Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!

triti-ilikia
Ο Σαμαράς δεν έλεγε συνεχώς ότι δεν επρόκειτο να πειράξει τις ευπαθείς κοινωνικα ομάδες και δεν επρόκειτο να επιβάλει ...οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και απιδόματα;
Με αυτές τις δεσμεύσεις προς τον λαό δεν εξελέγη Πρωθυπουργός; Ο Σαμαράς και οι Βενιζέλος-Κουβέλης που τον στηρίζουν με τα μέτρα που ψηφίζουν αύριο-μεθαύριο, ρίχνουν απευθείας στον Καιάδα τους συνταξιούχους. Τους οδηγούν σε θάνατο έτσι ώστε να υλοποιηθεί μέρος του προγράμματος της τρόικας για δραστική μείωση του ελληνικού πληθυσμού. "Δεν πεθαίνουν οι συνταξιούχοι. Ζουν πολλά χρόνια" έλεγε ο Λοβέρδος. Τώρα ξέρετε τι θα λένε μεταξύ τους; "Τους ξεπαστρεύουμε μια κι έξω. Δεν πρόκειται να προλάβουν να πάρουν σύνταξη, κι έστι λύσαμε μέρος του ασφααλιστικού προβλήματος"! Αυτοί είναι οι πολιτικοί σήμερα! Ο Σαμαράς τι απαντάει; "Ουδείς αναμάρτητος".
Κατά τα άλλα, οι μειώσεις στις συντάξεις, θα ξεκινούν από 5% για τα χαμηλά στρώματα και θα φτάνουν το 15%, ενώ οριστικά από την 1η Ιανουαρίου 2013 καταργείται στους συνταξιούχους η χορήγηση των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα θερινής άδειας.
Από δε το ερχόμενο έτος αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια και φτάνει στο 67ο έτος της ηλικίας.
Σύμφωνα με το τελικό κείμενο του υπουργείου Οικονομικών, αντί της αρχικής μείωσης από 3% εως 12% για συντάξεις -κύριες και επικουρικές- που το άθροισμά τους είναι πάνω από 1.000 ευρώ, προβλέπεται μείωση από 5% έως 15% σε 3 κλίμακες.
Ειδικότερα προβλέπεται:
-Μείωση 5% σε όλο το ποσό για συνταξεις που το άθροισμα κύριας και επικουρικής είναι από 1.000 έως 1.500 ευρώ
-Μείωση 10% για άθροισμα συντάξεων από 1.501 έως 2.000 ευρώ και
-Μείωση 15% για άθροισμα συντάξεων από 2.001 ευρώ και πάνω.
Η μείωση αυτή θα γίνεται πάνω στο ποσό που έχει απομείνει από όλες τις προηγούμενες μειώσεις. Έτσι, για παράδειγμα, συνταξιούχος με άθροισμα συντάξεων 1.500 ευρώ θα έχει μηνιαία μείωση 75 ευρώ ή 900 ευρώ σε ετήσια βάση.
- Αύξηση κατά δυο έτη του ορίου συνταξιοδότησης για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την 1.1.2013 και μετά. Ανέρχεται, δηλαδή στο 67ο έτος της ηλικίας τους.
- Αύξηση από το 60ό που είναι σήμερα στο 65ο έτος από την 1.1.2013 του ορίου ηλικίας για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
"Αυτά και υπομονή, ο τάφος δεν είναι μακρυά". Αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε μετά βεβαιότητος αυτοί που φέρνουν τα μέτρα,τουτέστιν η τρόικα και η τριμερής κυβέρνηση Σαμαρά.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου