφωνίες του όπως νομίζει καλύτερα. Εκτιμώ όμως ότι είναι τουλάχιστον άκομψο και καθόλου ευγενικό να κατηγορεί τους συναδέλφους του της πλειοψηφίας, επειδή δεν διαφώνησαν με τον επικεφαλής του συνδυασμού τους, όταν αυτός δεν συμφώνησε με το αίτημά του.
Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Αυγουρόπουλος θα συμφωνήσει μαζί μου ότι κάθε δημοτικός σύμβουλος ανήκει σε ένα συνδυασμό και, ως μέλος του συνδυασμού του,  έχει κοινές θέσεις και απόψεις στα περισσότερα θέματα με τα άλλα μέλη του και, επομένως, και με τον επικεφαλής του. Βεβαίως, και εγώ με τη σειρά μου, θα συμφωνήσω μαζί του ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος έχει δικαίωμα γνώμης, ψήφου κατά συνείδηση κλπ κλπ. Είμαι όμως βέβαιος ότι αυτά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος γνωρίζει πολύ καλά να τα ασκεί όπως γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι δεν πρέπει να τα ασκεί για να γίνεται αρεστός ή συμπαθής στους άλλους ή για να δείξει ότι είναι ανεξάρτητος και αυτόνομος.
Τέλος, είμαι υποχρεωμένος να υπενθυμίσω στον κ. Αυγουρόπουλο ότι όσα γράφω παραπάνω τα ακολουθούσε και ο ίδιος την 8ετία που ανήκε στο συνδυασμό του κ. Δημ. Νικολάου και διοικούσε το  Δήμο Χολαργού (2003-2010). Τότε, λοιπόν, (επί δημαρχίας κ. Νικολάου) είχαν ληφθεί 1910 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από τις οποίες ο κ. Αυγουρόπουλος υπερψήφισε τις 1908 (!!!). Δεν ψήφισε το 2004 μόνο μία που ανεφέρετο στην επιχορήγηση της Α-Γ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής με το ποσό των 300,00€ (για την οργάνωση εκδήλωσης για τους συνταξιοδοτηθέντες καθηγητές των σχολείων μας), ενώ σε μία άλλη η οποία αναφέρετο σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Αρκαδίου έριξε  λευκή ψήφο.
Αυτή, λοιπόν, ήταν η «συμπεριφορά» του κ. Αυγουρόπουλου την 8ετία που η παράταξή του διοικούσε το Δήμο Χολαργού. Εκτιμώ ότι αυτή η συμπεριφορά του δεν του επιτρέπει να κάνει τέτοιου είδους υποδείξεις στους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους.

Βασίλειος Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού
Επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού
«Νέα Πορεία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου