Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΗΧΗΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΖΑΜΠΛΟΥΤΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.


emvasmata-kores


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι περιπτώσεις τριών θυγατέρων με «ηχηρά» επώνυμα που φαίνεται ότι συγκαταλέγονται στη λίστα των 54.246 φυσικών και νομικών προσώπων που έστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό από το 2009 έως το 2011, δηλαδή την περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα βρισκόταν στα όρια της χρεοκοπίας.
Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα «δημοκρατία» η οποία επικαλούμενη έγκυρες πηγές υποστηρίζει ότι από τους μέχρι τώρα ελέγχους το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει και πρόσωπα υπεράνω υποψίας που έστειλαν την περίοδο εκείνη (όχι κατ' ανάγκη παράνομα) δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση τριών θυγατέρων με «ηχηρά» επώνυμα και ισχυρή επιρροή στα δημόσια πράγματα, που εμφανίζονται να έχουν στείλει τέτοια εμβάσματα.
Η πρώτη θυγατέρα είναι από τον χώρο της ενημέρωσης και παρά τη μεγάλη πατρική περιουσία που θα μπορούσε λογικά να δικαιολογήσει τη μεγάλη οικονομική άνεση της θυγατέρας, το σημαντικό είναι ότι η κίνησή της έγινε σε μια φάση που με άλλες ενέργειές της υποδήλωνε προσωπική και επιχειρηματική δυσπραγία.
Η δεύτερη περίπτωση είναι από τον χώρο της τέχνης και συγκεκριμένα της μουσικής. Η θυγατέρα, μεσαίας ηλικίας και αυτή και διαχειρίζεται εδώ και πολλά χρόνια τη μεγάλη οικογενειακή περιουσία.
Η τρίτη θυγατέρα είναι νεαρής ηλικίας και παραμένει άγνωστο αν η ίδια είχε επαρκή εισοδήματα που να δικαιολογούν τα ποσά που εμφανίζονται ή αν πρόκειται για κάποια «γονική παροχή» του πατρός, ο οποίος προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο του θεάματος, με πολύ μεγάλη πάντως επίδραση στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης μέσα από τη «μικρή οθόνη».
Τα πράγματα φαίνεται να περιπλέκονται ακόμη περισσότερο καθώς την προηγούμενη Πέμπτη ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης επιβεβαίωσε ότι έχει διακινηθεί και μαύρο χρήμα, λέγοντας ότι στο 25% των περιπτώσεων διαπιστώνεται αναντιστοιχία με τα δηλωθέντα εισοδήματα, ενώ προανήγγειλε ότι τα στοιχεία του ολοκληρωμένου ελέγχου θα αποσταλούν και αυτά στη Βουλή.
Τα σχετικά ηλεκτρονικά αρχεία έχουν διαβιβαστεί στο ΣΔΟΕ και στην υπηρεσία φορολογικών ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις» αναφέρει το δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται ότι τα 54.246 φυσικά και νομικά πρόσωπα εξήγαγαν συνολικά πάνω από 22.209.295.375 ευρώ την περίοδο 2009-2011.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου