Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ" ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"


 
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών απέρριψε για δεύτερη φορά την μήνυση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, σε βάρος της εφημερίδας μας και του Μάκη Βραχιολίδη. Δυστυχώς, δεν μας δόθηκε το σκεπτικό της απόφασης, διότι όπως μας ενημέρωσε η γραμματεία της Εισαγγελίας, παρέχεται για μια ακόμη φορά η δυνατότητα στα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου να καταθέσουν και νέα προσφυγή επί της απόφασης του Εισαγγελέα, προκειμένου να επιτύχουν, -επιτέλους γι' αυτούς- την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο του Δικαστηρίου. Δεν γνωρίζουμε τι θα πράξουν οι άγιοι ιερείς της Εκκλησίας, πάντως σε κάθε περίπτωση, ακόμη δηλαδή και να καταθέσουν νέα προσφυγή, οι ημερομηνίες έχουν ...ξεφύγει. Η υπόθεση θεωρείται λήξασα, διότι συγκαταλλέγεται στα διά του τύπου αδικήματα, τα οποία έχουν τον χαρακτήρα του "κατεπείγοντος", κάτι που σημαίνει ότι από τη στιγμή που ετελέσθη το "αδίκημα", πρέπει μέσα σε 18 μήνες να προσδιοριστεί δικάσιμος. Η υπόθεση όμως, ήδη τρενάρεται επί 23 μήνες, με συνεχείς εισαγγελικές απορρίψεις

Δεν γνωρίζουμε τι θα πράξει το εκκλησιαστικό συμβούλιο. Ενδεχομένως να επιχειρήσει να προσφύγει εκ νέου σε βάρος της απόφασης του Εισαγγελέα. Εμείς συνιστούμε στους άγιους ιερείς να δώσουν τόπο στην οργή, διότι δεν πιστεύουμε ότι ο Χριστός ευλογεί τέτοιες ενέργειες. Ειδικά όταν γίνονται από ιερείς που κηρύττουν τον Λόγο Του. 
Από την πλευρά μας, δεν διεκδικούμε δάφνες. Θεωρούμε ότι πράξαμε το καθήκον μας και τίποτε περισσότερο. Ούτε κομπορρημονούμε για τις αποφάσεις του Εισαγγελέα, οι οποίες μας δικαιώνουν. Αν και βέβαια, υπάρχουν κάποιοι κουκουλοφόροι στο διαδίκτυο, που  με τόση λάσπη που ρίχνουν σε βάρος του Βραχιολίδη, θα πουν, όπως ήδη έχουν πει, ότι και αυτή την δικαστική μάχη, ο Βραχιολίδης την... κέρδισε με αθέμιτα μέσα! Ρε, αν ο Βραχιολίδης μπορούσε να "πιάσει" ακόμη και Εισαγγελείς, τότε ίσως είχε γίνει ...Πρωθυπουργός ή πολιτικό λαμόγιο της βουλής! 
Εμείς βάζουμε ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Εναπόκειται στους άγιους ιερείς της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού να πράξουν το ίδιο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου